קריאה למשפט

yonidebest

New member
קריאה למשפט

לצערי עברתי על החוק - נסעתי ישר בנתיב שיש בו פניה שמאלה. כלומר היו שלושה נתיבים, אחד ישר וימינה, השניים האחרים שמאלה. נסעתי יש באמצעי.. בכל מקרה, קלט אותי שוטר במכונית אזרחית, והבהב לי לעצור, לא ידעתי שזהו שוטר, בסופו של דבר עצרתי בצד ונעלתי דלתות. כשהשוטר יצא פתחתי חלון והוא אמר לי "ביצעת עבירה וגם ברחת משוטר??". אמרתי לו לא ידעתי שאתה שוטר, זאת מכונית אזרחית. בכל מקרה, הוא לקח רשיונות, עמד איתם עם הגב אלי, אולי רשם משהו, אולי לא. בכל מקרה, אחרי כ-5 דקות הוא חזר אלי ואמר לי "בגלל שאתה נהג חדש אתה תקבל הזמנה לבית משפט אבל אני לא מביא לך דוח עכשיו, אתה תקבל אותו בדואר". כל זה קרה היום, 12/1/05. האם באמת יכול להיות שיישלח אלי הזמנה לבית משפט, למרות שלא קיבלתי דוח? אם כן, האם יש זמן תפוגה? כלומר, אם אחרי שנה לא קיבלתי דוח, אזי הם לא יכולים לשלוח לי הזמנה? תודה על העזרה, יונתן.

מתנדב

New member
שלום לך...

דבר ראשון במקרה כזה אני חושב שהיית צריך לבקש ממנו שהוא יזדהה בפניך, בפרט אם הוא היה על לבוש אזרחי ורכב אזרחי, כי לצערנו היו מקרים של התחזויות, ואתה כאזרח מותר לך לבקש משוטר שהוא יזדהה בפניך, דבר שני לגבי ביצוע העבירה, ייתכן שלא היו לו הזמנות לדין אצלו או דוחו"ת אצלו, לכן הוא רשם את פרטיך, וההזמנה לדין תגיע בדואר, היו מקרים שנשלחו בדואר. דבר שלישי והחשוב מכל, שמור על עצמך ועל הסובבים אותך, העבירה שבצעת היא חמורה מאוד, ויכולה לגרום לתאונה קשה, החיים הם לא משחק...

yonidebest

New member
היו לו מדי שוטר

אבל בכל זאת... רכב אזרחי.. אני יודע שזו הייתה טעות.. בכל מקרה, לא רק זה אלא גם שיקרתי לו בפרצוף ש"לא ידעתי שאסור לסוע שם ישר" והוא ידע זאת בגלל שהוא שאל אותי איפה אני גר, ואני גר באותו הרחוב.. למרות שאילו היה זה קורה בצד שני של הכביש, הייתי צודק, כי שם כך זה המקרה. כמה זמן ייקח להזמנה להגיע בדואר? האם כל החיים שלי אני צריך לחכות להזמנה?

להבא, במקרה כזה לא עוצרים!!!

ב"ה משרבו גנבי הרכב, וקראנו על זה חדשות לבקרים, לא עוצרים! שלי יסמן רכב אזרחי לעצור, שיקפוץ. אתן פול גז ואברח לו. שוטר שרוצה לעצור אותי, שיסמן עם אור כחול מהבהב, שיפעיל סירנה, או יקרא לי בכריזה לעצור. מסימון אורות לעצור? אם תקבל דו"ח לא תצליח לבטלו. אך אם תקח עו"ד טוב, יתברר שהאכיפה בוצעה שלא כחוק! אי לכך, אם תיפול על שופט ששונא את הממסד, תזוכה. אם כי קשה לי להאמין לזה. בכל מקרה, שמור על עצמך. ועצם זה שנעלת דלתות הראה שפחדת מדבר מה לא ידוע. ושפוחדים לא עוצרים. שאלי הגיעו ברמזור שלושה ערסים, תפסתי רוורס וברחתי. לא מחפש צרות, ואין לי עצבים לצרות... שמור על עצמך!

yonidebest

New member
מה יאמר השופט?

האם ייתן לי קנס? מהו הקנס אם כן? האם אני יכול לבקש להמיר את הבקשה להשפט בקנס? בסופו של דבר היה לי היסטוריה עם שוטרים - מהירות מופרזת פעמיים, ובגללם הייתי צריך "להיות" נהג חדש עוד שנתיים. יש לי רשיון 3 שנים, אבל אני עדיין נהג חדש.. ממה שידוע לי, אין לי נקודות. בבקשה עזרה.. במקרה אני גם מתנדב כשצריכים אנשים בתחנה של השוטר הזה. מעניין מה הוא יאמר אם הוא יראה אותי מתנדב שם.. או שהוא יסלח, או שהוא יתעצבן עוד יותר... איזה סרט עשיתי.. הכל בגלל שמיהרתי לשיעור.. חרא..

שלום30

New member
במצב של ספק

לא יזיק לרשום לעצמך בצד את מספר הרכב והמודל שלו.

אני חושבת שכן,

היה לי מקרה כזה גם, שעצרנו רכב שהתחיל לעבור באור אדום! ואם זכרוני אינו מטעה אותי, גם שלחנו לו בדואר... לבחור שפתח את השירשור, תראה דבר ראשון נראה לי ששי אמר לך שיש לך זכות לבקש ממנו להזדהות, אין בזה בושה.. פשוט ליתר ביטחון.. וואלה אני לא יודעת אם הייתי עוצרת בצד אם הוא היה מסמן לי ככה, סליחה כשתהיה בתפקיד כמו שצריך [בלי שומקשר שהוא היה עם מדים] ובמידה אני יעשה עברה אז תעצור אותי בצד ותתן לי ד"וח או מה שזה לא יהיה.. בנוגע לזה שיש לך כבר כמה דברים במשטרה כמו נהג חדש לעוד שנתיים עקב משו שביצעת.. זה לא נזקף לזכותך לצערך.. ובנוסף! תשמור על עצמך! זה החיים שלך! היה לי מקרה שעצרנו מישו שעשה פרסה לא במקום, אז מה הוא אומר לי: "תשמעי הכסף לא מזיז לי! גם לא הנקודות! אני נהג על הכביש כבר 30 שנה [והייתם מצפים ממנו לדעת יותר].." הוא היה עם עוד 4 אנשים ברכב...! יום טוב

yonidebest

New member
איזה סרט

אז אני אצטרך לשלם 500 שקל ולקבל 6 (!) נקודות... זה אומר שאני אצטרך לעשות שוב תאוריהההה... די כבר עם זה!!! למה זה תמיד קורה לי?!! אני חייב להשיג חסינות דיפלומטית...! מישהו יודע איפה אני מתחיל? חחחח עכשיו רציני... יש דרך לבדוק את מצב הנקודות / מצב הדוחות שיש נגדי? כאילו איך אני אדע אם יש או אין דוח?

עופר י.

New member
עקרונית - אתה יכול לקבל דוח בדואר

זה נקרא דוח פנימי. אני משתמש בזה הרבה. הוא שולח את זה למרחב ומשם ממירים לך את זה בדוח/הזמנה לדין (תלוי בסוג העבירה)- ושולחים את זה אליך בדואר. אני מניח שלגבי אי ציות להוראת שוטר הוא לא ירשום כלום כי זה תלוי איך הוא סימן לך לעצור, אם הוא היה עם כחול , וכו.....מחמת הספק - לא יעשו כלום כנראה. אבל אתה יכול לחטוף על העבירה עצמה. עופר

alondr

New member
נתחיל בזה

קודם כל זאת לא הזמנה לדין אלא קנס ב.מ(ברירת משפט) בסכום של 500 ש"ח אתה יכול לשלם וכמובן לחטוף את הנקודות או לבקש להשפט... וזה לא חייב להיות דו"ח פנימי - ניתן למלא גם דו"ח רגיל לאחר מכן במשרד ולדאוג לשלוח לך אותו בדואר - יתכן שהוא גם סתם הציק לך ולא רשם דבר.... שוטר גם אם הוא על מדים אם הוא לא בתפקיד לרוב לא יעצור אותך - וזה ברור למה.... וכאשר שוטר מורה לך לעצור הוא לא חייב להיות בתפקיד הוא גם לא חייב להיות על מדים - כי שוטר הוא שוטר 24 שעות ביממה 365 יום בשנה... אלא מה אם הוא על אזרחי ברכב פרטי ושניכם בנסיעה ואתה לא מזהה בודאות שמדובר בשוטר אל תעצור ולא כלום - כי כמו שאיציק אמר יש כל מיני גנבים וחולירות.... וגם ששוטר תנועה עובד על ניידת סמוייה הוא חייב להיות על מדים ולהיות מצוייד באמצעים מזהים קרי אור כחול/שלט זוהר וכו'.... על מנת להיות בטוח שהנהג השני הבחין בו וזיהה אותו כשוטר... אחרת במקרה של ספק בזיהוי הספק הוא תמיד לטובת האזרח.

עופר י.

New member
ענית לי או לשואל????

כי אמרת כמעט את מה שאני אמרתי
ד"א גם דוח מהמשרד שהוא ברירת קנס - הופך לדוח פנימי....סתם לידיעה.(הזמנה לדין זה משהו אחר) - פשוט לא ידעתי אם שינו את הסעיף או לא..(יש חנ"א חדשה ולא עברתי עליה עדיין)

למעלה