הדרך לטיפול
קודם כל חשוב לציין שזהו מצב נפוץ מאד שברפואה מערבית ובקוסמטיקה לא ממש מבינים מדוע הוא קורה,
גם ברפואה משלימה, טיפול פנימי בבעיות עור הוא לא פשוט, כי למעשה מה שאנחנו עושים זה לאזן את כל המערכות בגופנפש כך שבהגעה לאיזון ההתפרצויות של חוסר איזון שמתבטאות אצלך בעיקר בעור יפסיקו.
אז ההמלצה שלי מתחלקת לשניים:
1. טיפול לשיפור מצב העור:
טיפול זה יתייחס לשני אספקטים של הבעיה
א. מצב של הצטברות חלב שיוצר חסימה ודלקת זקיק השערה - צריך לשלב פילינג ביולוגי עדין באופן קבוע, וכן לשלב בקרמים היומיומיים רכיבים שמבצעים פילינג כזה - חומצה אוריאית, אלפה/ בטה הידרוקסי, חומצה לקטית - מהנסיון שלי לא פעם קרמים היקרים הם פחות טובים. כדאי לרכוש מוצרים מחברות שמוכרות דרך אנשי מקצוע - כמו תפוח, אנה לוטן, ד"ר כדיר וכד' או להגיע לאיש מקצוע בתחום הקוסמטיקה הטבעית שיכין לך קרם לילה כזה במסגרת בט הטיפוח היומי.
כדאי להמנע מפילינג מכני על ידי שפשוף גס שיגרה את העור יותר מדי - אבל אפשר לנסות שפשוף בליפה או ספוג יותר עדין או מברשת טבעית בעת הרחצה היומיומית. גם זה מסייע בניקוי שכבת התאים המתים שגורמת לעור המחוספס
ב. הבעיה מחמירה כשהעור יבש - לכן חשוב לשמור על עור רך ומלא לחות: להמנע מסבונים קשים, ולהעזר בתכשירי לחות לריכוך והזנת העור.
אני אישית ממליצה בחום להעדיף מוצרים טבעיים ועדינים, על פני מוצרים עם הרבה כימיקלים שהשפעתם על העור לא ברורה - לדוגמא לעור כמו שלך הייתי משתמשת ליום יום בג'ל-קרם במרקם עדין שמבוסס על ג'ל קמומיל (אפשר גם אלוורה) משולב בשמנים טבעיים משבחים וצמחיים כגון אובליפיכה, נר הלילה , שיאה
איש מקצוע בתחום הקוסמטיקה הטבעית יכול לשלב גם שמנים אתריים שטובים לעור
2. טיפול עומק לשיפור הבריאות, כדי להרגיע את הגורמים שמתבטאים בעור:
להבנתי אין גורמים תזונתיים ידועים לבעיה, אך ברור שככל שהתזונה תהיה טבעית, אנטי דלקתית ופחות מייצרת רעלנים שצריכים להתפנות על ידי העור כן ייטב
כמו כן חשוב מאד לבצע פעילות גופנית להמרצת מחזור הדם ופינוי רעלים , שגם מסייע להסרת התאים המתים
מעבר לכך כדאי לטפל בשיטת עומק כמו רפלקסולוגיה שיכולה לאזן את המערכות ולשפר את זרימת הדם ופעילות העור
בהצלחה