קריאה איטית

צביבל

New member
קריאה איטית

בני בן 7.5 הוא ADD (כבר כתבתי פה בעבר.) הוא קורא לאט מאוד והייתי רוצה לדעת אם יש דרך לעזור לו לקרוא יותר מהר. הוא מתוסכל מן הקריאה האיטית כי הוא רואה את אחיו בולעים ספר אחרי ספר. הוא מת לקרוא את "הארי פוטר" למשל אבל לא סיים אפילו ספר אחד גדול עם פרקים מהתחלה עד הסוף. האם יש קשר בין זה חבין ה-ADD? האם יש רעיונות איך לעזור לו? צביבל

zivadina

New member
קריאה אטית

היות שאצל ילדיי ה-ADHDים לא הייתה אף פעם בעייה של קריאה אטית, הייתי בודקת את הנושאים הבאים: 1. האם הוא מטופל בריטלין, וכמה זמן? 2. אם הוא מטופל בריטלין, האם גם בכתה המורה מתלוננת על קריאה איטית? 3. האם המורה חושדת שיש ליקוי בקריאה, בלי קשר לתפקוד שלו במישורים אחרים? אני שואלת את השאלות, כדי לנסות להבחין הצורך לטפל בהפרעת הקשב לבין הצורך לטפל בבעיית הקריאה.

צביבל

New member
תשובות

כן, הוא מטופל בריטלין כ-4 חודשים עם תוצאות טובות. המורה התלוננה יותר על איטיות בכתיבה שדווקא השתפרה מאוד מאז הריטלין (הכתיבה השתפרה, לא האיטיות) - הוא עדיין כותב לאט אבל הרבה יותר טוב מאשר לפני. מהמורה קשה להוציא מידע לגבי מה היא חושדת - היא שמחה מאוד על השיפור עם הריטלין אבל לא זוכרת מפגישה לפגישה ומשיחת טלפון לשיחה הבאה מה ביקשנו שתשים לב. אולי כדאי לעשות אבחון נוסף באמת, אבל מאיזה סוג?

zivadina

New member
אבחון לקויות למידה

אם ממשיכות להיות בעיות למרות טיפול בריטלין, מומלץ לעשות אבחון לקויות למידה. אני משערת שיועצת בית הספר תוכל להפנות אותך למאבחן אשר מקובל על משרד החינוך. אני מקווה שדליה, שלומדת את הנושא, תוכל לעזור כאן. תכתוב בבקשה מאיזה אזור אתם.

למעלה