קריאה בקוראן

קריאה בקוראן

רציתי לדעת אם יש בעיה הלכתית בקריאה בקוראן ולמידה של חוקי האיסלאם ואם יש כזו, מאיזו סיבה היא נובעת. אשמח מאוד לכל עזרה שהיא

asaf2000

New member
תגובה

רמב"ם, הלכות עבודה זרה פרק ב': "ספרים רבים חיברו עובדי עבודה זרה בעבודתה, היאך עיקר עבודתה ומה משפטה ומעשיה. ציוונו הקדוש ברוך הוא, שלא לקרות באותן הספרים כלל, ולא נהרהר בה, ולא בדבר מדבריה. ואפילו להסתכל בדמות הצורה--אסור, שנאמר "אל תפנו, אל האלילים" (ויקרא יט,ד). ובעניין זה נאמר "ופן תדרוש לאלוהיהם לאמור, איכה יעבדו" (דברים יב,ל)--שלא תשאל על דרך עבודתה היאך היא, ואף על פי שאין אתה עובד: שדבר זה גורם לך להיפנות אחריה ולעשות כמו שהן עושין, שנאמר "ואעשה כן, גם אני" (שם). [ג] וכל הלאוין הללו בעניין אחד הן, והוא שלא ייפנה אחר עבודה זרה; וכל הנפנה אחריה בדרך שהוא עושה בו מעשה, הרי זה לוקה. ולא עבודה זרה בלבד הוא שאסור להיפנות אחריה במחשבה, אלא כל מחשבה שגורמת לו לאדם לעקור עיקר מעיקרי התורה--מוזהרין אנו שלא להעלותה על ליבנו, ולא נסיח דעתנו לכך ונחשוב ונימשך אחר הרהורי הלב: מפני שדעתו של אדם קצרה, ולא כל הדעות יכולות להשיג האמת על בורייו; ואם יימשך כל אדם אחר מחשבות ליבו, נמצא מחריב את העולם לפי קוצר דעתו. כיצד: פעמים יתור אחר עבודה זרה; ופעמים יחשוב בייחוד הבורא, שמא הוא שמא אינו, מה למעלה מה למטה, מה לפנים מה לאחור; ופעמים בנבואה, שמא היא אמת שמא אינה; ופעמים בתורה, שמא היא מן השמיים שמא אינה. ואינו יודע המידות שידון בהן עד שיידע האמת על בורייו, ונמצא יוצא לידי מינות. ועל עניין זה הזהירה תורה, ונאמר בה "ולא תתורו אחרי לבבכם, ואחרי עיניכם, אשר אתם זונים, אחריהם" (במדבר טו,לט)--כלומר לא יימשך כל אחד מכם אחר דעתו הקצרה, וידמה שמחשבתו משגת האמת. כך אמרו חכמים, "אחרי לבבכם", זו מינות; "ואחרי עיניכם", זו זנות. ולאו זה, אף על פי שהוא גורם לאדם לטורדו מן העולם הבא, אין בו מלקות.

gdisrael

New member
שלא יתקבל - את טיפה סרוחה אשר תאכל

על ידי תולעת ורימה בבוא היום ! מה עולה לכך ?

MOOLKI

New member
לא לעניין איך שאתה מגיב גדישראל.

אתה אימפולסיבי מידי והתגובה קצת גסה.תרגיע.. זה לא פשע לא לראות את הדברים כמוך.

מצופלח

New member
למה? הוא כולה מצטט מפרקי אבות

בס"ד דע מאיין באת - מטיפה סרוחה. ולאן אתה הולך - למקום של תולעת ורימה. כמובן שצריך לקחת בחשבון שהמשנה פה מדברת על הגוף. הנשמה היא חלק אלוקה ממעל ממש, אז בבקשה להתחשב.

MOOLKI

New member
"הוא כולה מצטט מפרקי אבות"

ההודעה שלו גסת רוח ומקוממת. אפשר,רצוי ומומלץ לענות בצורה אחרת.

gdisrael

New member
הוכח את טיענוך, ולא צא מבויש

ורפוי-כבוד כפי שהתרחש עד עכשיו. היכן ההודעה שלי גסת-רוח והכין היא מקוממת ? אפשר\רצוי\ממולץ לענות בצורה אחרת - זה תשאיר לשיקול דעתי, אוקי ידידי ? מקווה שתתעשט על המצב הרוח הקרבי שלך, אינך מעכר את אווירת הפורום. סור ממנהגך הרע, ולא - חדל לצאת ולהחצין את דעתך הבזויה.

gdisrael

New member
אני לא זוכר שביקשתי את חוות-דעתך

על תגובתיי, בין אם הם אימפולסיביות או לאו. כאשר אני ארצה חוות-דעת, בכלל, על תגובתיי - תאמין לי שאתה הראשון שתדע על כך. יש ? בטח שאם כבר הייתי רוצה חוות-דעת - אתה היית האחרון שהיית מבקש ממנו את זה. מהסיבה הפשוטה, שאין לך אפילו קצה-חודו של שכל ישר. וגם אתה, יצאת חוצץ חלילה לא פעם, נגד דברי חז"ל הקדושים. הכנסת את ההיגיון הנלוז והרקוב שלך, וברוב גאוותך וחוצפתך, נתת לעצמך רשות - לחלוק על קדושי-עליון. בנימה של 'זה לא מתקבל על דעתי'. כן, גם על דעתי לא מתקבל המבול, ולא 10 מכות מצריים, ואיך אוכל יכול לרדת מהשמיים, ואדם לשרוד ללא מזון במשך 40 יום. הרמב"ם אומר שהאמונה מתחילה, איפה שהשכל נגמר. וגם עליו הבעת עמדה-חצופה לא פעם. אני במקומך, לא מנסה לתרץ זאת בתירוץ של 'זה משל ואלוגריה', בלה בלה בלה. אז, חסוך ממני את הביקורת הבוטה שלך - היא רק מקוממת. על כן שהיא ממך. "זה לא פשע לא לראות את הדברים כמוך." 1) תוכיח שזה לא פשע. דעת-תורה, זה לקבל את דברי חז"ל ללא עירורין. ולהזכירך, במקורותינו הקדושים כתוב, שיאמר לך שמאל הוא ימין, ימין הוא שמאל - האמין. למרות שעל פי ההיגיון, עדיין ימין נשאר ימין, וכהנה ... מולקי, אולי זה לא פשע לראות את את הדברים כמוני. אך ברור לחלוטין, שלראות את הדברים כמוך, אכן זה הוא פשט. שוב, בקשר לעניין בהודעתי, והצורך אשר אני ארגע או לאו - אתה האחרון, בתור המצייג ההפוך לדעת-תורה, שיש לו זכות, להביעכזאת עמדה. קל וחומר, את החוצפה להתייחסות הגיונית ורצינית לעמדה זאת

MOOLKI

New member
שתה כוס מים קרים.

אתה מוכיח לא פעם שאתה עוד ילד קטן ולא נבון במיוחד שיש לו עוד הרבה לגדול. זה פורום פתוח ואני אגיב על מה שבא לי,איך שבא לי.(בהתאם לתקנון כמובן). אתה האחרון שאני זקוק לרשותו בכדי להגיב. 1."מהסיבה הפשוטה, שאין לך אפילו קצה-חודו של שכל ישר." אם אתה אומר... 2."וגם אתה, יצאת חוצץ חלילה לא פעם, נגד דברי חז"ל הקדושים." לא יצאתי חוצץ.לצאת חוצץ זה לא לקיים את המצוות כי לא נראה לי הגיוני. אני תוהה על קנקנם של דברים כי אני אוהב לתהות.זכותי.יחד עם זאת,בפועל,אני לא לא מקיים מצוות כי הן לא מובנות לי. 3."הכנסת את ההיגיון הנלוז והרקוב שלך, וברוב גאוותך וחוצפתך, נתת לעצמך רשות - לחלוק על קדושי-עליון." תתבייש לך.אני לא מופתע ממך.השפה הזו היא הרמה שאתה מפגין לאורך כל הדרך. 4."אתה האחרון, בתור המצייג ההפוך לדעת-תורה" למי אתה חושב את עצמך בדיוק?!טול קורה מבין עינך ילד טיפש. למרות שהגבתי,ההודעה שלך היא תת רמה והיא אפילו לא שווה תגובה. דע לך שאם הייתי חילוני שנכנס לפורום הזה לרגע כדי להבין מה הולך פה והייתי רואה את הודעתך,הייתי בורח מהדת כמו מאש. תבין את חומרת מעשיך.יותר סביר שלא תבין.

gdisrael

New member
תגובה :

ובכן, אחרי מחשבה, חשבתי על כך, והגתי למסקנה שאיני ארד לרמת-תגובתך, ואמנע מתגובה חריפה לדברייך. אני מבקש את סליחתי, על התגובה החריפה, מה לעשות, בורות-יתרה, בצורה לא-קונבנציואנלית, נוטת להכעיסני. אתה לא אשם על היותך בור
בקשר להיותי 'ילד קטן', כן, זה התירוץ הנפוץ - בנתיים מי אוכיח את עצמו? העובדות מדברות בעד עצמן. אינך פוגע באגו שלי, אני יודע בדיוק מהן היכולות שלי, בלי קשר לגילי ה'פעוט'. ואף פעם לא ראיתי הבדל בינינו, למרות פער הגילאיים, לא מבחינת הבנה, לא מבחינת אינטילגנציה, ולא מבחינת ידע. בעניין היציאת-חוצץ, אין לי מושג מהם שיקולייך, ואת האמת - זה גם ממש לא מעניין אותי. אני לא אמרתי שבעקבות החוצץ אתה 'לא-עושה', ציינתי עובדה, ועמודי-הפורום מדברים בעד עצמם, כעד-מוחשי. "דע לך שאם הייתי חילוני שנכנס לפורום הזה לרגע כדי להבין מה הולך פה והייתי רואה את הודעתך,הייתי בורח מהדת כמו מאש". הוכח זאת ! אין לכך הוכחה, כי את הגלגל לא תוכל להחזיר אחורה. לכן, טענתך נופלת. ובן-אדם שמתחיל להתעניין בדת היהודית, האמן לי (אם תפעיל קצת את טיפת השכל שנשארה בראשך, תגיע לאותה המסקנה) הוא לא יתחיל בפורום 'לשאול את הרב', בפן ההלכתי דווקא. אלא יותר על השקפת היהדות וכהנה. ואגב, אני הוכחה מוצקה שטענתך שקרית. אני מרגע כניסתי לדת, ראיתי לא מעט 'טינופת' בקרב האנשים, אבל היה לי מספיק שכל להבין, שאכן - בני-אדם, הם לא פרספקטיבה לא לתורה, ולא לקדוש ברוך הוא יתשבח. וכל מי שעיניו בראשו -> יסיק את אותה המסקנה. אל תכליל חסרונתייך על כלל החברה, כי זה לא כך. בנוגע להיותי לא מבין את חומרת מעשיי, אכן אני לא מבין. אשמח שתסביר לי, אם תצליח, ולא תבלע בתהום-תגובתך. ישתבח-שמו-לעד !

MOOLKI

New member
סליחתך בזויה בעיני.

באותה נשימה אתה מבקש "סליחה" ואומר : "בורות-יתרה, בצורה לא-קונבנציואנלית, נוטת להכעיסני.אתה לא אשם על היותך בור " מרגע שהתחלת לקרוא בפורום "אתאיזם" אתה מתנהג כמו חיה. ההודעות שלך עשירות בעלבונות ובשטויות. ראוי שתקרא את "איגרת הרמב"ן" בתקווה שמשהו יקלט. לא הייתה לך שום זכות בשום אופן להגיב ל"אובספיכית" כפי שהגבת. היא שאלה שאלה אינפורמטיבית והודתה למי שטרח לענות לה.לא היה שום דבר מתריס בהודעה שלה שהצדיק תגובה כשלך. ראוי שתתנצל בפניה.

gdisrael

New member
תגובה :

>מרגע שהתחלת לקרוא בפורום "אתאיזם" אתה מתנהג כמו חיה. ההודעות שלך עשירות בעלבונות ובשטויות. ראוי שתקרא את "איגרת הרמב"ן" בתקווה שמשהו יקלט.< אינך מכיר אותי, התנהגותי מלפני היותי בפורום אתאיזם, ואחרי - היא שווה לחלוטין. לא לדבר, שאני חודש לא הייתי שם, באתי לביקור של יומיים - ושוב, עזבתי. טענתך, שוב, נופלת, כעלה נידף ברוח. מה שאי-אפשר להגיד עלייך, שרק הכניסו לך שם רעיונות - והתחלת אף לכפור בתורת-ישראל רחמנא לצלן ! בעניין הודעתי ל"אובספיכית", "כפי שהגבתי". צטט את הודעתי, והראה מה לא בסדר בהודעתי. היא שאלה שאלה חשובה -> נכון. היא הודתה למי שטרח לענות לה -> נכון. לא היה שום דבר מתריס בהודעה שלה שהצדיק תגובה כשלך -> לא נכון. ו"תגובה כשלי" הייתה בסדר גמור. היא כתבת בהודעה, שדעת-תורה לא מתקבלת על דעתה. וציינתי, מי היא, טיפה-סרוחה, אשר תהיה בעתיד מאכל לתולעת ורימה (ואת זה מסכת אבות אמרה, אולי גם הם לא צודקים בתגובתם ?! רוצה לרדת לעוד מדרגת כפירה חדשה ?!), שתחלוק על דעת-תורה, ועוד ש"תעלה" (ומה עולה לכך) אמירתה, ודעתה "לא מתקבל על דעתי". אני יודע שאתה באותו ראש. מה שמתאים -> נסכים. מה שלא -> לא. אבל חלילה, נעשה הכל
שלא יגידו חלילה, שאנחנו לא עושים. לא ראוי שאתנצל בפניה, כי אני רק ציטטתי ממסכות אבות. אם אתה חושב שדברי-תורה, הינם דברים לא ראויים, הבעיה היא אצלך. ואתה, הזה שראוי, לבקש סליחה מהקדוש ברוך הוא. ואני ראוי לבקש סליחה ממך (לא ממנה), על תגובתי החריפה. ועשיתי זאת, אמרתי שפעלתי כך - כי בורות יתרה מדירה שינה מעייני. ישתבח-שמו-לעד !

MOOLKI

New member
תגובה

"אינך מכיר אותי, התנהגותי מלפני היותי בפורום אתאיזם, ואחרי - היא שווה לחלוטין." אם כן,תמיד התנהגת בצורה וולגרית ומגעילה. 1."לא היה שום דבר מתריס בהודעה שלה שהצדיק תגובה כשלך -> לא נכון." מה התריס בדיוק?שהיא אמרה כבדרך אגב שהיא לא מסכימה?שתגיד. 2."לא לדבר, שאני חודש לא הייתי שם, באתי לביקור של יומיים - ושוב, עזבתי." שקרן.דפדוף קליל בפורום מראה זאת. 3.סליחתך שווה לקליפת השום.אין לך לא דרך ארץ ולא נעליים.בגלל אנשים כמוך נחרב בית המקדש. 4.אני בור?ומה אתה? גדישראל התלמיד החכם,דחריף המפולפל בתורה,סיני ועוקר הרים וטוחנן זה בזה. NOT! הערה למנהל הפורום:מתחיל לעצבן אותי שהפרחח הזה מכנה אותי "כופר" וכיוצא בזה. זה לא ראוי ואפילו מעליב.אבקש שהנוהג הזה יפסק.

gdisrael

New member
אוקיי, מיצינו - לא אמשיך

רק לדבר פעוט אתייחס : "מה התריס בדיוק?שהיא אמרה כבדרך אגב שהיא לא מסכימה?שתגיד" כן, זה פורום שדוגל בדעת-תורה. ודעתך, ודעת הלזה, לא שייך למקום הלז. במיוחד שהיא נוגדת דעת-תורה. "שקרן.דפדוף קליל בפורום מראה זאת." אם כן, תדפדף, ושקרייך יתגלה לכל. הייתי חודש בפורום אתאיזם -> פרשתי לחודשיים -> חזרתי לחודש -> פרשתי לחודש -> ובאתי לביקור של יומיים-שלושה, השבוע, ולאחר מכן עזבתי, שוב, את הפורום. שקרייך מתגלים לעיני כל.

MOOLKI

New member
חכם חנוכה....

זכותה לומר מה שבא לה.היא לא אמרה דבר פוגע.דבריה נאמרו בטוב טעם. אוזניך הם המלוכלכות.

gdisrael

New member
תגובה :

"זכותה לומר מה שבא לה" לא, לא זכותה להגיד מה שבא לה. איני מצפה שתבין, כי אינך פרספקטיבה לדעת-תורה, נהפוך הוא הדבר, אתה פרספקטיבה לדעה-כפרנית-אתאיסטית, והנך מוחה על דברי חז"ל הקדושים, רחמנא לצלן. אינך ראוי בכלל להביע עמדה. ובטח, לה אין את הזכות, בפורום התומך בדעת-תורה, לצאת חוצץ ולהפגין עירעורין על דברי רבותינו הקדושים. יש ? או הנך צריך הסבר יותר מפורט, בשביל שיענה על צרכי ההבנה-הקלוקלת שלך ? "היא לא אמרה דבר פוגע" אכן, היא אמרה. כאשר באים למושבך, ומתחילים לבזות את דברי רבותייך וגדולייך - זה לשון פגיעה. איני מצפה שתבין, שוב, אתה נוהג באותו מטבע. "דבריה נאמרו בטוב טעם", נכון, הנאצים גם אמרו את זה על 'מיין קאמף'. שוב, אינך פרספקטיבה, כי אתה תומך בדעתה והשקפת-עולמה. "אוזניך הם המלוכלכות." הפוסל, במומו פוסל. רק שאתה - הוכחת זאת. אגב, מה לא הבנת ב'מיצינו' ? או שזה עוד ניסיון כוזב להפגין את מוגבלתך, מומך, והדיסלקציה החריפה ?

MOOLKI

New member
רחמנא ליצלן?

רחמנא ליצלן שאתה הוא סנגורה של התורה.אוי לנו... הגד לי,למה אתה חושב שאתה פרספקטיבה לתורה?מדוע אתה חושב שאתה מחזיק באמת?חסרים זרמים ביהדות?מה עם נטורי קרתא?אולי הם מחזיקים באמת?מה עם הלייבוביציונרים?אולי האמת אצלם? איני ראוי להביע עמדה?הייתי מגיב לזה אבל כנראה שהתגובה שתכננתי הייתה גורמת למחיקתו של השרשור ואני מעוניין שכולם יראו איזה דפקט אתה... "כאשר באים למושבך, ומתחילים לבזות את דברי רבותייך וגדולייך - זה לשון פגיעה" אתה לא חושב שאתה טיפה דרמה קווין?!?!?! היא לא ביזתה אף אחד יא אידיוט!בדוק מבין חברי הפורום מי חש כי "אובספסיכית" ביזתה את דברי חז"ל באומרה: "לא מתקבל על דעתי, אבל בהחלט מה שבקשתי, אז תודה :)" ""דבריה נאמרו בטוב טעם", נכון, הנאצים גם אמרו את זה על 'מיין קאמף'." הפתעת אותי. לא תיארתי לעצמי שאתה עד כדי כך סתום!אתה מצליח לנשום בלי הוראות??? "או שזה עוד ניסיון כוזב להפגין את מוגבלתך, מומך, והדיסלקציה החריפה ?" תנסה פעם לעשות הגיה להודעותיך ותראה במהרה מי מביננו הוא בעל דיסלקציה חריפה.....

למעלה