לא ראיתי את הדיון המקורי (וניצלו"ש)
בחופשה השנה הבנות שלי קראו פחות מאשר בדרך כלל, אבל מסיבות שאינן קשורות להעדפתן (היינו מעט מאד זמן בבית ולא היתה להן גישה לספרים). מעולם לא הכרחתי והן אוהבות וקוראות הרבה מאד. האמצעית שלי קוראת כמעט כל מה שניתן להניח עליו את ידה (חוץ מספרי הארי פוטר שלא היתה מוכנה אפילו לנסות.) שאלתי בפורום אחר ומעניינת אותי התייחסותכם, ולכן אני שואלת גם כאן: למי שלא מכיר אספר שבתי עולה לכתה ה', למרות שהיא בת שמונה וחצי, כי דילגה על כתה אחת, והיא ילידת סוף השנתון מלכתחילה. הכתה קיבלה פרוייקט אחד לקייץ, כהכנה לנושא לימודי לשנה"ל הבאה (לא ידוע לי איזו תכנית), לקרוא את הספר הבכור לבית אב"י. השבוע הבת שלי הביאה את הספר מהספריה. מבט אחד הספיק לי כדי להיזכר כמה קשה הסיפור הזה, במיוחד בעיסוק הרב של באבל ובמוות של אם הגיבור ושל אחרים במשפחתו. הספר כתוב קשה מאד גם מהבחינה הטכנית (אותיות קטנטנות שגם לי קשה להנות מקריאתן, וחלוקה מזעזעת לפסקאות ולפרקים) ותכנו קשה עוד יותר. באמצע שנת הלימודים הקודמת הכתה קראה את הספר שרה גיבורת ניל"י - גם אז כחלק מנושא לימודי. בפעם הקודמת התקשרתי למחנכת וביקשתי אישור לספר את הסיפור בלי שתחוייב לקרוא אותו בספר. גם אז היה מדובר על תוכן קשה וסיפור עצוב מאד. החשש שלי הוא שגם הספר הנוכחי אינו מתאים לרמה הרגשית של בתי. היא ילדה רגישה מאד, ואני מרגישה שתושפע מהסיפור הרבה יותר ממה שהתכוונו מלכתחילה. אני מתלבטת אם להתקשר שוב למורה,אם לתת לה לקרוא למרות החשש שלי, - מה דעתכם? והבהרה אחת: היה ברור לנו שיש מחיר לדילוג, ואנו מתמודדים איתו כל יום, ועדיין המצב הנוכחי טוב פי כמה מזה שציפה לה לפני הדילוג. השאלה שלי היא ספציפית ולא כשיקול בעד ונגד הדלגה.