קרטו ביצוע

קרטו ביצוע

היי,מישהו מכיר איזה דרך לתלות עבודה באקריליק על קרטון ביצוע,כי אחרי שצבעתי הציור מתעגל בגלל המים,והקרטון די שביר..ועוד שאלה-מה זה ג´סו? תודה,אורן

שלום וברוך הבא!../images/Emo140.gif

לא ראיתי אותך כבר בפורומינו הקט? אם כן, אז אלה, אם לא - אז אחלה שבאת
לגבי שאלתך - קודם כל כדאי מאוד לסייד את קרטון הביצוע בסיד לפני שמציירים עליו באקריליק, כי בלי הסיד הוא פושט סופג המון המון מים - כנראה שאצלך הוא ספג הרבה מדי מים ונהיה שביר. לגבי ג´סו - זוהי משחת ייצוב שמערבבים עם הצבע כדי לגרום לו להיות יותר סמיך כמו צבעי השמן הלא מדוללים (בערך). תבוא יותר.

0sveta0

New member
ג´סו

אני יודעת שמשתמשים בזה בשביל שכבת הכנה למשל אם מציירים על דיקט, אז צובעים בג´סו לפני זה, בשביל שלא יספג הרבה צבע

זה עדיין לא הופך אותה ליותר עמידה

זה פשוט שומר אותה לתקופה קצרה מאחורי הזכוכית אבל מכיון שהמסגור לא אטום הקרטון הפריך מתחיל לאט לאט להתפורר.

moti80

New member
השוודי בטח מתמצא בדברים פריכים

בכל מקרה, להבא אני מאוד ממליץ לקנות סופרקריל לבן. לצבוע שכבה או שתיים - נדיבות שכאלו על הקרטון ביצוע. עם צבע סמיך ולא מדולל במים. כשהייתי בונה דגמים של בתים הייתי משתמש בשיטה הזו. הסופרקריל נספג מעט בקרטון וכשהוא מתייבש הוא מקשה אותו.

תודה על ההסברים

הייתי רוצה להראות כאן ציורים שלי רק שאין לי מושג איך,אין לי סורק ואני לא הכי מבין במחשבים,יש עוד דרך?

amonit

New member
צייר חופשי,,

קיבלת כבר את כל התשובות, יש לי תוספת קטנה, בכדי למנוע מהקרטון להתעגל עליך לצבוע אותו משני הצדדים בצבעים שהמליצו לך, כך הוא יהיה עמיד יותר. ההתעגלות נגרמת עקב היבוש הלא אחיד.

moti80

New member
עוד תוספת

לי באופן אישי יש פתרון מיוחד לדברים שאני רוצה ליישר יש לי גיס, אמ...גדול אם נקרא לזה ככה........... ה 150 ומשהו קילו שלו - משטחים כל משטח! פשוט, תמצא לך גם גיס כזה :) או כל אפשרות אחרת שתמעך את הכל למקסימום :) שמש מוטי - פתרונות יצירתיים בע"מ

moti80

New member
הכי טוב וזו שתצייר על קאפה

זה בעצם כמו קרטון ביציע עבה כזה. זה חומר מוקצף בין שני ניירות בצדדים. הוא קשיח יותר ולא מתקפל. הוא קצת יותר יקר מקרטון ביצוע רגיל אבל יכול להוות פתרון מצויין. הוא גם מגיע בכמה עוביים.

מצד שני- הוא די "שביר"

מכה קטנה שלא במקום והוא יתקפל ויהיה מכוער... לקרטון ביצוע יש יתרונות בעניין הגמישות... חוץ מזה שניתן למסגר אותו.

למעלה