קרחות

קרחות

שלום הכלב שלי הסתפר לפני לושה חודשים ואז השיער כבר גדל אבל נשארו לו קרחות בגב התחתון (מעל הזנב) ובאזור עליון בזנב. הכלב סובל מבעיות עור והוטרינר שלי לא מוצא להם סיבה. בעבר שמתי תמונות של העור שלו, מאז הוטרינר נתן לו סטרואידים לשלושה שבועות מכיוון שלא ראה שום דבר במשטח. מאז הפצעים שהיו לו במפשעה עברו אבל מה שהיה לו בחזה לא עבר. היום פגשתי במקרה וטרינר אחר וסיפרתי לו על הקרחות אז הוא אמר שזה יכול בוודאי להיות מפרעושים או פשפשים. הוא לבד שאל אותי אם הקרחות באזור הזה. אני שמה לו פעם בחודש וחצי קפסולה על העורף אבל מעולם לא ראיתי עליו שום חיה וגם הוטרינר שלי אומר שהוא נקי. הוא כל הזמן מחוץ לבית אז יש סיבה שיהיו לו וגם הוא כל הזמן מגרד, אז השאלה אם זה מזה... אני פשוט מאוד מתוסכלת, כי כמו שאתם אמרתם- אני במלכוד של הביטוח אצל הוטרינר הנוכחי, וכבר זמן רב מאוד שהכלב סובל מבעיות עור חמורות. בבקשה- מה לעשות??? והאם הקרחות זה סימן לפרעושים? אני שמה תמונה שכבר שמתי שתזכרו...

כשאתם אומרים פעמים רבות...אצל כמה

ספרי כלבים הייתם שזה קרה? לא יפה להוציא שם רע לספרים בגלל אחד שלא מחטא את סכיניו.

מעלה קרחות

אם את מבקרת בפורום, את בטח כבר יודעת שמחלות עור הן קשות ביותר לאבחון, ולעיתים הדבר אורך זמן רב. אמנם את במלכוד ביטוח, אך אין זה אומר שהוטרינר אשם. כמה דברים שכדאי לחשוב עליהם: 1. אלרגיה לפרעושים - סימן ההיכר הנפוץ שלה הוא גרד בבסיס הזנב. הקרחת משנית לגדר, ולעיתים קרובות מלווה בדלקת עור משנית. את האמפולות יש לשים כל 4 שבועות, ובכלבים מאוד אלרגיים - כל 3 שבועות (למרות שלעיתים "מוכרים" את התכשיר כיעיל לזמן ארוך יותר). סטרואידים עשויים להקל על הסימנים, אך עדיף להימנע מהם. 2. הקרחה עקב התספורת - קיים בכל גזע, אך נפוץ בגזעים מסויימים (סמויאד למשל) - השיער מאחר לצמוח לאחר תספורת, וזה שגדל כבר, לא נראה כמו שאמור היה להראות. מתסכל רצח, אך לא מחלה. לרוב אין תופעות לוואי של גרד או אדמומיות. 3. דלקת חיידקית - נדמה לי שיש אדמומיות בעור, האם היא מגרדת ? הדלקת יכולה להיות משנית, אבל טיפול אנטיביוטי הוא אפשרות. ודבר אחרון - האם את באמת במלכוד ? לדעתי לא. א- את תמיד יכולה ללכת לבקש דעה שניה אצל רופא אחר/מומחה לעור. אמנם זה לא נכלל בביטוח, אבל זו זכותך. במקרה כזה, קחי מראש את כל ההסטוריה הרפואית המלאה מהרופא שלך. ב- אני לא מכיר את תנאי הביטוח שלך, אבל מלכוד הביטוח חל גם על הרופא שלך - יש לו אחריות כלפיך. יש סדר פעולות הגיוני לעבודה במקרי עור. אם הרופא לא יודע מה הבעיה - ניתן ורצוי לעשות ביופסית עור. זו תרמז על מקור הבעיה, ותוכל לכוון את הרופא הלאה. יתכן שזה לא כלול בביטוח, אבל את את בכלל לא תרגישי כבולה. כנ"ל לגבי בדיקות דם, ובדיקות רגישות לאלרגניים. כל הבדיקות הללו אינן זולות בהכרח, אבל לעיתים נחוצות, ללא כל קשר לתוכנית ביטוח זו או אחרת.

למעלה