קרחת בזנב?

שירלי317

New member
קרחת בזנב?

היי,
למרות שאחרי שהסתכלתי קצת בהודעות ישנות קצת נרגעתי..אני עדיין לא בטוחה.

לסטואי היו כמה פשפשים לפני כמה ימים.. אז עשיתי לו מקלחת עם השמפו כי גם ככה הגיע הזמן..
וכמובן ששמתי אמפולה שמתאימה לו וכבר שמתי לו מאותה חברה לפני כמה חודשים.
יום יומיים אחרי ראיתי פתאום מלא נקודות חומות-שחורות על הזנב שלו..
אחרי קריאת הודעות ישנות בפורום וקצת שיטוט באינטרנט הבנתי שכנראה שהמחשבה הראשונית שלי שזה היה צואה של פרעושים/פשפשים הייתה נכונה.
בכל מקרה, ניקיתי לו את הזנב..
אבל אז פתאום נשרו השיערות מהאזור שניקיתי הכי בעדינות שיכולתי (עם בכל זאת להוריד את כל הג'יפה..)
ובנתיים..
שוב קצת נקודות.. למרות שאני בודקת כל הזמן ולא חזרו הפשפשים והפרעושים
והפרווה לא מראה סימנים שהיא צומחת חזרה כל כך..למרות שזה עלול לקחת זמן..

אבל סתם תהיתי אם ניתקלתם במאורע מציק שכזה?
כי הוא קצת סמרטוטי מהרגיל, למרות שסביר להניח שזה מהחום (אפילו שרב הזמן יש מזגן או מאוורר ואני נותנת לו לנשנש קוביות קרח מפעם לפעם)
ובכל מקרה אני, כהרגלי.. דואגת..

גם ככה יש לי סוסה אחת עם אלרגיות ואחת פצועה.. רק חסר לי חמוס חולה :/

שירלי317

New member
אגב שאלות - בהיות...

אם אני כבר שואלת ומתייעצת.. פשוט באמת שאני תוהה עד כמה זה לא שגרתי..

סטו הקטן כל הזמן נזרק איפשהו ובוהה.. הא יכול לבהות דקות ארוכות.. לא ישן..
סתם שוכב על הרצפה או על אחד הסמרטוטים שלו עם עיניים פתוחות וכאילו בוהה באוויר..
ואם אני לא נוגעת בו אלא סתם קוראת לו כאילו לוקח לו זמן להגיב..

קראתי שיכול להיות קשר לאינסולינומה... אבל תוהה עד כמה זה חריג באמת...?

תודה חברים :]

WTR

New member
קודם כל...

טוב שאת שואלת כדי שתהיי רגועה יותר

ראשית משתמע ממה שכתבת שבאותו יום שעשית לו מקלחת שמת לו אמפולה. הבנתי נכון? אם כן שימי לב שרוב הסיכויים שאמפולה לא תעבוד מאחר וצריך לחכות יומיים לאחר מקלחת כדי לשים את האמפולה אחרת הפרווה הרטובה/לחה תדחה את החומר שבאמפולה (גם ההיפך, אגב, אם שמים אמפולה לחכות יומיים לפחות עד למקלחת הבאה)

לגבי נקודות, זה יכול להיות צואה של פרעושים או הפרשות מהעור.
את יכולה לנקות עם מגבונים ולשים שוב בעוד 3 שבועות אמפולה נוספת ולראות אם משתפר.

עם הזנב מקריח זה יכול להיות בגלל מעבר לפרוות קיץ בו הפרווה דלילה יותר. יש כאלו שאומרים שזה גם סימן מקדים למחלת אדרנל בהמשך, אבל חבל להלחץ כבר מעכשיו (וגם אם תהיה לו, זו לא מחלה סופנית ויש לה טיפול)

לגבי אינסולינומה למזלי (
) אין לי ניסיון עם המחלה, אולי יש כאן אחרים שיוכלו להגיב
אבל את יכולה לחסוך לעצמך את ההמתנה, להרים טלפון לוטרינר ולהתייעץ האם כדאי להגיע לבדיקה

לצערנו בד"כ כשיש תקופת חולי בבית זה מסתובב בין כולם
ולאוו דווקא אותן מחלות...

chatulika

New member
חמוס חולה?

ראשית בכל מקרה של דאגה רצוי להתיעץ עם וטרינר שמומחה בחמוסים.
הנקודות השחורות על הזנב וההתקרחות אופיניות לעונת הקיץ. אצלי יש שני זכרים בעלי זנב "מנקה בקבוקים" עלוב כרגע.
אין טעם לנקות,מניסיוני זו הפרשה שומנית שחוזרת.
לגבי הבהיה:שוב תופעה מוכרת אצל חמוסים בריאים,זה עיניין של ניסיון באיבחון.
הכי פשוט להשוות לחמוס אחר בריא,או לצלם בוידאו אירוע שכזה ולהראות למגדל מנוסה.
חשוב לזכור לא להלחץ,לחמוסים יש הרבה התנהגויות משונות שאופיניות רק להם. אז לא להתבייש לשאול :)

zivit1123

New member
גם פייבל שלי וקוץ משירים זנב

אבל זה בגלל החום והחלפת הפרווה. כשיהיה חורף שוב הפרווה שלהם תתחלף ותהפך למלאה יותר. שימי לב רק שלא לנקות יותר מידי את הכתמים שלא יווצר מצב שלעור אין את שכבת השומן שצריכה להגן עליו וזה עלול לגרום לפצעים בעור.
דרך אגב - סוסים..... הלוואי עלי... אם היה מקום הייתי מצרפת גם אותם לבית שלי....
(וביננו גם אם היה לי כסף)!!
ואם כבר בסוסים עסקנו - האם את יודעת למי צריך לפנות במקרה של התעללות בסוסים?

שירלי317

New member
במקרה של התעללות בסוסים

פונים למשטרה וליחידת משמר בעלי החיים במשטרה. ואפשר גם לפנות לעמותה להצלת בעלי חיים גדולים של דגני בראשון לציון.
ובכל מקרה, אפשר לחלוק איתי את פרטי המקרה ואשתדל לעזור.. אני מכירה כמה מאנשי המפתח בעניין

zivit1123

New member
אשמח לעזרה

האמת שאני דיברתי עם צער בעלי חיים בת"א והם היפנו אותי לעיריית בני ברק לוטרינר הרשותי אבל לא יצא מזה כלום.
לפני פחות מחודש נסעתי הרבה על הקו של כפ"ס ת"א ברכבת. בין התחנות פ"ת-ק. אריה לבני ברק ראיתי קבוצת סוסות מצד ימין שלי על משטח שהיה אולי של כדורגל עם סייחים כאשר לכמה מהם היו על הגב קרחות גדולות שנגרמו כתוצאה מפטריה כנראה. לא היה במקום צל או מקום לשתייה עבורם והם עמדו קרובים לגדר של המתחם מהצד השני עמד סוס לבן עם כתמים אפורים רזה בצורה פראית!! גם ללא מחסה מהשמש או מקור מים קרוב אליו. הסוס היה קשור בחבל קצר למקום שבו הוא עמד.
אני נסעתי כל יום בדרך במשך שבועיים וראיתי אותו בדיוק באותו מקום ובאותה נקודה,וגם את הסוסות. פעם אחת ראיתי שהאכילו אותם.
אני לא הייתי היחידה שראתה דרך החלון של הרכבת!!! עד כמה הם מוזנחים. כמובן שהתקשרתי וניסיתי לגרום למישהו שיעשו משהו עבורם.
לא יודעת אם משהו נעשה.... כי אני כבר שבוע + לא נוסעת על הקו.
אבל הייתי שמחה לדעת שמישהו מטפל בהם. לדעתי הזכר הלבן שהוחזק בנפרד מת.... הוא היה ממש מסכן. אם תוכלי לעשות משהו עבורם הברכה על ראשך..
אני אשמח!!

למעלה