קרוספיט

boxing3

New member
קרוספיט

האם מישהו כאן מתאמן בשיטה לפי האימונים היומיים באתר השיטה או באופן אחר ויכול לחוות דעתו?
המכון שאני מתאמן בו מציע אימונים של זה - שעוד לא ניסיתי - אבל התחלתי לא מזמן את האימון היומי של השיטה מהאתר ולדעתי זה ממש מגניב.
תודה!

boxing3

New member
זו שיטת אימון

שעניינה אימונים קצרים ואינטנסיביים שעובדים למיטב הבנתי על מרכיבי כושר רבים. יש הרבה סקווטים, מתח, מקבילים, בווריאציות שונות, לא מעט משקולות חופשיים וגם חבל קפיצה, ספרינטים, קפיצות על קוספא, טיפוס על חבל, טבעות ועוד. אני ממש לא מתאר את זה מגניב כמו שזה.
כל יום מתפרסם באתר שלהם קרוספיט דוט קום אימון יומי (כל כמה ימים יש מנוחה) של משהו כמו 20-30 דקות ויש סרטונים שבהם אפשר לראות איך מבצעים תרגילים שלא מוכרים לך והסברים איך להחליף תרגילים שאתה לא יודע לבצע/אין לך את הציוד הדרוש באחרים.
כנראה שלא מעט ספורטאי לחימה מתאמנים בזה.
בזמן המועט שעשיתי את זה, למרות שקיצצתי משמעותית בכל האלמנטים (המשקל המורם ועוד), למרות שאני בכושר סביר, זה היה קריעה רצינית ומאוד כיף.
יש בלוג של מישהו בשם קדמוני (גוגל יביא אותך לשם ברגע) שכותב על זה ארוכות.

דרור1977

New member
הסתכלתי באתר שלהם - מרוב עצים לא רואים...

אתה יכול לכוון אותי לתרגילים הבסיסיים שלא מצריכים ציוד מיוחד ?

boxing3

New member
אני ממש לא בר סמכא בתחום

בעצמי התחלתי ממש לא מזמן. בבלוג של מר קדמוני יש רשימה של תרגילים כאלה.
מדובר בדי הרבה תרגילים - תלוי למה אתה מתכוון בציוד מיוחד - שמיכה, מתח, מקבילים כפיפות בטן, סופרמן וכל מיני ורסיות שלהם, חבל קפיצה, ריצות וקפיצות מסוגים שונים. אתמול היה ברפיז - תרגיל נבזי במיוחד שמשלב סקווטים, שמיכה וקפיצה (ובשאר האימון מתח עד החזה ודדליפט - תרגיל שמצריך רק מוט ופלטות) הצורך במשקולות להמון תרגילים הוא רק במוט ארוך, לפעמים במוט קצר ובפלטות.
אני פשוט מנסה לעשות כל יום את האימון היומי כמיטב יכולתי (ובזהירות), רואה סירטונים של התרגילים שאני לא מכיר ומשלים לאט לאט ציוד. זה, כאמור, ממש מגניב.
באתר הרישמי יש גם הפנייה לתוכנית אימונים הדרגתית למתחילים - אבל צריך בשבילה את המשקולות האמורות.
תנסה את הבלוג של מר קדמוני - ההסברים שם הרבה הרבה יותר טובים משלי.

ransuru

New member
סלט

אני בטוח שיש אנשים שמתאמנים בצורה זו ונהנים מימנה אך המטרה המוצהרת שלה היא להיות בינוני בתחומים רבים. המתודיקה היא לזעזע את הגוף על מנת לגרום להסתגלות אך אין בה מטרות ארוכות טווח או למידת כישורים שעוזרים בתחומים מחוץ לפעילות עצמה. יש בכל אמנות תרגילים שמקדמים את התלמיד בה לדוגמא גלגולים וטאי סבקי באיקידו ועבודה על תנועה מהמותן עם מקיוורה בקרטה ואחרים באמנויות אחרות.

לעניות דעתי
שרון
סיסטמה ישראל

boxing3

New member
אני כאמור לא מבין גדול אבל

נראה לי די ברור שאין מדובר בתחליף לאומנות לחימה, אלא בצורה - מגניבה ומעניינת - של לעשות כושר בלבד, ולכן, השוואה עם מיומנויות תנועה שנרכשות באומנויות לחימה לא נראית לי רלבנטית.

לגבי בינוני בתחומים רבים - נראה לי שמי שמתאמן בשיטה הזו לאורך זמן יהיה בכושר טוב בהרבה מההיבטים של כושר - ולא כושר בינוני - תסתכל על האימונים ותראה אם מישהו בכושר בינוני יכול לבצע אותם. עם זאת, המתאמן בשיטה אכן כנראה ירוץ למרחקים ארוכים פחות טוב ממרתוניסט, יירכב למרחקים ארוכים פחות טוב מרוכב אופניים מקצועי ועוד. זה לא דווקא שלילי.

לגבי מטרות ארוכות טווח - כושר טוב לאורך זמן נראית לי אחלה מטרה - אבל כל אחד מגדיר את מטרותיו לעצמו. אגב, גם יש דיווחים של אומני לחימה וספורטאים מקצועייים שלפיהם השיטה תורמת להם.

לגבי לא עוזר מחוץ לפעילות - כוונת מפתחי השיטה היא כן להקנות כושר "טבעי" ופונקציונלי יותר מזה הנרכש במכוני כושר או באימוני נפח של לב-ריאה. לדעתי הלא מלומדת זה גם די נכון.

אני לא יודע מאיפה המסקנה שלפיה המתודיקה היא לזעזע את הגוף.

ransuru

New member
מתודיקה

שלום שוב

התיחסתי לאמנויות לחימה לפי הפורום בוא רשמתה ולגבי כושר כללי אכן יש דוגמאות להצלחה בשיטה זו אך היכן ההיגיון והבריאות בה. כל יום מבצעים תרגיל או מספר תרגילים כשהמשותף הוא מאמץ גדול וחוסר דגש על איכות התנועה. לדעתי מדובר בקוריוז לא בריא או מועיל במיוחד אבל משוווק בצורה מעולה.

בכל מקרה בהצלחה עם המטרות שלך

שרון
סיסטמה ישראל

boxing3

New member
כתבתי בפורום אומנויות לחימה

כי מי שעוסק בהן מתעניין לעתים קרובות בכושר גופני וחלקם ספציפית עושים כושר בשיטה הזאת, לא כדי להציע קרוספיט כאלטרנטיבה לאומנות לחימה. אם כבר - אם הייתי צריך לבחור - הייתי בוחר להתאמן באומנות לחימה.
לגבי זה שמדובר בקוריוז שמשווק מעולה - אתה צודק לגמרי - זה טרנד שיש סביבו היום הייפ גדול, כמיטב ההתלהבות ויכולות השיווק האמריקאיות (דבר שנכון גם לגבי חלק לא קטן מאומנויות הלחימה). האם זה גם אומר שלגופו של עניין זה לא רציני? בזה אני ממש לא בטוח. יש הרבה התייחסויות ברשת, חלקן של ספורטאים רציניים מאוד, וחלקן של פדלאות לשעבר, לגבי ההגיון והבריאות בשיטה, שבהן הדבר מוצג הרבה יותר טוב ממה שאני הצגתי אותו. השיטה אכן כוללת מאמצים גדולים למשך זמן קצר יחסית, אבל אני לא חושב שהיא כוללת חוסר דגש על איכות התנועה.
תודה על האיחול לגבי השגת המטרות - אני אכן מקווה, בין היתר, לשפר כושר גופני ולהישאר בכושר טוב.

Tonjin

New member
אם אני זוכר נכון, הססמא הבלתי-רשמית של הקרוס

פיטר-ים למינהם היא משהו כמו "אנחנו עושים מה שאתה עושה כמעט טוב כמוך וכל מה שאתה לא עושה הרבה יותר טוב ממך..."

בהרבה מהמקומות הרציניים אגב, הם די מגבים את הססמא הזו ..

וני חושב שאתה משווה מין שאינו במינו: המטרה של קרוס-פיט היא להיות בכושר (פיט) לרוחב (קרוס) פלטפורמות שונות, הם עושים את זה ומשתפרים בזה ומסגלים לעצמם על הדרך יכולות וכישורי תנועה שהם הרבה יותר פונקציונאליים מהרבה מאד יכולות שמפתחים בחדרי כושר, ואתה יודע מה - גם מאימון 'לייט' של פעם-פעמיים בשבוע באמנויות לחימה מסויימות בתנאים מסויימים...

אני לא בדיוק בטוח למה אתה מתכוון ב"המתודיקה היא לזעזע את הגוף על מנת לגרום להסתגלות", אבל בכל מקרה - זו המתודיקה של כל אימון פיזי...

ransuru

New member
מטרה

שלום טונג'ין

בשביל כושר טוב לאורך זמן יש הרבה תוכניות ואין זו שונה מאחרות בהרבה. העובדה שמדובר באימונים שונים כל פעם והדגש אינו על תנועה נכונה אלא על מאמץ והגעה לרמות תשישות גבוהה מבחינת תרבות הפנים של הגוף לא מאירות עליה באור חיובי.
בצבא ובמצבי חירום אכן יש ימים שבהם אתה מטפס זוחל רץ מתגלגל והכל עם חמישים קילוגרם עליך ויותר אם יש פצועים אבל ההגעה ליכולת כזו היא הדרגתית ונשמרת בצורה הוליסטית יותר.
לא כל אימון פיזי בא לזעזע את הגוף. חלק מהאימונים באים לשחרר מגבלות על המכונה היחידה שלך שאי אפשר להחליף.

שרון
סיסטמה ישראל

הי, שרון:

אתה כותב על הצבא
: "ההגעה ליכולת כזו היא הדרגתית ונשמרת בצורה הוליסטית יותר"...

אינני יודע למה אתה מתכוון בכותבך "צורה הוליסטית" אבל בצבא הורסים לך את הבריאות: יסודי ומהר.
התירוץ (הבלתי נמנע במתכונת צבאית של שירות סדיר צבאי קצר כשלנו. ובל נשכח מסגרות תקציב
) היא שאין זמן ויש להביא את החייל לכדי יכולות מסויימות עמ' שהעבודה תושלם.
המחיר האישי של הפרט - נחשב ל"נזק היקפי".

ransuru

New member
אימון צבאי

שלום יובל

ישנן מספר קטגוריות לאימונים בצבא ויחידות שונות שמתאמנות בצורות שונות. אימונים שמתקדמים בצורה הדרגתית ושמים דגש על ביצוע נכון מביאות להישגים ללא פציעות ורוב הצבא מתאמן בצורה זו. בדיוק כמו כל אמנות לחימה אחרת.

שרון
סיסטמה ישראל

אלו חדשות נהדרות עבורי

עכשיו אקח בע"מ את כל אלו (ובניהם צעירים) האומרים: "הצבא - דפק לי את הגב" / "הקטע עם הברכיים - זה עוד מהשירות" וכיוב'...

לא הצבא שאני שירתי בו...

מצד שני, חלק מהחיילים (והמפקדים, והמד"סניקים...) סובלים מהתלהבות יתר, שעלולה להזיק בכל תכנית אימונים ובכל סרגל מאמצים.....

Tonjin

New member
אז תחליט..

כי אני לא ממש הבנתי - אם יש הרבה תוכניות להגיע לכושר טוב לאורך זמן וזו לא שונה מהן בהרבה - איך יכול להיות שהיא כל-כך רעה...?

בנוסף - זה שצורת האימון והתנועה וורסטילית יותר בין אימונים לא בהכרח אומר שאין דגש על תנועה נכונה (איש סיסטמה לדעתי אמור לדעת את זה דווקא), אני לא איש קרוס-פיט בעצמי, אבל מכיר מספיק בשביל לדעת שמתאמנים ומאמנים רציניים בתחום הזה בהחלט משקיעים כסף זמן ומאמץ בשביל לשפר את רמת התנועה בתחומים בהם הם מתעסקים..

אני גם בכלל לא בטוח שבצבא נשמרים סרגלי מאמצים הגיונים יותר או שהגישה שם 'הוליסטית' יותר מאשר בקרוס-פיט, מאיפה הבאת את זה?
אמנם אני לא יודע מה המשפט "מבחינת תרבות הפנים של הגוף" אומר בדיוק, אבל הייתי שמח לדעת מה גורם לך להצהיר שבקרוס-פיט לא מקפידים כלל על התאוששות ועוד בצורה כזו שאתה שולל ופוסל לחלוטין?
(לא יודע גם אומר..

וכן, כל תלמיד שבוע ראשון של תורת האימון יספר לך - שבשביל לבנות כושר או יכולת אירובית צריך להביא את הגוף מעל הרף אליו הוא רגיל - מה לעשות שככה נבנים שרירים וכך נבנה כושר אירובי...?

ransuru

New member
תשובה

שלום טונג'ין

צורת ההתנסחות שלך בכתב מעט התקפית לדעתי ומביאה אמירות שלא כתבתי בשום מקום.
בתשובה לשכתבת:
יש הרבה מאוד דרכים ושיטות. בזו איני מוצא שיטה מלבד בלגן של תרגילים וחוסר איזון ויש עוד הרבה כמותה והמטרה המוצהרת אינה דוקא היעד אליו יגיעו המתאמנים עוד מספר שנים.
לגבי הנקודה השניה גיוון אינו ערובה לאיכות והרבה ויתורים קטנים יגיעו לנזק גדול ברבות השנים במיוחד תחת משקל מעבר למשקל הגוף. התנועה בסיסטמה באה לשחרר מעצורים בגוף ובשאר המערכות ולא להכניס אותו למצב שרידה שמביא לתוצאה פיזית ורגשית נמוכה ולירידה בביצוע לאורך זמן.
לגבי סרגלי מאמצים בצבא יש גורמים אחרים מוסמכים הרבה יותר מימני לחוות דעה ומניסיוני האישי יש הקפדה די טובה ותוצאות די טובות.
דיס כתב בצורה יותר טובה "התפיסה של החרום היא המשתנה"

שרון
סיסטמה ישראל.

Tonjin

New member
אז אחרי שסיימת לנתח את אופי הכתיבה שלי...

אתה מוכן להתייחס גם לתוכן הדברים?

1) הציטוט הוא שלך, מילה במילה (ממש מההודעה למעלה) "בשביל כושר טוב לאורך זמן יש הרבה תוכניות ואין זו שונה מאחרות בהרבה." - ואני שואל שוב, אם היא לא שונה בהרבה מאחרות, על מה יצא קצפך...?

1.5) שוב ציטוט שלך: "המטרה המוצהרת אינה דוקא היעד אליו יגיעו המתאמנים עוד מספר שנים", מהי לדעתך המטרה המוצהרת של קרוס-פיט, או של כל שיטת אימון אחרת שהתכוונת אליה במשפט הזה?

2) אף אחד לא טען שגיוון הוא ערובה לאיכות... הטיעון היחיד (שאני מקווה שלא תמצא אותו תוקפני או בלתי הגיוני) הוא שגיוון הוא ערובה לגיוון - ומכיוון שכושר גופני הוא דבר מגוון ביותר (תתקשה למצוא מי שיחלוק גם על זה) יש טעם בלהתאמן על כל המנעד שלו...

(לגבי התובנות על סיסטמה ו'שחרור מעצורים בגוף', לא יודע, לא מבין בזה אבל זו לא הנקודה - ההתייחסות לסיסטמה היתה רק בשביל להבהיר את הנקודה שמגוון זה לא בהכרח רע והוא בהחלט יכול וצריך להתבצע תחת הדגשים הנכונים)

3) לגבי סרגלי מאמצים בצבא (שמח שירדת מעץ ה'הוליסטיקה') - חוץ ממה שכתבו כאן כבר לפני, לדעתי וטעמי - אם טרחת להביע דיעה כל-כך נחרצת לגביהם, לא ישר אינטלקטואלית להסתתר פתאום מאחרי "גורמים אחרים מוסמכים הרבה יותר ממני"...

בנוסף מעניין לציין שישנן יחידות צבאיות ומשטרתיות שדווקא כן מוצאות פרוטוקולי קרוס-פיט מועלים ומשלבים אותם באימון הסדיר, מחלקן שמעתי שדווקא בהצלחה..

ransuru

New member
שלום טונג'ין

שלום שוב

1 לא כועס
1.5 http://www.crossfit.com/cf-info/what-crossfit.html
2 לדעתי אם מתאמנים על הכל בבת אחת האיכות לא תהיה גבוהה במיוחד וניתן להגיע לתוצאות טובות יותר אם נותנים דגש על אמנות או ספורט אחד ורק כשיש תוצאות טובות בוא להוסיף עוד משהו.
3 "(שמח שירדת מעץ ה'הוליסטיקה') +לא ישר אינטלקטואלית להסתתר פתאום מאחרי "גורמים אחרים מוסמכים הרבה יותר ממני"... "
לדעתי האימון בצבא לדעתי הוא של רוח מודעות וגוף ונכון שלעיתים יש כפי שדוד כפרי רשם התלהבות יתר שמביאה לפציעות ולנזק אחר וכבר רשמתי כך.

שרון
סיסטמה ישראל

למעלה