קרובנד באוקראינה

385628

New member
קרובנד באוקראינה

אני מחפשת שם משפחה קרובנד מליטא. בני המשפחה התפזרו לארצות מסביב לליטא במהלך השנים והמלחמות...
בספר טלפונים של אוקראינה מצאתי מישהו בשם קרובנד בעיר זנמיאנקה, מחוז קירובוהרדסקה.
שלחתי מכתב (באוקראינית), הוא \ היא לא ענה. ניסיתי להתקשר לטלפון ולא ענו לי.
האם יש לכם רעיון מה אפשר לעשות כדי ליצור קשר עם הבן אדם ?

אשמח לכל עצה ורעיון,
תודה, עמירה.

את מדברת רוסית?

ברוסיה /אוקראינה יש הרבה kruvand.
למה את חושבת שקרומים שלך בזנמנקה? זה רחוק גם מליטה גם מבלרוס.

385628

New member
לא ידעתי שיש הרבה קרובנד ברוסיה\אוקראינה

אני לא מדברת רוסית \ אוקראינית.
הקרובנדים התפזרו מזרחה וקצת דרומה מליטא - כלומר רוסייה, ביילורוסייה, אוקראינה, זה מה שאני יודעת.
אני חושבת שהוא קרוב שלי כי קרובנד זה שם נדיר. יתכן שברוסייה \ אוקראינה יש הרבה קרובנדים, אבל בשאר העולם זה שם נדיר. מקורו של השם בכפר קטן בשם קרובונדי ממערב לקובנה.
יש שאלה בסיסית שעדיין לא ניתנה עליה תשובה - כשנתנו שמות משפחה (בשנת 1700 ומשהו או 1800 ומשהו) - בכפר קרובונדי - האם כל מי שהיה שם הם משפחה אחת (=כלומר כל הקרובנדים קרובי משפחה) או שלא כולם היו משפחה ואז לא כל מי שהוא קרובנד הוא קרוב שלי.
בארה"ב יש הרבה קרובנדים (באופן יחסי) ולפחות חלקם קרובי משפחה לפי העץ משפחה.

תודה על העזרה,
עמירה.

יש דיון על זה בפורום שורשים רוסי

בחורה אחד מליטה סימונה, דוקה הזכירה את השם: KRIVONDAITE / [KRIVOND], Dvose
אני חושבת שהיא ממשפחה שלכם. אני שאלתי אותך על ידע ברוסית, כי לא ידעתי העם לכתוב לה לגבי חיפוש שלך. אז עם את רוצה אני אכתוב לה מכתב.

385628

New member
כנראה שזאת היא

לנכדה של שמואל קוראים סימונה (ויש לי גם שם משפחה שלה). לפי השמות שהם כל כך נדירים ולא סביר שיהיו שניים כאלה = Dvose Kruvand , זאת כנראה היא.
שמי עמירה, תשאלי האם היא בקשר איתי בעניין, עכשיו כתבתי לה אי מייל על השאלה בפורום הזה.

385628

New member
כן,

תעשה חיפוש ב - B144 ותראה כמה תמצא. כבר עשיתי חיפוש בעברית ב'גוגל' ל'קרובנד', כל האנשים שיצאו אני מכירה, וזה לא הרבה אנשים. משפחה אחת.

eyholla

Member
שם משפחה על שם מקום

בד"כ כשלאדם יש שם על שם מקום הדבר מעיד כי המוצא המשפחתי של אותו האדם מהמקום הנ"ל. כלומר בתחילה ניתן לו כינוי ע"ש המקום שעזב להבדילו מאדם בשם דומה אולם ממקור אחר. ברבות השנים הכינוי התקבע והפך לשם רשמי.
למשל : הירושלמי, הצנעני, חולדאי, וכד'. ובערבית - אל מסרי (המצרי) וכך הלאה.
מכאן שאנשים שנושאים שם משפחה זהה אינם בהכרח ממקור משפחתי אחד אלא ממקור גאוגרפי זהה.

איל

385628

New member
אתה צודק אבל,

הכפר קרובונדי הוא כפר כל כך קטן, עכשיו הוא 10 בתים, אז תאר לך כמה בתים = משפחות היו שם פעם. כפר כל כך קטן שבקושי מוצאים אותו על המפה. ב'גוגל' מוצאים אותו בשם הזה Krūvandai. זה שם משפחה נדיר = יתכן שכל מי שהיה בכפר וקיבל את שם הכפר הוא = הם משפחה אחת.

עמירה.

amnon1938

New member
קרובנד

ואני לתומי חשבתי שאת מחפשת אנשים שאת לא מכירה. ב144 מופיעים שניים.

385628

New member
את שני האנשים שרשומים ב 144

אני מכירה ובקשר איתם, אז אין לי מה לחפש אותם. תחסוך ממני את הציניות.

למעלה