קרוספיט

boxing3

New member
בג'יו גי'טסו למשל

שאותו אני קצת מכיר, יש הרבה דגש באימונים על טכניקה נכונה ואי התבססות על כוח. יחד עם זאת - ויתקנו אותי כאן אן אני טועה - כשמגיעים לקרבות למשל, סיבולת וגם כוח - מה לעשות - הופכים להיות מאוד חשובים ומקנים יתרון.
אני אבל כן מסכים שמאוד יכול להיות שמבחינת אופי, או מסיבות אחרות, מי שרגיל לעבוד מאוד רך ובמינימום מאמץ יסתייג, בהכללה, מאימוני כושר מטורפים, ולהיפך - מי שרגיל לכושר מטורף אולי, בהכללה, לא ייבחר טאי צ'י כאומנות הלחימה שלו.

אני בקושי מכיר ג'וג'יטסו אבל למורה שלי

לטאי-צ'י דאן-3 בג'ודו מחד, גוג'וריו קראטה מאידך וקנדו מצד שלישי, חוץ מקונג-פו. לדבריו, מה שנקרא "רך" בשיטות האלה ייחשב לקשה בטאי-צ'י, וההבדל הוא גם איכותי ולא רק כמותי.

שוב, זה עניין של גישה, לא רק טכניקה, ואולי צריך ללכת בדרך הזו כמה שנים כדי להבין את ההבדל. יש במרכז הישראלי לטאי-צ'י אנשים שעושים גם "כושר", כולל רקדנים מקצועיים, אבל (עד כמה שאני יודע) לא אקסטרים כמו קרוספיט. מצד שני, אין גם הרבה (אצלנו) שעושים גם טאי-צ'י וגם יוגה. גם שם, כנראה, יש משהו שמפריע להתמיד בשניהם לאורך זמן.

להבנתי, זה שוב עניין של גישה לאימון - אבל יוגה למדתי חודשיים בגיל 12, אז אני באמת לא מומחה. רק מדווח על מה שראיתי מאז התחלתי טאי-צ'י.

ינוקא1

New member
זעזוע לא מסגל

אותך לכלום.

המקרה היחידי בו זעזוע הוא מוצדק , זה כאשר האדם "מקובע" מאוד בגישה מסוימת ואין לו תקנה אם לא ישברו אותו.
גם אז לפעמים השבירה תהיה חזקה מידי , ואחר כך יצטרכו לאסוף את שבריו.

הדרגה , חיזוקים חיוביים ועידוד תהיה טובה יותר מזעזוע - ב99.9 אחוזים מהמקרים.

אני לא מדבר כאן על לחימה (שאינני מתמצא בה) , אני מדבר על כל תחום אחר בחיים שיצא לי לראות.

אם יש כאן ויכוח, הוא על גודל ותדירות הזעזוע

ועל מיקומו בגוף.
בכל מקרה יש זעזוע, גם באימון "רך".

ינוקא1

New member
זעזוע "טוב"

זה מבחינתי "אתגר" ולא זעזוע.
משהו שאחריו אתה מרגיש סיפוק מהעשיה שלך \ העמידה במשימה וכו'.
וכמובן שזה משתנה מאדם לאדם.

על מה נתערב שרוב מתאמני קרוספיט יסכימו

שההגדרה שלך תואמת ב-100% את מה שהם עושים?

סיסטמתי

New member
הייתי מנסח את הבעיה קצת אחרת...

כולנו יודעים שכושר הוא מאוד ספציפי (מי שבכושר טוב בשחיה לא בהכרח יצליח לרוץ כמו מי שבכושר ריצה טוב).
האם ניתן לבסס שגרת אימונים שתביא לכושר "הוליסטי" טוב?

הבעיה שאני רואה בקרוס-פיט, ואולי זה גם מה ששרון מנסה לרמוז לגביו, הוא שהדגש מתקיים על מאמץ בתנועה מגוונת - במקום על המנעות ממאמץ (יעילות) בתנועה מגוונת.

לדוגמה (תאורטית) לעשות קומבינציות של לאונג'ים עם שכיבות שמיכה הודיות וגלגולים עם כדור כח עד שאשכיך מכחילים מחוסר חמצן במקום לנסות לתרגל את התנועות במינימום צריכת אנרגיה ולראות כמה סטים אתה מצליח לעשות עד לדופק מטרה מסויים או כיצד אתה מצליח להוריד צריכת חמצן למספר סטים נתון.

אני לא נגד קרוספיט למי שאוהב להזיע ולהתאמץ. אנדורפינים הם סם זול וחוקי. אבל באינטואיציה של בטטת כורסה, אני טוען שאם הבעיה היא ספציפיות של כושר, אולי שווה להתרכז לא בפיזור המאמץ, אלא בהמנעות ממנו.

boxing3

New member
אולי לא הבנתי אותך נכון

או שאני לא מבין מספיק, אבל כנראה שכדי לעשות הרבה סטים עד דופק מטרה מסוים או להוריד צריכת חמצן למספר סטים נתון צריך להיות בכושר טוב ובשביל זה צריך מלכתחילה, לפחות בין היתר, להתאמץ, לא?
אנדרופינים זה באמת אחלה, אבל כושר, כך אני חושב (ולא רק אני), מביא יותר תועלת מרק הכיף שבאנדרופינים.
תנועות יעילות זה מאוד חשוב, במיוחד באומנויות לחימה, אולי אפילו יותר חשוב מכושר טוב - אבל לא נראה לי שיש סתירה בין השניים - ככל שניתן עדיף גם לדעת לבצע תנועות יעילות וגם להיות חזק/בכושר וכו'.

סיסטמתי

New member
לא בהכרח...

אפשר להגיע ליעילות תנועתית בדרך הקשה והארוכה, או בעבודה טכנית מאוד שלא יכולה להיות עם עומסים גבוהים כי בעומסים גבוהים הטכניקה הולכת.

מרגע שהגעת ליעילות תנועתית, היא שלך ללא קשר לכושר מכיוון שהיא כרוכה באינדוקטרינציה עצבית.

את החיבור לכושר לב ריאות עושים באופן נפרד.

לגבי הקולונל השמנמן (ריאבקו), הוא די אמיתי. אחת הבעיות שלו היא שהתנועה שלו כל כך מינימלית שקשה להבין בראיה את הקונגפו שלו, אבל בשביל זה יש את ולדימיר

boxing3

New member
תשמע בלי להיות ציני או להעליב

אבל ממרומי ניסיוני הלא רם (כמה שנות איגרוף תאילנדי, ג'יו ג'יטסו והיום קצת איגרוף) זה ממש נראה לי בולשיט (ואם זה במקרה לא, אז אכן לא צריך כושר בשביל זה).
חוץ מבקטעים שולדימיר מהלינק שלך טופח ליריב האימונים שלו על הביצים, אני לא ממש מבין למה היריב נופל מתגלגל וכו'. אבל הוא אכן פחות הזוי מהשמן. אשמח להסברים.

לגבי יעלות תנועתית, אני לא רואה למה יעילות תנועתית מבטלת את הצורך לא רק בכושר לב-ריאה, אלא גם במרכיבים אחרים שלו. אולי בעולם של משאבי זמן מוגבלים אםשר לחשוב שעדיף להתרכז רק ביעילות תנועתית - אבל זו לא ההעדפה שלי.

סיסטמתי

New member
זו הדגמה של מורה מול תלמיד...

ולדימיר מדגים עקרון של תגובה והצטרפות לתגובה.
הגלגול הוא המשך שלישוני לתגובה של ההצטרפות - אין שום חובה לעשות אותו, לפעמים זה יותר קל מלנסות להתייצב אחורה.

אכן כל אחד וההעדפות שלו, אבל מסורתית הצורך בכושר נועד לשתי מטרות להגיע למקום הקרב, או לברוח ממנו. בגילי המופלג אין לי שום כוונה להגיע למקום כזה, ושום יכולת לברוח ממנו.

ובשביל להתאמן בריצה מספיק לרוץ עם תרמיל כמו שאנשי אקב"ן עושים.

boxing3

New member
בספורט לחימה

הכושר נדרש גם למטרות נוספות, כמו להצליח להילחם ליותר מ- 30 שניות.

גם בלחימה לא ספורטיבית אני חושב שיש יתרון למי שבכושר (חזק/גמיש וכו') בנוסף על הטכניקה על פני מי שיש לו רק טכניקה טובה.

תוכנית הכושר של אקבן היא אכן מאוד רצינית ומרשימה. לדעתי היא פחות טובה מקרוספיט למי שלא מתאמן באומנות לחימה בנוסף, כי התרגילים בה מאוד קבועים וחוזרים על עצמם. למי שגם עושה ספארינג, שמפעיל את הגוף בכל מיני צורות לא תמיד מתוכננות וצפויות היא בטח מצוינת.

לגבי הסירטונים של השמן וולדימיר - כנראה שקטונתי. לי זה נראה כמו בולשיט שלא יעבוד בחיים, אבל אני לא בר סמכא ולא מכיר את השיטה מעבר לכמה סירטונים.

לירוןE

New member
ידידי,

אני דיי מסכים איתך בנוגע להדגמות (קו מתחת למילה הדגמות) של ריבאקו, אבל הייתי מוצא דרך קצת פחות צורמת לבטא את דעתי.

boxing3

New member
אני לוקח לתשומת ליבי

ואשתדל להתבטא יותר בעדינות (למרות שאני כן חושב שאם אומנות לחימה מסוימת נראית בולשיט אז מותר לומר את זה - אם טועים אז יש בד"כ מי שיתקן).
לכתוב ברשת זה יחסית חדש אצלי ולפעמים זה לא יוצא הכי טוב - מה שאמור להיות קצת עוקצנות עלול להפוך להיות ממש מעליב.

לירוןE

New member

אני חושב שלירון התכוון יותר לתיאורי גוף

שמן וכו'... לפחות זה מה שקצת צרם לי.
כך או אחרת: מודה ועוזב - ירוחם.

boxing3

New member
סיסטמה

נוכח הדיון איתכם, ניסיתי לבדוק מה זה.
אכן לא נראה שקרוספיט רלוונטי למתאמנים בזה, אלא אם מתחשק להם לשפר כושר בלי קשר.
אבל אני אומר את זה בהסתייגות רצינית - רוב מה שראיתי על סיסטמה זה סרטים מפוברקים של איזה רוסי שמן שמספיק שהוא נושם ליד היריב שלו או נוגע בו קלות והיריב משוגר לקרקע וקצת סיפורים (בולשיט?) על הכוחות המיוחדים ברוסיה, ככה שאני לא ממש מבין במה העניין אולי כן מדובר באנשים שכושר רלוונטי להם.

למעלה