קריאה ללא קלפי החצר ?

קריאה ללא קלפי החצר ?

התקשרה אלי בחורה נחמדה וביקשה לקבל ממני ייעוץ אישי. סיפרה שהיא בעצמה קוראת בקלפי הטארות אבל ללא קלפי החצר. כשתהיתי על כך סיפרה שהמורה שלה (לא נזכיר שמות) אמרה שקלפי החצר אינם הכרחיים לקריאה ואם היא ושאר התלמידים מתקשים בהבנה שלהם אז פשוט אפשר להוציא אותם מהחפיסה. אני נדהמתי. מה דעתכם ?

אס האחת

New member
האמת שגם אני התחלתי ככה, והפתיחות

שלי יצאו מדוייקות, פשוט עבדתי לפי החבילה המצומצמת, אבל אחרי שנכנסתי יותר לנושא החלפתי חבילה והכנסתי את כולם. דרך אגב אני חושבת שקראתי באיזשהו מקום שהקלפיים הראשיים יש להם משמעות כללית הכוונה לתקופות ארוכות יותר והמשניים יומיים יותר, אז אולי להתחלה זה לא כל כך נורא.

dmmr

New member
כן גם אני מכירה את זה.

רק שאני לא מבינה את הפחד מקלפי החצר. יש הרבה אנשים שמלמדים בלי קלפי חצר, גם לי זה נראה קצת תמוה, אם לא היה בהם צורך ,הם לא היו חלק מהחבילה. אך תמיד אנשים מסתבכים עם קלפים אלו... במיוחד פותחים חדשים. אם המורים לא היו מתיחסים מראש לקלפים אלו כבעייתים ,התלמידים לא היו מפחדים כלכך מהם....איש איש ודרכו....

אורי רז

New member
אני לא חושב שזה חשש להבין קלפי החצר

בחבילת הריידר 40 הקלפים הממוספרים של הארקנה הקטנה קלים מאוד לקריאה כי קל למצוא משמעות בציורים. קלפי החצר, לעומת זאת, הם דמות בסיטואציה מופשטת, כמו אביר על סוס בשדות או מלך באמצע ים, ובהתאם 'תספר\י מה את\ה רואה בציור' לא ממש עובד עם קלפי החצר, ומצריך קצת יותר השקעה בזמן ומאמץ הן מהמורה והן מהתלמיד. מכיוון שאני לא מצפה ממשתתפים בקורסי מתחילים לשנן חומרים אסטרולוגיים, מה גם שאין לי ממש רצון לתקן את הרעיונות השגויים שיש לחלקם, אני משתמש במודלים חלופיים שיוצרים הבנה טובה יותר של כלל הארקנה הגדולה.

כשאני מלמדת את קלפי החצר אני

נותנת דוגמאות ורעיונות כיצד אפשר לזכור אותם. למשל 4 מלכות כארבע פנים של הקיסרית 4 מלכים כארבע פנים של הקיסר את זה אתה זוכר שדיברנו על כך, "כיוונתי לדעת גדולים" כך אמרת לי לפני זמן מה. לאחרונה חשבתי על האבירים כעל שוטה הנושא בידו אס. מה דעתך ?

אורי רז

New member
רעיון מעניין

הרעיון של מסע חיפוש אחר דבר מה הוא פן \ היבט הן של קלף השוטה והן של קלפי האבירים. לדוגמא לא מעט קושרים את אביר הגביעים לפרסיפל - מאבירי השולחן העגול שחיפש אחר הגביע הקדוש, והמשמעות הפשוטה של שמו היא שוטה נאיבי.

אז שוב כיוונתי לדעת גדולים ?

אל הרעיון הזה הגעתי לפני מספר חודשים כאשר 3 תלמידות שלי לא הצליחו להבין ולהפנים את האביר. צירפת כאן דף על הכהנת הגדולה ועץ החיים למרות שאתה כותבת "חיפוש אחר הגביע הקדוש" - זו טעות בדף או שהסיפור מתחבא בפנים ?

אורי רז

New member
לא שמעתי את הרעיון במפורש קודם

הרעיון של הטארוט כחיפוש אחר הגביע הקדוש - ושאס הגביעים מסמל אותו - נמצא הן אצל Waite והן בשיטה של שחר הזהב, והדף שקישרתי אליו הוא חלק מהעניין.

למה כוונתך חבילה מצומצמת ?

אם זו רק הארקנה הבכירה אז אני יכולה להבין. אבל החפיסה כולה רק ללא קלפי החצר ? נראה לי לא נכון ולא בסדר.

אס האחת

New member
כן רק עם הארקנה הבכירה, קניתי לפני

הרבה שנים, אז לא ידעתי שיש יותר מזה.

לא מקובל !

למה לשנות - כדאי ללמוד גם את קלפי החצר ולהעזר גם בהם... ויש ממה... זו דעתי, דפנה

snail911

New member
קלפי החצר נחוצים

ובמיוחד קלפי האבירים. על מנת לתת ייעוץ מדויק עלינו לדעת מהם הגורמים המשפיעים על השואל וכמו כן, מה המניעים אותו. כיצד נוכל לדעת זאת ללא התחושות והרגשות שמעבירים קלפי החצר? הארקנה הקטנה מעבירה בכלליות את המצבים, הארקנה הגדולה את הדילמות והגורמים החשובים שמשפיעים וקלפי החצר את הרגשות והמחשבות.

אורי רז

New member
לדעתי לא יותר מאי-הבנה של קלפי החצר

נכון שאפשר לקרוא גם עם חבילה חלקית, לדוגמא רק עם ארקנה גדולה או ארקנה קטנה בלבד בדומה לקריאה בקלפי משחק רגילים. אני לא רואה שום סיבה הגיונית ורצינית להוציא את קלפי החצר מהחבילה. להפך - איך שלא מסתכל עליהם, אני חושב שהם יכולים רק להוסיף. לכן אני חושב שהקריאה בלי קלפי חצר נובעת מלא יותר מאי-הבנה של קלפי החצר, בחינת 'מה אני עושה אם יוצא קלף חצר בפריסה ?'

למעלה