קרה למישהו פעם?

קרה למישהו פעם?

אתמול עמדתי ושטפתי ידיים ופתאום הרגשתי שאני רואה שחור בעיניים. הרגשתי שאני עומדת ליפול, אז נשענתי על הקיר וירדתי למצב של כמעט ישיבה על הריצפה. באותו זמן כאילו לא הייתי בפוקוס ואין לי מושג מה קרה איתי. מה שמוזר זה שהרגשתי כאילו התעלפתי, כי לא ידעתי מה קורה איתי, ומצד שני כשקמתי שמתי לב שכאילו תוך כדי שלא הייתי בפוקוס חלמתי שאני שוטפת ידיים והמשכתי לעשות את התנועה הזו. קמתי כולי מזיעה ובלחץ שהתעלפתי, מצד שני איך זה יכול להיות שלא נפלתי אם התעלפתי? ואיך חלמתי תוך כדי?
הרגשה מוזרה

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי

את צריכה לבדוק ולברר עם רופא המשפחה, שאין לך לחץ דם נמוך או משהו אחר.

יתכן ומדובר בהתקף חרדה

במידה ואין הסבר רפואי, בהחלט יתכן ומדובר בהתקף חרדה. התקף חרדה הוא מצב בו מופעלת "מערכת אזעקה" של הגוף, דבר המוביל למגוון תגובות פיזיות (השונות מאדם לאדם) כגון דופק מהיר, הזעה, רעידות ועוד. תחושת העילפון (שימי לב, לא עילפון, אלא תחושה) והטשטוש בראייה שאת מתארת קורים פעמים רבות בהתקף חרדה. טקסים ומחשבות טורדניות יכולים ליצור מתח רב, וחלק מהסובלים מ-OCD מספרים על התקפים שקרו בזמן טקס. ממליצה לקרוא על התקפי חרדה ולראות האם זה מתאר את מה שעובר עליך. את יכולה לפנות אלי בפרטי אם תרצי ואשמח לשלוח לינקים עם חומר על הנושא.

מור572

New member
התקף חרדה

אם יש רק טישטוש-שחור בראייה ואולי לפעמים סחרחורת ואין הסבר רפואי זה גם כן התקף חרדה?

מצטערת על העיכוב...

משום מה לא קיבלתי התרעה שענית, אצטרך לבדוק למה.
ולשאלתך. כן, זה בהחלט יכול להיות. כמובן שלא יכולה להגיד בלי להכיר אותך. הדרך להבין אם מדובר בהתקף חרדה או לא היא ללכת לפסיכולוג או פסיכיאטר הבקיאים בנושא על מנת שיוכלו לאבחן במה בדיוק מדובר. חשוב לבוא או לדווח גם על בדיקות רפואיות שעשית ושללו מצבים גופניים שונים.

למעלה