קרה לכם?

מצב
הנושא נעול.
קרה לכם?

קרה לכם?
שהאשימו אתכם שהילדים מחוננים באשמתכם (בלי מרכאות)? שהרסתם להם את הילדות? שטחנתם להם את המוח ויכולתם למנוע את המחוננות שלהם אילו רק רציתם? שמחוננים הם בעלי סיכוי גבוה יותר להתאבדות וזה יהיה על המצפון שלכם? אני יודעת שאני צריכה לצפצף על מי שאמר לי את זה, אבל המחשבה שבכלל יש "שם בחוץ" אנשים שחושבים כך, משגעת אותי!

I am ADiDi

New member
מי הטיפש שאמר לך את זה?!

קרה לכם?
שהאשימו אתכם שהילדים מחוננים באשמתכם (בלי מרכאות)? שהרסתם להם את הילדות? שטחנתם להם את המוח ויכולתם למנוע את המחוננות שלהם אילו רק רציתם? שמחוננים הם בעלי סיכוי גבוה יותר להתאבדות וזה יהיה על המצפון שלכם? אני יודעת שאני צריכה לצפצף על מי שאמר לי את זה, אבל המחשבה שבכלל יש "שם בחוץ" אנשים שחושבים כך, משגעת אותי!
מי הטיפש שאמר לך את זה?!
מה שבטוח זה שלטיפשים יש סיכוי יותר גדול לדבר שטויות, וגם שזה לא באשמתם שהם כאלו. גם לא באשמת ההורים שלהם.

ציפי ג

New member
אמרו

קרה לכם?
אמרו
בעיקר אלו שלא רואים ילד סובל מכך שהוא יודע, ואחרים לא. שלא ראו ילד תאב דעת. אמרו ואני לא מתווכחת בכלל.

xyx989

New member
לפעמים מנקרת במוחי מחשבה,אולי אני..

אמרו
בעיקר אלו שלא רואים ילד סובל מכך שהוא יודע, ואחרים לא. שלא ראו ילד תאב דעת. אמרו ואני לא מתווכחת בכלל.
לוחץ יותר מידיי, אני מפחד לעבור איתו את הגבול. אנחנו כהורים, מה תפקידנו? האם אנחנו צריכים לטפח, ועד כמה(איפה לשים "STOP") את המתנה שילדנו קיבל ילדנו?

כמו שציפי תמיד אומרת

לוחץ יותר מידיי, אני מפחד לעבור איתו את הגבול. אנחנו כהורים, מה תפקידנו? האם אנחנו צריכים לטפח, ועד כמה(איפה לשים "STOP") את המתנה שילדנו קיבל ילדנו?
כמו שציפי תמיד אומרת
טרם נמצאה דרך לקשור מוח. לבלום אותו יהיה מה שיגרום לו לתסכול. וכן, אני מרשה לעצמי להניח שאתה לא עושה שום דבר אקטיבי מיוזמתך שלוחץ יותר מדי

xyx989

New member
אני לא מאמין שיש ילד,המחונן ביותר ש

כמו שציפי תמיד אומרת
טרם נמצאה דרך לקשור מוח. לבלום אותו יהיה מה שיגרום לו לתסכול. וכן, אני מרשה לעצמי להניח שאתה לא עושה שום דבר אקטיבי מיוזמתך שלוחץ יותר מדי
שללא עזרה מצד ההורים או גורם חינוכי אחר יכול היה לגרום לילד בגיל גן,להתחיל לקרוא לבד או לפתור תרגילי חשבון. לכן השאלה האם אנחנו כהורים ברגע שאנחנו מזהים יכולות אצל הילד, האם אנחנו לא יוצרים את המצב שאליו הוא מגיע בטרם עת?

ציפי ג

New member
ב"ה אני ברוכת ילדים

שללא עזרה מצד ההורים או גורם חינוכי אחר יכול היה לגרום לילד בגיל גן,להתחיל לקרוא לבד או לפתור תרגילי חשבון. לכן השאלה האם אנחנו כהורים ברגע שאנחנו מזהים יכולות אצל הילד, האם אנחנו לא יוצרים את המצב שאליו הוא מגיע בטרם עת?
ב"ה אני ברוכת ילדים
ולא כל הילדים שלי הולכים באותה דרך. אחד מתענין במכוניות, השני בספורט, השלישי במתמטיקה, הרביעי בסיפורי תורה. כל אחד ורצונותיו. אני משתסלת לכבד את האהבות של כל אחד מהם ואת הנטיות של כל אחד מהם. למשל פריק הספורט שלי כשרוני בחשבון בדיוק כמו חולה המתמטיקה. אבל הוא לא אוהב את זה. אז אני כמעט ולא עוסקת איתו בתחום, בתקווה שהוא יגלה את היופי בעצמו. הרצון שלי שהילדים שלי ימצו את כשרונותיהם מכבד בראש ובראשונה את נטיות ליבם. ולא - זה באמת דחפנות שלטעמי היא מיותרת ולעתים גם מסוכנת. לא אכניס את בכורי בחיים לחוג למתמטיקה שלומד בו השני. זה יאמלל אותו. זה יגרע משמחת חייו. לא אתן לשני ללכת לחוג ג'ודו כי זה לא הוא (אפילו שהוא קרא 3 ספרים בנושא). וכד'. תכבד את ילדיך. הן ברצונות שלהם לדעת, והן ברצונות שלהם לא לדעת. במחשבה שהם מכירים את עצמם טוב ממך.

גם אני לא האמנתי

גם אני לא האמנתי
עד שאחד מילדי למד לקרוא לבד והתחיל להמציא לבד תרגילים בחשבון אם בעבר טענתי שההורים הם גורם משפיע ומכריע אז עכשיו אני אומרת שאם יש ילד באמת מחונן ולא כזה שהוריו רוצים להפכו למחונן אז הוא בפרוש קולט לבד מכל מיני מקומות שזה ממש פלא .

../images/Emo45.gif

גם אני לא האמנתי
עד שאחד מילדי למד לקרוא לבד והתחיל להמציא לבד תרגילים בחשבון אם בעבר טענתי שההורים הם גורם משפיע ומכריע אז עכשיו אני אומרת שאם יש ילד באמת מחונן ולא כזה שהוריו רוצים להפכו למחונן אז הוא בפרוש קולט לבד מכל מיני מקומות שזה ממש פלא .

יש ויש

יש ויש
יש ילדים שיכולים ללמוד "לבד" - טוב, לא לגמרי, אבל: מהטלוויזיה, ממשחקים, מילדים גדולים יותר וכו' - מבלי שההורים עוזרים בכלל. עדיין, ובלי קשר לזה, שאלתך בעינה עומדת. כי לא כל ילד מסוגל, או "רוצה" ללמוד "לבד". יש ילדים שמפיקים מירב הנאה דווקא מזה שאמא ואבא מסבירים להם דברים ומלמדים אותם. אז מה - ללמד אותם ? כן ? לא ? חמותי (לבעלי): "ראיתי תוכנית של לונדון וקירשנבאום על הנזקים שנגרמים לילדים שמלמדים אותם לקרוא לפני בית הספר !" (מבט תוכחה לעברי). אני: "אבל הילדה רוצה לקרוא ! היא מבקשת !". היא: "טוב, אז רק שתדעי לך שזה מאוד-מאוד לא מומלץ !" אגב, אצלי לפחות הילדה לא מגלה שום רצון לפתור תרגילי חשבון. בכלל, קצת חששתי שבבית ספר יהיו לה בטח בעיות בתחום החשבון, כי היא לא מגלה כל התעניינות או התמצאות בנושא. אבל יום אחד פתאום היא אומרת לי:"אמא, אני יודעת כמה זה שלוש מאות ועוד שלוש מאות ! זה שש מאות ! את יודעת איך אני יודעת ? כי שלוש ועוד שלוש - שווה שש !!!". אז נרגעתי.

I am ADiDi

New member
ילדים לומדים הרבה לבד

ילדים לומדים הרבה לבד
ואם ילד מבקש ממך שתסביר לו משהו - לא תענה לו? חלק מלהיות הורים בכלל, לאו דוקא למחוננים, זה לדבר עם הילדים על הנושאים שמענינים אותם - אם זה ספורט, אופנה או חשבון בשברים עשרוניים. אני מרגישה שאני מתאימה את עצמי לשאלות של הילד, ולא הילד מתאים את עצמו לשאלות שלי. אם מתעקשים - אפשר ללחוץ אותם ולהגיע להישגים גבוהים יותר - אבל מה הטעם בזה? זה רק יוציא להם את הכיף מהלמידה...

מצד שני, אני אומרת:

ילדים לומדים הרבה לבד
ואם ילד מבקש ממך שתסביר לו משהו - לא תענה לו? חלק מלהיות הורים בכלל, לאו דוקא למחוננים, זה לדבר עם הילדים על הנושאים שמענינים אותם - אם זה ספורט, אופנה או חשבון בשברים עשרוניים. אני מרגישה שאני מתאימה את עצמי לשאלות של הילד, ולא הילד מתאים את עצמו לשאלות שלי. אם מתעקשים - אפשר ללחוץ אותם ולהגיע להישגים גבוהים יותר - אבל מה הטעם בזה? זה רק יוציא להם את הכיף מהלמידה...
מצד שני, אני אומרת:
מה רע בקצת לימודים יזומים על ידי ההורים, אם הם יודעים שהילדים מסוגלים, והמסגרות הפורמליות לא נותנות מענה ? החברה של הבת שלי (ילדה ללא ספק מחוננת) התלוננה פעם באוזניי שאמא שלה מכריחה אותה לעשות "חוברות באנגלית" ושהן "נורא משעממות". אמרתי לה: טוב, את בטח לא חייבת לעשות אותן אם הן משעממות אותך כל כך ! (הילדה בת 5.5). אז היא אמרה: לא, אמא שלי מכריחה אותי, כי אומרת שאני חייבת לדעת אנגלית טוב כדי לדבר עם הדודה שלי מאמריקה" (תירוץ קלוש: לדבר אנגלית היא גם כך יודעת, בחוברת היא בטח לומדת לקרוא ולכתוב). מצד אחד "התבאסתי" קצת בשבילה, ומצד שני אני אומרת: האם זה באמת כל כך נורא ? הילדה לומדת קצת אנגלית, קצת משמעת... מה זה כבר יכול להזיק ?

פלגיה

New member
תתפלא

תתפלא
יש כאלה שמפתיעים את ההורים שלהם בידיעות שלהם.

ילד שזוכר בע"פ את תוכן הספרים

ילד שזוכר בע"פ את תוכן הספרים
אשר נמצאים בפינת הספר בגן (כי סיפרו לו לפני השינה כמה פעמים טובות), ובגן הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפינת הספר, לומד לקרוא. לפעמים.

שאלת תם

New member
בהחלט יש

בהחלט יש
בני האמצעי בגיל 3 למד אותיות מפזל בגן ובגיל 4.5 קרא לבד - ללא שעבדנו איתו כלל ביתיהבחורה שלקראת כיתה א ניסנו ללמד לקרוא - סרבה ולא היתה מעונינת שינהם ,אגב,עברו מבחני סאלד והתקבלו ליום העשרה כך שאין חוקים

apk

New member
ללכת עם האינטואיציה

ללכת עם האינטואיציה
לפעמים למסתכל מהצד זה יראה לחץ, אבל זה בעצם רק משחק של הילד שמבקש את הכאילו לחץ הזה, ואם לא "תלחצו" הוא יהיה ממורמר ואם כן "תלחצו" אז אחרי זמן תראו כמה שהוא צמא ללמוד. אז בהחלט חשוב להשתתף עם הילד במשחק ו"ללחוץ" (כך אנחנו נהגנו מגיל שנתיים ו-8 ועד 3 וחצי, ומגיל 3 וחצי עד היום 4 ו-9 חודשים היא מתחננת ללמוד גם כשזה נורא לא נוח לנו). אבל אם נראה לכם שזה באמת רק הרצון שלכם והילד מעדיף עשיה אחרת, הניחו לו. כי אז הלחץ הוא אמיתי ומזיק.

אני חושבת שהילד בעצמו

אני חושבת שהילד בעצמו
יודע לאותת להורים אם ומתי להפסיק וכל הורה צריך לחשוב בעצמו אם קיבל איתות כזה , אם הצורך לפתח את הילד נובע ממנו או נובע מרצונו וצרכיו של הילד . כאשר הצורך הוא של ההורה ולא של הילד אכן עלולים להגיע לתוצאות עגומות.

כנ"ל. בדיוק.

אמרו
כנ"ל. בדיוק.
אי אפשר להסביר לתולעת שגרה בחזרת, שיש גם תפוח. וזה לא אומר שחזרת זה רע.

מדי פעם בא איזה טרול לפורום...

קרה לכם?
מדי פעם בא איזה טרול לפורום...

מצב
הנושא נעול.
למעלה