קרובאליך.....מה זה אומר

טוקבק

New member
קרובאליך.....מה זה אומר

זה השיר הראשון שתפס אותי בדיסק הזה...אחד האהובים עלי. והאמת שראיתי בו תיאור של חבר שמדבר אל חבר, ומזדהה עם מצבו...רק שלא ידעתי אם עמיר מדבר אל החבר או להיפך... גם כשרק ראיתי את העטיפה היה מוזר לי שם השיר בצורה בה הוא כתוב...במבט חטוף חשבתי שזה משהו בארמית או שזה השיר המרוקאי בדיסק...אבל זה עשה לי קונוטציות למילה "אלוקיך" משהו תנ"כי, ארמי בבלי...וכו' היום אני חושב שאולי זה בסך הכל קירוב של שתי המילים כמו שם השיר. ואחרי ש"אלה 27" ירתה לכיוון התחלתי לחפש. ומצאתי שני דברים מעניינים עם או בלי קשר לשיר. 1. ציטוט מהמקורות - "כי המצוה הזאת אשר אנכי מצוך היום לא נפלאת הוא ממך ולא רחֹקה הוא. לא בשמים היא לאמֹר מי יעלה לנו השמימה ויקחהָ לנו וישמענו אֹתה ונעשנה. ולא מעבר לים היא לאמֹר מי יעבֹר לנו אל עבר הים ויקחהָ לנו וישמענו אֹתה ונעשנה. כי קרוב אליך הדבר מאד בפיך ובלבבך לעשֹתו" (דברים ל ; יא-יד). וחכמים מבארים שמדובר כאן על מצוות התשובה. 2.מעשיה - מעשה בילד ששיחזר את מסעו עם אביו. הוא הלך בעקבות סימני העקבות שנשארו על פני האדמה. וזה מה שהוא ראה לכל אורך הדרך: שני זוגות עקבות צמודות זו לזו. היו אלו שלו ושל אביו. והנה לפתע, בקטע מסויים חסר היה זוג עקבות אחד. "מה פשר הדבר?" - שאל הילד את אביו, "מדוע אין כאן סימנים של שני זוגות?" חייך האב וענה: "דע לך, שכל הזמן הייתי קרוב קרוב אליך. נתתי לך יד אוהבת ומאמצת ובקטעים היותר קשים, כשידעתי שתתקשה מאוד להלך בהם - הרכבתי אותך על כתפי. סימני העקבות הבודדים - שלי הם. רגליך אז לא נגעו בקרקע". כל זה אומנם הוא רק משל, אבל המציאות, עולה כידוע על כל דמיון. בסיפור המציאותי, הילד הזה הוא אני ואתה וכל אחד מאיתנו, והאב - הוא אבינו שבשמים שמלווה אותנו צמוד-צמוד לאורך כל הדרך, כשידנו בתוך ידו הגדולה האוחזת בחוזקה ותומכת ומגוננת ובקטעים הקשים ביותר נושא אותנו אלוקינו על כתפיו.
יצא לי ארוך כל הסיפור..אבל נראה לי אחלה חומר למחשבה . ואולי הפירוש פשוט יותר כמו שציינתי בהתחלה. ואולי פול מקארטני לא באמת מת.

matanmta

New member
מישהו

יכול להסביר לי קצת על עיניה...על מי\מה הוא שר?

רוניY

New member
עכשיו אני שומע קרוב אליך

כן רציתי להיות. פרשנותך לשיר קרוב אליך היא לדעתי ביטוי נכון לשיר אבל למען האמת אני מעדיף לחוות את קרוב אליך. כקשר חברי ואמיץ של חברים שחוו דברים ביחד קשר של אחווה. כאשר הידיד מתעניין בשלומו של החבר .בעדינות וברגישות רבה הידיד שואל ומתעניין. לא מטיף ולא מבקר את חברו.אבל בסוף הוא חש שמצבו של חברו משתפר אז הוא מעודד ואומר לו שתמיד ידע שזה קרוב ורצה להגיד "רציתי להגיד"כאילו והידיד לא אמר לו את הדברים רק כאשר החבר מתאושש. חברות של אמת-לשמחתי זכיתי לזה לצערי את תשובתך אקרא מחר קח את הזמן להתייחסות רציתי להיות.

לדעתי...

ראשית זה השיר שהכי התחברתי אליו מכל הדיסק שיר מרגש שגורם לדמעות לזלוג אוטומטית גם אם אתה לא רוצה.. והפרשנות שלי לשיר הזה...זהו שיר שעמיר כתב למישהו קרוב אליו שעמיר תמך בו ברגעים קשים ותמיד היה איתו בשיר עמיר פשוט מזכיר לו שהוא תמיד יהיה קרוב אליו בכל רגע ובכל זמן.. אשרייך עמיר על שיר שהוא פשוט אומנות..:]

למעלה