קרון רכבת בוער

קרון רכבת בוער

עומס באזור מחלף אשדוד בעקבות קרון רכבת שעלה באש קרון הרכבת שבער בצומת אשדוד כובה על ידי מכבי האש. כביש 41 נפתח לתנועה אולם במקום עומס תנועה כבד לשני הכיוונים. כוחות משטרה מכוונים את התנועה בצירים. שמשון שהרבני, יו"ר איגוד ערים לאיכות הסביבה חבל אשדוד יבנה, מסר כי "קרון הברום הסמוך לקרון שעלה באש, הופרד מהרכבת וכעת נבדקות הסיבות לפרוץ השריפה והאם הקרון הכיל חומר מסוכן". (חנן גרינברג) (01.06.03 , 19:06)

קרון משא עולה באש סמוך למחלף אשדוד

19:23 01/06/2003 קרון משא עולה באש סמוך למחלף אשדוד צוותי כיבוי גדולים מנסים להשתלט על דליקה שפרצה בקרון של רכבת משא שהכיל ברום, סמוך לצומת עד הלום, באזור אשדוד. הצוותים מנסים למנוע את התפשטות האש לקרונות אחרים המכילים גם הם ברום. כביש 41 נחסם לתנועה בין מחלף אשדוד לצומת בני דרום.

fireman

New member
לא ולא עד כמה שידוע לי

ברגע שנוזל הברום בא במגע עם האויר הוא הופך לענן גז שצבעו ירקרק, גז חריף מאוד שפגיעה ממנו גורמת לפציעות חמורות ואף למוות.

ערן...

ברגע שאו בא במגע עם האויר או הופך לגז ואם אני בא במגע עם הגז אז יש סכנה של מוות? גם עם אני נושם ממנו? או רק בא במגע אור!?!?!?!

fireman

New member
ברגע שנוזל הברום

בא במגע עם האויר הוא משנה את מצב הצבירה שלו מנוזל לגז, שאיפה ומגע עם החומר גורם לכוויות קשות ואף למוות.

fireman

אני חושב שלפני כ 10 שנים + - היה מקרה של תאונה משאית ברום שהנהג בה נהרג באזור ששייך לאיגוד ערים באר שבע בירדות סדום אני חושב

באותה התקופה

גם לא היה לכבאים ציוד מיגון באירועי חומ"ס באותו אירוע אני לא בטוח בפרטים הזיכרון הוא רחוק

fireman

New member
נכון מאוד!

לפני כעשר שנים בעוד נושא החומרים המסוכנים היה חדש עד בלתי מוכר לשרותי הכבאות התרחש בכביש באר שבע דימונה אירוע של התהפכות מיכלית שהובילה ברום, כתוצאה מההתהפכות דלף הברום אל מחוץ למיכלית, כבאים מתחנת דימונה שהגיעו ראשונים למקום האירוע התמגנו בציוד הרגיל שהיה בזמנו בשימוש שרותי הכבאות שהוא מנ"פ ומעיל תקיפה, ידוע לי ששני הכבאים נפגעו מצריבות וכוויות מהגזים של הברום וכן נפגעו ברכי הנשימה, הנהג שנפגע בצורה חמורה מהברום ומאחר ולא היה ממוגן כלל וכלל מת בעת נסיונות החילוץ. כמו שכתב חיים ראובן, בשרותי הכבאות טרם היו קיימות חילות הממגנות את הכבאים מחומרים מסוכנים מה גם שלא היה ידע ומוכנות ודרכים לטיפול באירועים אלו, אפשר לומר שהאירוע הזה הביא למפנה בכל ראיית נושא החומרים המסוכנים מבחינת שרותי הכבאות באיגוד ערים באר שבע בפרט ובמדינת ישראל בכלל.

ערן ולכל החברה כאן בפורום לשם דיוק

בפרטים , א) האירוע עם המיכלית ברום ארעה בשנת 1988 לערך כבאים מבאר שבע ודימונה התמגנו עם מעילי גשם ומנפים וניסו לחלץ את הנהג שהייה לכוד ברכב , מעילי הגשם התפוררו לחלוטין וגם המנפים נפגעו ושלא נדבר על הכבאים שנפגעו קשות וסובלים עד היום מפגיעה זאת ,יש לי את הכתבה בנדון. ב) בשנת 1992 היה אירוע נוסף בקוקה קולה שבה ניספה סמל מאיר מלכה ז"ל מכיבוי בני ברק, בעקבות כך הוקמה ועדת חקירה , ארגון הכבאים המקצועיים בישראל החליט לנקוט בצעדים ארגוניים ואני כדובר הארגון עשיתי רעש תקשורתי ויש לי סימוכין למה שאני כותב כאן , ובעקבות כך החליטה ממשלת ישראל לעשות סדר בנושא טיפול בעת אירועי חומ"ס והחלטה בנושא היא מספטמבר 1993 המחייבת את הגופים להיערך ולהיצטייד ולאמן ולהיתאמן בתחום החומ"ס,

מי שמעוניין לדעת בנושא הברום

יש לקחת את המדריך לפעולות חרום 2000 תקריות בחומרים מסוכנים ,ולהציץ בכרטיס הזיהוי 1744 ומשם לכרטיס ההדרכה 154 האם עד כאן ברור

ESU Boscorelli

New member
|off| גרשון לא השבתי לי על המסר אבל

בכל מקרה יש לי יום פנוי מחר לביצוע המשימה ככה שתיצור איתי קשר מחר כי אחרי זה אני יהיה בלחץ של בגרויות עד יום ראשון... יש לך את המספר שלי אז או שתתקשר או שתגיב במסר

למעלה