קרה לכם...

• פותח הנושא NoaDe
  • פורסם בתאריך

NoaDe

New member
קרה לכם...

שהתחלתם ללמוד משהו שלא הייתם לגמרי שלמים איתו, מסיבות כאלה ואחרות ובגלל זה לא ממש השקעתם? אני לומדת משהו קרוב למה שבאמת רציתי ללמוד, אפילו די חופף... אבל בגלל שזה לא בדיוק מה שרציתי ללמוד אני חסרת מוטיבציה לחלוטין מה שמשפיע קשות על הציונים שלי ( עוד שני מועדי ב לפני...) ועקב כך גם על הסיכוי לעבור למה שרציתי מלכחתחילה.וזה גורם לי להכנס לסרטים של אולי אני לא באמת מספיק רוצה ללמוד את מה שחשבתי, ואולי אני לא מתאימה לכך וכדאי לי ללכת לחוג אחר. בינתיים אני כבר רשומה גם לחוגים אחרים ויש לי רצון ממש עז לזרוק גם את הסמסטר הזה לעזאזל וללכת למשהו אחר, לפתוח דף חדש בתחושה שזה משהו שברחתי ללמוד.מצד שני אם אני אתאמץ אולי אני בכל זאת אצליח להתקבל וגם אם לא תמיד טוב לסיים את השנה בציונים טובים שיכולים להחשב כקורסי בחירה וגם סתם לעשות רושם. בקיצור דילמה אחת גדולה. מה אתם הייתם עושים?

RichardSmith

New member
כן לומדים!

חבל על הכסף... אפשר את הסיכומים שלך?

Musi© Gi®l

New member
לה לה לה

קרה לכם... שהתחלתם ללמוד משהו שלא הייתם לגמרי שלמים איתו, מסיבות כאלה ואחרות ובגלל זה לא ממש השקעתם? קרה ועוד איך. קורה עכשיו ממש בעצם. מה רצית ללמוד ומה את לומדת ?

NoaDe

New member
סיפורי הסוחט דמעות חלק 2

מכיוון שהחלק הראשון לא היה מספיק מפורט ומכיוון שאין לי מושג איך עושים פה קישור ( נו ואני עוד מתיימרת להבין במחשבים) בכל מקרה... ניסיתי להתקבל לפכ"מ ( פילוסופיה כלכלה מדעי המדינה) תוכנית מיוחדת באוניברסיטה העברית. מכיוון ששנה שעברה הייתי מתקבלת הייתי די שאננה ביחס לזה ולא חשבתי יותר מידי על אופציות אחרות. אז לא התקבלתי, גם לא לעדיפות השנייה שלי - משפטים. אחרי שניגבתי את הדמעות התחילה הדילמה אם לחכות עוד שנה ולשפר בגרויות ( הפסיכו שלי די גבוה וגם הבגרות לא רעה אבל לא מספיקה בשביל העברית) או להתחיל ללמוד שניים מתוך השלושה חוגים של התוכנית ולנסות לעבור על סמך ציוני שנה א. המליצו לי לעשות כלכלה ופילוסופיה כי זה יותר מעניין ממדע המדינה. אז הלכתי ללמוד את זה מה גם שמסיבה שלא ברורה לי לגמרי עכשיו, נורא רציתי כבר להתחיל ללמוד. וזהו סמסטר א היה ממש קל מבחינת מערכת ובכלל ובכל זאת די ניצנצתי, המוטיבציה בקרשים למרות שחוץ מקורס אחד בסטטיסטיקה ( שהוא סיפור סוחט דמעות בפני עצמו) הייתי למודת את אותם קורסים גם כתלמידת פכ"מ. בכל מקרה מתקופת המבחנים שעוד לא נגמרה אצלי יש לי המון רעיונות הזויים בראש.. של לעזוב ולקחת שנה חופש לעבוד ואולי לשפר באמת ציונים כדי שלא משנה מה אני אחליט אני אתקבל ואהיה תלויה רק בהחלטה שלי שגם היא כרגע לא קיימת. בנתיים אני רשומה לריפוי בעיסוק בחיפה ובירושלים ( כן שינוי של 180 מעלות) ומשפטים בחיפה נראה למה אני אתקבל. אה וכמובן שגם לפכ"מ למרות שלא ברור לי כבר מה יחסי לחוג הזה כי כרגע בלימודים אני נהנית רק מפילוסופיה אבל גם זה לא בתור משהו לעשות בו תואר. זהו מתנחמת בעיקר בסיפורים של אנשים על "התחלתי בפיסיקה ובסוף עשיתי תואר בעו"ס" ומתרגלת לדילמות כי אני מזל מאזניים ואין מה לעשות! שיהיה חג שמח ונטול מועדי ב נועה

PianoGirl20

New member
נראה לי שאת אחותי האובדת!

ברצינות!... תשמעי, קראתי את הסיפור שלך וממש היזדהתי איתך, ואם זה לא מספיק, אז גם אני מזל מאזניים וכל התלבטות בשבילי היא ממש עינוי.. בכל מקרה, כמו שאמרתי גם אני נמצאת ממש באותה סירה. אני כרגע לומדת פסיכולוגיה עם תקשורת במכללת 'אחווה', שהיא מכללה של בן גוריון, כאשר מלכתחילה רציתי ללכת ללמוד באוניברסיטה עצמה אבל לא היה לי פסיכומטרי מספיק גבוה, אבל לא משנה, זה לא העניין כאן. העניין הוא שהבנתי שאני לא ממש רוצה ללמוד את מה שאני לומדת כרגע, אלא עבודה סוציאלית. והבעיה היא שאין לי דרך לעבור לעבודה סוציאלית כי בשביל להתקבל לכל אוניברסיטה שהיא אני חייבת לשפר את הפסיכומטרי (למרות שיש לי ממוצע בגרות מאוד גבוה), ובעצם הברירות היחידות שנותרו לי בשביל ללמוד עו"ס זה או ללכת למכללת אשקלון (שאני לא רוצה) או תל חי (שזה מאוד רחוק ואני לא רוצה..) או ללכת לספיר שאני מאוד רוצה, אבל ההורים שלי לא מוכנים (בגלל הקסאמים..). בקיצור, אני תקועה, והאמת היא שגם אני אוכל אולי להתקבל לעו"ס באוניברסיטה אם אני אסיים עם ממוצע גבוה השנה (אבל זה ממש לא יקרה...). אז ככה שכרגע גם אני נמצאת בדילמה גדולה ולא יודעת מה לעשות, וגם אני חושבת על לקחת שנה הבאה חופש ופשוט לעבוד ולשפר פסיכומטרי.. אני לא יודעת אם כדאי לי בגלל שממש לא בא לי להיות עכשיו שנה שלמה בבית...באמת שלא בא לי. מצד שני אני גם לא ממש נלהבת להמשיך את הלימודים הנוכחיים.. אז אני לא יודעת מה לעשות.
למישהו יש עצה אולי?... ובקשר אלייך, הייתי אומרת שדווקא כן כדאי לך להתאמץ ולהשקיע בקורסים הנוכחיים, גם אם לא הכי בא לך עליהם, פשוט כי זה נותן לך את האופציה לעבור למה שאת באמת רוצה. אז תשקיעי עכשיו קצת מאמץ, ותראי שבסוף זה ישתלם לך.

NoaDe

New member
להשקיע כן...

חבל רק שאני כבר ממש לא בטוחה שאני עדיין רוצה ללמוד במסלול הזה.... מה גם שהאוניברסיטה הפלצנית גם די הוציאה לי את החשק ללמוד פה! ועצה אליך... אם את בטוחה שאת רוצה עו"ס אז זה ממש מעולה כי יש לך מטרה שאת רואה מול העיניים, ואז את פשוט צריכה לעשות את הכל בשביל לנסות להתקבל! לנסות על סמך ציוינם של השנה ורק אם זה לא מצליח לשפר פסיכו. קחי בחשבון גם שאולי זה לדחות את הלימודים בעוד שנה אבל תוכלי ללמוד מה שרצית וגם לעבוד ולחסוך כסף ללימודים במהלך השנה הזאת. ודרך אגב אני לא יודעת מה השיקולים שלך שאת אומרת שזה רחוק, אבל שמעתי שעו"X בתל-חי ממש נחשב גם מוצלח וגם םמתייחסים אליך כמו בן אדם וזה תאמיני לי שווה יותר מכל אוניברסיטה! (נראה לי שבהכללה גסה המכללות יותר נחמדות לסטודנטים מאשר אוניברסיטאות, לא?!)

RichardSmith

New member
הכללה גסה מדי...

תלוי באנשים עצמם. האם את רוצה מקום לימודים שילטפו אותך או ילמדו אותך?...

PianoGirl20

New member
היי!

למה האוניברסיטה הוציאה לך את החשק ללמוד?.. זה באמת מקום כזה פלצני?.. האמת היא ששמעתי סיפורים לא הכי טובים על המקום ושזה מקום לא הכי ידידותי לסביבה, אבל לא ידעתי שזה באמת ככה. האמת שאני אשמח לשמוע את חוות דעתך כי באופן כללי מעניין אותי תמיד לשמוע מה אנשים חושבים על האוניברסיטה שלהם. ובקשר למה שאמרת על מכללות, אני חושבת שזה דיי נכון. אומנם לא הייתי באוניברסיטה בשביל לשפוט, אבל אני חושבת שבמכללות באמת מקבלים יחס יותר חם ואישי והאמת שאני גם דיי מרגישה את זה. בקשר לתל חי, תראי, זה משהו כמו 3 וחצי שעות נסיעה מהמרכז (ואני מהמרכז), זה נמצא באיזה חור בצפון (אחרי קריית שמונה) וזה קצת מפחיד אותי להיות תקועה במקום כל כך רחוק בלי יכולת לצאת משם (במיוחד שאני נטולת אוטו..). לא יודעת, פשוט יש משהו במקום הזה שגורם לי לא לרצות ללכת לשם...קשה לי להסביר. *אבל*, למזלי פתאום היום ההורים שלי הודיעו לי שמבחינתם אם אני רוצה אני יכולה ללכת ללמוד בספיר וזה לא אכפת להם (כמובן שתוך כדיי הם גם טרחו להביא לי כל מיני כתבות על קסאמים שנפלו על המכללה וכו'..). העניין הוא שאני לא חושבת שאני צריכה לעצור את החיים שלי בגלל זה. מה את חושבת?..

מתן4ל

New member
לעבור חוג,

חבל שתמדי משהוא שאת לא אוהבת... (אני לא יודע מה ז"א שלמים אבל לא היו התלבטויות לגבי מה ללמוד)

למעלה