קרוס קאנטרי

קרוס קאנטרי

״איכשהו״ יצא שאמא שלי מתלהבת מרעיון הקרוס קאנטרי. אין לי מושג בפועל מה קורה ואיפה עושים...
יש באתרים רגילים גם מסלולים לקרוס קאנטרי? אפשר להגיע אליהם בלי לגלוש בכלל?
יש מסלולי טיול בקרוס קאנטרי? כלומר, מסלול שאפשר לעשות בכמה שעות?
יש להשכיר ציוד לזה באתרים?

natyh

New member
בקירה

או פראג: בבקירה 11 ק"מ מסלולים למיטב זכרוני ראי ברשת.
דוקא כתבתי על זה המון 2005 2006 בעיקר על טובי פראאור .
ברור שיש מסלולים ברור שלא צריך לגלוש בכלל כדי להגיע ,וברור שניתן להשכיר ציוד.
בבקירה אפשר להשכיר סקי טורינג של סקיטראב העלתי תמונה כשחזרתי מתאימים גם לסקי טורינג וגם לסקי רגיל מחיר 32 יורו ליום .

scubaski

New member
התמונה שלך...זה לא ציוד של X COUNTRY

היה לך ציוד של TOURING שילוב של טיפוס וגלישה שעושים על ההר (יש לי ציוד כזה). קרוס קאנטרי עושים במישור, קרוב לכפר. הסקיס צרים במיוחד עם בינדינג קגמי בלבד ונעליים מיוחדות ומקלות ארוכות בהרבה ממה שיש בסקי. הדגש על משקל קל. הספורט מאוד פופולרי באוסטריה ובשוויץ במיוחד בקרב מבוגרים, זה מין הליכה או ריצה בשלג. כדאי לברר בטוריסט אופיס אם יש מסלולים פתוחים. ממליץ על SEEFELD IN TIROL (אוסטריה) שם התקיימה האולימפידה 1976 ב- X COUNTRY. מקום מאוד נחמד קרוב למינכן ורק חצי שעה מאינסברוק שגם שווה ביקור.

מרקוס

natyh

New member
ומה כתוב בהודעה ?

סקי טראב אגב 650 גרם לסקי + בינדינגס קשה להגיד שזה לא קל ...

talniv75

New member
יש בהמון אתרים

בחלק התחתון- בעמק בקרבת העיירה, ללא צורך במעלית LEUPE או מסלול קרוס קאונטרי, במרבית המקומות בהם יש לויפה גדולה ניתן גם להשכיר ציוד, לקחת שיעורים וכו'. בכל אתר אינטרנט של כמעט כל אתר סקי מצויין שם האזור או העיירה שמהווה את הבסיס ליציאה לסקי, בכל אתר אינטרנט של עיירה תיירותית ניתן ללחוץ על "תיירות חורף" ולקבל דיווח מלא כולל תמונות של אפשרויות הסקי הנורדי/קרוס קאונטרי
אם את מעוניינת בעזרה ספציפית את מוזמנת ליצור קשר (המייל בחתימה למטה) בברכה

alonaski

New member
תגידי... את בסדר??...

אני כל עונה ועונה מטיפה פה ללא ליאות - לא לפספס את החויה של לפחות יום אחד XC!!!! איפה אתה חיה??!!! זו אחת החויות הכי כייפיות בסקי!!!!
לא בכל אתר יש, אבל חושבת שברוב האתרים. כל מה שצריך שיהיה באתר זה - נחל מושלג בשני גדותיו והמסלול עובר לאורכו... כעקרון - לאורך אזורים מישוריים או כמעט מישוריים.
זה אחלה טיול!!
אחלה נופים!!! (עוברים בין בקתות מושלגות, עצים מושלגים, אגמים קפואים... נחלים זורמים...) ואחלה עבודת גוף!! מאוד אירובי ומאוד מפעיל את כל שרירי הגוף!!!
והנפילות עם זה - הכי מצחיקות בעולם!!!!
- שזה הדובדבן הקטן...

alonaski

New member
ושל בעלי...

מתחילה להבין את היופי בזה?... ואיזה מאמץ גופני זה לעלות שיפועים קטנים... גם עבודה אירובית נהדרת לגוף וגם אתגר אישי לא קטן! והמון סיפוק!!

זה נראה יפה אך משעמם...

כמו ריצה, כמו שחייה, כמו הליכה, כמו חתירה בקייאק ימי. וי, איזה שעמום.
מצד שני, את בענייני דאון היל, ככה שאולי זה לא באמת משעמם?
הרעיון הוא שהאמא תעשה טיולים ואני אגלוש
.

alonaski

New member
טוב תראי. זה עניין אישי. אותי זה ממש לא שעמם

זה סוג של אתגר פיזי-ספורטיבי משובל בחויה של טיול ונופים... אם זה לאמך והיא רוצה לטייל - אז היא בטוח תהנה!
מה איכפת לך לנסות חצי יום? אין לזה אפילו עלות נוספת. את מביאה את הסקיז/בורד שלך לחנות ההשכרה, מפקידה אותם, לוקחת סקיז XC ומחליפה חזרה בצהריים!

אני לא אוהבת כאלה אתגרים....

אבל את צודקת, ואם זה ייצא אל הפועל (בשנה הבאה) אז ננסה חצי יום.

drz400e

New member
ואללה? תמונות בצבע?

חשבתי שהיה רק שחור לבן בתקופה שהיית גולשת

shac

New member
תענוג מפוקפק שנחסך מסנובורדיסטים..

למה שאתם קוראים 'נחל מושלג ונחמד שאפשר לרוץ בו עם מגלשיים ולהידמות לברווז' אנחנו קוראים 'מישור בעייתי. חובה להיכנס במהירות 200 קמ"ש בשביל לא להיתקע אחרי 10 מטר. וגם זה לא יעזור, כי המטר ה-11 ינצח בכל מקרה, כי השיפוע הארור יודע שאתה ישראלי והתעופה שם מותרת רק לילידי אירופה'.

ולא, תירוצים כמו 'שכל אחד ייהנה איך שהוא רוצה' ו'זאת החופשה שלך' וכו' אינם מקובלים כלל. כולם צריכים להנות כמוני בדיוק, ומי שלא פועל כך מפספס משהו.

ומודעות עצמית סתם מוערכת יותר מדי.

למעלה