קריאה בקוראן

gdisrael

New member
תגובה :

איני סנוגרה של תורה, לא באופן רשמי לפחות. אני סנוגרה של תורה בדיוק כמו כל בן-ישראל. ואוי לנו, שהגענו למצב שיהודי-מאמין בעל דעות כמו שלך - באמת דור שהאמת תהא נעדרת בו. זה על גבול הרפורמיות, באמת רחמנא לצלן (= אתה ליצן). "הגד לי,למה אתה חושב שאתה פרספקטיבה לתורה?מדוע אתה חושב שאתה מחזיק באמת?חסרים זרמים ביהדות?מה עם נטורי קרתא?אולי הם מחזיקים באמת?מה עם הלייבוביציונרים?אולי האמת אצלם?" צטט אותי - היכן כתבתי שאני חשוב שאני פרספקטיבה לתורה. אם לא, הפסק להחצין את צואת-פיך, ופרי דמיונך המפותח. אמרתי, שבעניין דעת-תורה, של קבלת דברי חז"ל. הצדק עימי, ולא איתך ועם חברתך משכבר הימים, עליה אתה בין כה וכה, מנסה להגן עם גופך הפצוע. "איני ראוי להביע עמדה?הייתי מגיב לזה אבל כנראה שהתגובה שתכננתי הייתה גורמת למחיקתו של השרשור ואני מעוניין שכולם יראו איזה דפקט אתה..." רוח וצלצולים, אני מספיק מכיר אנשים כאלו במציאות. לא צריך עוד חלאה כזאת גם בפורמים. אני לעומתך, לא למען "יראו וייראו" כי במילא כבוד, לא נשאר לך. אז על אף אם הייתי הופך בזוי בעיני כל חברי-הפורום, זה לא היה מדיר שינה מעייני. מה שאי אפשר להגיד עלייך. "אתה לא חושב שאתה טיפה דרמה קווין?!?!?!" אם אתה חושב שלהגן על כבוד-התורה, זה נראה להיות דרמה-קווין, אתה צריך אפשוז דחוף. אתה אפילו לא ראוי לתגובה. אתה באמת על גבול הרפורמיות. "הפתעת אותי. לא תיארתי לעצמי שאתה עד כדי כך סתום!אתה מצליח לנשום בלי הוראות???" שוב, חלאה עושה רוח וצלצולים. big deal "תנסה פעם לעשות הגיה להודעותיך ותראה במהרה מי מביננו הוא בעל דיסלקציה חריפה". פ'חח, הניסיון הכושל של לצאת "גבר" ב - הפוסל - במומו פוסל. יצאת עלוב, גבר. תסתכל על הודעתייך - ועל הודעתיי, ותראה את ההבדל, בער. כל טוב שיהיה ... אם זה כבר אפשרי במקרה שלך.

מצופלח

New member
משנה בפרקי אבות אומרת

בס"ד "...ואל תאמר דבר שאי אפשר לשומעו, שסופו להישמע" כשם שמצווה עליך להגיד דבר שיישמע - יען שיעשה את שלו ויעזור ליהודי להתכוונן לדרך המלך, כך גם מצווה לא להגיד דבר שאי אפשר לשומעו. נלך לדוגמא פשוטה ויומיומית שכל אדם שאוסף תרומות נתקל בה - יהודי שמחלל שבת בפרהסיה רוצה לתת תרומה. אם תאמר לו שהוא מחלל שבת בפרהסיה ודינו הוא כדינו של כל גוי (למעט קידושין) אתה לא תקבל את התרומה, ותרחיק אותו מהדת. ואם, בנוסף לתרומה, תניח לו תפילין, ותזמין אותו לבוא לבית הכנסת שלך בשבת, תעלה אותו לתורה וכו' - לא רק שהוא יוכל להתקרב לדת, אלא הוא גם בסופו של דבר ישמע את הדבר שבהתחלה אי אפשר היה לשומעו - הוא בהדרגה יפסיק לחלל שבת וממילא תוכל להגיד "ישתבח שמו לעד" עם חיוך על הפנים. אני מקווה שהבנת את הנקודה שניסיתי להעביר. א גוט שבת.

gdisrael

New member
תגובה :

"דבר שאי אפשר לשמועו" סליחה ? היא באה לפורום התומך בדעת-תורה. פורום הלכתי, והיא אכן, באה לשמוע את הפן היהודי-הלכתי. אז ובכן, גם אני הצגתי את הפן ההלכתי, איסור עירורין על דברי רבותינו. מה ההבדל , ועל כן, מהו הדבר שאי אפשר לשמועו ? שבוע טוב יהודי יקר !

מצופלח

New member
ככל הנראה מה שאמרת, כי התגובה

בס"ד שקיבלת הייתה בהתאם. שוב, כשם שמצווה עליך להגיד דבר נשמע, ככה מצווה עליך לא להגיד דבר שלא נשמע, גם אם הוא אמת. כמו שהראתי - אם תגיד ליהודי שיש לו דין של גוי, רק תרחיק אותו והדין ימשיך להיות תקף לגביו, גם אם אמרת דבר שהוא נכון ע"פ תורה.

gdisrael

New member
שוב, חילוני ברחוב

לא אחד שיבוא לפורופ "לשאול את הרב" כאשר יהיה מעוניין לשמוע את הפן היהודי-הלכתי. לא קניתי את דברייך, מצטער. שבוע טוב !

מצופלח

New member
נתחיל בזה

בס"ד שהיהודי'ה ששאלה את השאלה בתחילת השירשור לא נחשדת לאדוקה מידי. נמשיך עם זה שעובדתית מה שקרה פה לא נראה טוב, גרמת לאדם להתעצבן ובהחלט לא תרמת לו דבר וחצי דבר למעט התחפרות חזקה יותר בעמדתו שלו. עם עובדות לא תוכל להתווכח. ונסיים בזה שדרך ארץ קדמה לתורה, ואפילו אם היית אומר את הדברים שאמרת בצורה שגובלת בתרבותיות ודרך ארץ, אזי אולי לא היה רלוונטי כל האמור לעיל, אך הצורה בה כתבת לא מכבדת אותך, לא את הדברים אותם אמרת ולא את המקום בו הם נאמרו. קונה או לא קונה, בשורה התחתונה, תפשפש במעשיך, אולי, רק אולי, אם כל העולם לא בסדר, יכול להיות שלמעשה אתה הוא הטועה. נאמר, שאם אתה רואה פגם בחברך, זה זומן לך בהשגחה פרטית כמראה - הדברים שראית בחבירך הם רק מראה לפגם בך. חפש את זה.

gdisrael

New member
שוב, לא קניתי את דברייך

אתה רק ממשיך להתפתל. ואתה מסמך טיעונך, על השערות גרידא. וזו בורות לשמה, מצטער חבר. >שהיהודי'ה ששאלה את השאלה בתחילת השירשור לא נחשדת לאדוקה מידי.< מידת האדיקות שלה לא משנה. כל עוד היא באה לקבל את הפן היהודי-הלכתי, סימן שמקובל עליה גם לשמוע אותו. והפן היהודי-הלכתי, מצהיר, שאסור להביע עירעורין על דברי חז"ל - אלא אם כן אתה חולק עליי, ואז זה עניין אחר. >נמשיך עם זה שעובדתית מה שקרה פה לא נראה טוב, גרמת לאדם להתעצבן ובהחלט לא תרמת לו דבר וחצי דבר למעט התחפרות חזקה יותר בעמדתו שלו. עם עובדות לא תוכל להתווכח.< הוכיח שלי היה עם אבי, ולא עם אותה האחת שהגבתי אליה. הויכוח שלי עם אבי, התחיל עוד מימים עברו - בדיוק על אותו עניין - ולכן, אתה לא יכול להביא זאת כסימוכין. נהפוך הוא - אבי כבר הצהיר מספר פעמים, שיש דברי חז"ל שהוא אינו (!) מקבל ! זה שקול, אם יבוא לפה עכשיו פוקר-אתאיסט, אני אתחיל להתווכח איתו על דעת-תורה, ותגיד שעובדתית מה שקורה פה 'לא נראה טוב'. בוקר טוב, אליהו. "ונסיים בזה שדרך ארץ קדמה לתורה, ואפילו אם היית אומר את הדברים שאמרת בצורה שגובלת בתרבותיות ודרך ארץ, אזי אולי לא היה רלוונטי כל האמור לעיל, אך הצורה בה כתבת לא מכבדת אותך, לא את הדברים אותם אמרת ולא את המקום בו הם נאמרו." שוב, זו דעתך הפרטית. לעניות דעתי כתבתי את דברי בדרך ארת ותרבותיות יתרה. הדעת שלך - תמיד תשאר הדעה שלך. ובעיני, היא בטלה, ואפילו מגוחכת. "קונה או לא קונה, בשורה התחתונה, תפשפש במעשיך, אולי, רק אולי, אם כל העולם לא בסדר, יכול להיות שלמעשה אתה הוא הטועה" אוקי, מה עולה לטעונך ? שוב, אני לא 'צד' בעניין, לכן אין עניין של פשפוש במעשיי. מה שעשיתי, סך הכל, הוא ציון הפן ההלכתי-יהודי, בדיוק שאותו דרשה מבקרת-הפורום להחשף אליו. "נאמר, שאם אתה רואה פגם בחברך, זה זומן לך בהשגחה פרטית כמראה - הדברים שראית בחבירך הם רק מראה לפגם בך. חפש את זה." 1) מעולם לא טענתי שלא נפלתי באותו הפגם, עם זאת - מעולם לא טענתי שאני לאו (להבדיל מאבי). 2) מצחיק שאתה מציין זאת, לאחר שכבר ציינתי בשרשור זה, את עניין "הפוסל - במומו פוסל", אינך צריך להתחקות אחרי דברי חז"ל. דבריהם מספיק נחשבים בעייני, גם בלי שיהיו פרי-עיטך. יש ? 3) לא, אני לא פסלתי במומו. נהפוך הוא, פסלתי את הפסילה במומי. ולכן , זה לא "הפוסל - במומו פוסל". לדוגמא, עכשיו אתה פוסל בי משהו ! אני מוכיח אותך, ואומר לך "הפוסל - במומו פוסל". וכתשובה, תגיד לי, שבגלל שפסלתי אותך בפסילת מום - אני בעצמי פסול בפסילת מום. כמובן, שזו לא הייתה הכוונה פה. לכן, טענתך נופלת, ספק חיה. 4) אני מקבל את דברי חז"ל ללא אפילו שמץ של עירובין. הכל תורה קדושה משמיים. לעומת זאת, moolky\אבי אינו נהג\נוהג כך, ולכן, אין פסילה במומו - שבמומי. הדברים היחידים שבאתי בטענות לאבי, הינם : 1) צורת ההבטאות. 2) בורות יתרה מוחצנת. 3) עירעורין על דברי חז"ל. כאשר ב - 2 ו - 3 , פסלתי במומו, אף אני איני נפסלתי באותו המום. ובקשר ל - 1 , אני כבר ציינתי לא פעם בפורום, שאכן - זה אחד מחסרותניי. לפחות, אני לא מתכחש לכך. עם זאת, ציינתי, שכאשר יפנו אליי יפה - יפנה באותו מטבע. אם לאו - אז לאו. איפה המום שלי ? שאני לא יודע לתת תגובה מתונה, גם להודעה חוצפנית. או כאמור, אם אבי היה כותב כך " "גיא, לעניות דעתי - אינך צריך להוכיח בדרך זו את העלמה, אלא בדרך שמלאה יותר חן, ונכתבת ביותר עדינות. ושלא תקומם אף אחד חלילה". הדברים היו מתקבלים אחרת לגמרי. מכאן, ולהגיד שהיא לא עשתה שום דבר "פגום". זה כבר ביזיון שלי, שלו, של חברי הפורום, ובכלל, של המעמד - והפורום עצמו. ובכלל, של הקדוש ברוך הוא רחמנא לצלן, התורה הקדושה, ודברי חז"ל. להגיד, (ואגב, עוד לנהוג כף) שעירעורין על דברי חז"ל, הם לא דבר "פגום" ולא דבר "פסול". זו כפירה, במלוא מובן המילה. סלח לי ידידי, אני הייתי בטוח שהתורה כתבת "כל אשר יורוך", כאן אתה כופר גם במצוות התורה, וגם במצוות הקדוש ברוך הוא. קל וחומר, זה ביזיון לדברי חז"ל הקדושים, גם דבריהם, וגם הם עצמם, שבכלל אתה מטיל עליהם ספק. וקל וחומר, שכתוב "אף יגידו לך ימין הוא שמאל, שמאל ימין" (לא ציטוט מדוייק). אני לא מוכן לעבור על כך בסדר היום. כל טוב ובשורות טובות. אגב, גם לך לא יזיק להסתכל במום בו אתה פוסל. גם אתה, לא עברת, מה שגדולים ממך נפלו בו. מצטער, חבר. משתמע !

מצופלח

New member
אוך...

בס"ד כמה אדם קרוב אל עצמו. תצא לרגע מהמגננה, תקרא את הדברים שכתבת, את הקונטקסט ואת הצורה ותנתח. אגב, האמרה "כל הפוסל במומו פוסל" לא מדברת על כל הנ"ל. מדובר על מצב בו אדם אומר על אחר שהייתה לו בעייה בגיור, או אמא שלו לא יהודי'ה, או כיו"ב - ופוסל אותו לגמרי. עליו הגמרא אומרת את המשפט הנ"ל. שימוש בעניין לכל דבר שהוא לא זה הוא סילוף ע"ד ה"פסוק" 'איש איש באמונתו יחי'ה'... מבקש ממך בכל לשון של בקשה - כל עוד אתה לא שולט בפליטות שלך, תשאיר אותן מחוץ לפורום, שכן אתה יכול להרחיק יהודים, שמשום מה רואים בך דמות רבנית, בגלל שאתה עונה להם על שאלות בפורום "לשאול את הרב".

MOOLKI

New member
מי שלא דתי או לא מאמין,אסור לו

לשאול שאלות הלכתיות?!?!?! ואם היא מכינה עבודה סמינריונית באוניברסיטה והיא מחפשת אינפורמציה???? חדל קשקשת... "נהפוך הוא - אבי כבר הצהיר מספר פעמים, שיש דברי חז"ל שהוא אינו (!) מקבל !" אנא ממך,אל תציג את דברי כפי שנוח לך להציגם.אם אינך מבין איך להציגם,שתוק.

gdisrael

New member
תגובה :

1) הוכח שזהו המקרה, והפסק לבלבל את מוחי בהשערותייך וסברותייך. 2) הצגתי אותם - בדיוק כפי שאתה הצגת אותם.

MOOLKI

New member
דרך אגב,

ההודעה הראשונה שלי בשרשור זה לא נאמרה בצורה פוגענית ולא השתמשתי בכינויי גנאי בניגוד לגדישראל שהצית את האש. אני כתבתי :"לא לעניין איך שאתה מגיב גדישראל.אתה אימפולסיבי מידי והתגובה קצת גסה.תרגיע.. זה לא פשע לא לראות את הדברים כמוך." הוא הגיב:"..שאין לך אפילו קצה-חודו של שכל ישר.... הכנסת את ההיגיון הנלוז והרקוב שלך, וברוב גאוותך וחוצפתך, נתת לעצמך רשות - לחלוק על קדושי-עליון.... " הילד צריך רגיעון של הדס...

gdisrael

New member
תגובה

המשך לחיות באשליית גמגומך, שהודעתך נכתבה בטוב-טעם ונימוס. אגב, רגיעון של הדס לא עוזר, מניסיון.

lior02010201

New member
אז אם אני לומד את שפת הערבית

בבית ספר, ויחד עם זאת הספר שממנו לומדים בכיתה מחייב ללמד גם את התרבות ומצוות האיסלם זה בעצם חטא? (המורה דתי, הבית ספר לא)

mnm6

New member
האיסלאם בנגוד לנצרות הם לא עבודה זר

זרה ולכן מותר לקרוא בספריהם למרות שכל מה שרשום שם זה שטויות

asaf2000

New member
אסור!

"ולא עבודה זרה בלבד הוא שאסור להיפנות אחריה במחשבה, אלא כל מחשבה שגורמת לו לאדם לעקור עיקר מעיקרי התורה--מוזהרין אנו שלא להעלותה על ליבנו, ולא נסיח דעתנו לכך ונחשוב ונימשך אחר הרהורי הלב: מפני שדעתו של אדם קצרה, ולא כל הדעות יכולות להשיג האמת על בורייו; ואם יימשך כל אדם אחר מחשבות ליבו, נמצא מחריב את העולם לפי קוצר דעתו."

mnm6

New member
אסף צר לי אך הרמבם ועוד הרבה מאד פו

פוסקים חולקים עליך טוען אחרת תביא מקורות אשמח ללמוד

asaf2000

New member
עליי??

אף אחד לא חולק עליי כי אני לא פוסק. רק ציטטתי את הרמב"ם זה הכל.

MOOLKI

New member
אוסיף ואומר

שעד כמה שידוע לי,מותר להתפלל בתוך מסגד בניגוד לכנסיה.

למעלה