קריאה לחרם!

kill taco bell

New member
קריאה לחרם!

חברים וידידים. אני קוראת לכם להצטרף לחרם על פיצה האט (כן כן... אני יודעת שהם לא מצליחים גם ככה בישראל) ועל ברגר קינג. מדוע, אתם שואלים? שתי הרשתות האלה שייכות לקונצרן טאקו בל העולמי. ומה יש לי נגד קונצרן טאקו בל העולמי? חוץ מזה שהם מנצלים עובדים בצורה מחפירה, שום דבר. אל תתמחו באי הצדק ובאי השיוויון שהקונצרן הזה מנחיל לו, החרימו אותו. ודבר שני, לכל הצמחונים/טבעונים/וואט אבר ביננו, אם לא שמעתם/ן, כל המוצרים של מקדונלדס שמטוגנים בשמן (כן כן, גם צ´יפס וכו´...) אינם צמחוניים. הם מטוגנים בשמן מן החי. בימים אלו בארה"ב ישנה תביעה ייצוגית גדולה נגד מקדונלדס. הישמרו מפגיעה בעקרונותיכם.

kennycandoit

New member
אוי אנשים...

אם תתחילו להחרים ככה עם כל חברה שמנצלת עובדים, תשארו ללא בגדים וללא בית.סביר מאוד להניח שהקבלן שבנה לכם את הבית אף הוא מנצל עובדים זרים. את רוב הבגדים שאתם לובשים - אם הם לא נתפרו בארץ גם הם נתפרו ע"י ניצול עובדים. כדאי שתגשו לסנדלר השכונתי כי אם לא כל אז רוב חברות הנעליים מנצלות עובדים. והרשימה עוד ארוכה... אם יש סיבה אחת לא לקנות פיצה האט זה המחיר.

tali_le

New member
אז מה הפתרון?

לבעיות האלו מלבד החרמת החברה? להמשיך לחיות כמו שהעולם היום ולשכוח מזה? טלי

אה, לחנך את האנשים ככה

שהם יחשבו שלהקים חברה כזאת היא דבר מאוס? להקים חברות אלטרנטיביות, מונהגות בידי אנשים קצת יותר טובים? אני לא נגד החרמות (אני בעצמי מחרים לא מעט מסעדות בת"א כי הן לא כשרות או פותחות בשבת) ואני חושב שהן יכולות לפעול במידה מסויימת, אבל בכנות, כשמסתכלים על זה - זה התעסקות בקטנות (השפעה מועטת יחסית) ובוודאי לא *הדרך* לפתור את הבעיה ברמה העקרונית... אז במקום להמשיך לחיות עם זה ולשכוח מזה, את מחרימה את החברה ומשאירה את זה שכוח באותה מידה... זה נראה הרבה יותר כמו נסיון לחיות בטוב עם עצמך ("אני לא שותף") מאשר נסיון לפתור את הבעיה...

על ניצול עובדים וחרמות צרכנים

חרמות על תאגידים שמנצלים עובדים לא ישיגו את מטרתם לעולם. אמנם הרעיון של יצירת לחץ ממשי על החברה על מנת שתשנה את מדיניות העסקת העובדים שלה נשמע הגיוני, אך כאשר מדובר בחברה יציבה, שאלפים בודדים של אנשים לא ממש ידגדגו את תשומת הלב של הקפיטליסטים. לפני שאנחנו עושים בחירה אמוציונלית ("אינני רוצה ליטול חלק בניצול המחפיר של העובדים, אני מסרב לממן אותו") עלינו לבחון האם רציונלית נכון לעשות את המעשה. הלא המפסידים הראשונים מירידה ברווחיה של החברה (ושוב, אני מדבר על ירידה לא משמעותית באופן יחסי, כמו זו הנגרמת כתוצאה מחרם צרכנים מאורגן - גדול ככל שיהיה) יהיו המנוצלים עצמם, אשר יימצאו עצמם ללא עבודה. בנוסף, האלטרנטיבה תהיה תאגיד נצלני אחר - זו המציאות המצערת במדינות העולם השלישי. נכון להחרים חברה שטובחת בבעלי-חיים, שמשחיתה את הסביבה, שדרכי הפרסום שלה מזיקות (סקסיסטיות לדוגמה), אך חרם אינו מתאים כשמדובר המאבק בניצול עובדים. אל חשש, המצב אינו אבוד! שורש המשבר בעולם השלישי נעוץ בחובות של מדינות המזרח למדינות אירופה וארה"ב, זאת לאחר שבמהלך השנים הלוו הרודנים ששלטו במדינות העולם השלישי כסף רב ממדינות המערב, שטרם הוחזר. הפתרון הפשוט הוא שמדינות המערב, שבלאו הכי טובעות בשטרות, תשמוטנה את החובות המדוברים. עצומת "ג´ובילי 2000" הנה עצומה בינלאומית עליה חתומים מאות אלפי אנשים. עצומה זו קוראת למדינות המערב לשמיטת החובות הללו. חתמו על העצומה, (דרך הקישור שהוספתי ניתן להגיע לעמוד בעברית מהאתר "בדידות" ובו הסבר על משבר החוב. משם ישנה גישה לנוסח העצומה ואפשרות לחתום עליה). עשו את הצעד הפעוט הזה, למען הרעבים והרעבות שמעבר לאוקיינוס. מאור, שחזר לאכול אורז ולשתות קפה, ואין לו בכלל נקיפות מצפון על זה.

עניין המק´דונלדס לא נכון...

מק´דונלדס ישראל מנותקים מהרשת העולמית מבחינת המתכונים של המזון, אחת הסיבות העיקריות לכך היא הימצאות של סניפי מק´דונלדס כשרים בארץ. השמן שמק´דונלדס ישראל משתמשים בו לטיגון צ´יפס וכו´ הוא אינו מן החי בארצנו. אבל יש עוד המון סיבות למה לא לאכול במק´דונלדס שום דבר... אלון, שלא מאמין שהוא כרגע סינגר על מק´דונלדס, טוב בעצם לא כל כך מזועזע, הוא סינגר על האמת, אבל בכל זאת הוא מחרים מק´דונלדס כבר כשנתיים וחצי.

למעלה