חיים כץ רוצה לחסוך עלינו כסף
חיים כץ, שר התחבורה מטעם הליכוד, מתעלם מהיקף התושבים העצום שגר בגוש דן ושזקוק לרכבת הקלה, למשל כמוך תושב בת ים, ומעדיף לחסוך עליך ולהפנות את המשאבים לפריפריה, שכבר מקבלת תקציבים גדולים ביחס להיקף האוכלוסיה שגר בה. מיזמים סבירים בפריפריה היו הרכבת לב"ש ואשדוד, רכבת חיפה-כרמיאל, מנהרות הכרמל, עוקף קריות (האיילון של הצפון), מטרונית חיפה/קריות, ומאידך מיזמי לוקסוס שלא ברורה הצדקתם הכלכלית, לדוגמה: רכבת העמק, רכבת לאילת, כבישים בשטחים.
בגוש דן רבתי גרים הרבה מאד תושבים, מיליון תושב ברדיוס פנימי ו 2 מיליון בחיצוני, שגם משלמים מיסים גבוהים (גוש דן זה המרכז העיסקי של מדינת ישראל), ומה לעשות? גם להם מגיע. אף אחד לא ביקש תעדוף, רק השקעה סבירה ביחס להיקף האוכלוסיה העצום שגר בגוש דן. אנחנו משלמים הרבה מיסים ולכן אנחנו רוצים לקבל שירות.
על י-ם מדינת ישראל כן שופכת הרבה כסף: רכבת קלה, כביש בגין (האיילון של י-ם), גשר המיתרים, הרכבת לי-ם (שרק זה לבד זה צעצוע שעולה מיליארדים). אני לא חושב שלגוש דן מגיע לקבל פחות מלירושלים.
תזכור את זה בפעם הבאה שתחשוב להצביע ליכוד (או לפחות לשר חיים כץ).