קרה לכם?

קרה לכם?

היום היה לי טסט, רביעי במספר. אין תוצאות חד משמעיות בגלל שביתה נראה לי, עד יום ראשון. מה היה? התחלתי את הטסט חביב מאוד, אבל מהר מאוד שמתי לב שהמראה הימנית של הרכב לא מראה לי בעצם כלום, אז עצרתי בצד כדי לכוון אותה (תוך כדי הטסט). שאלתי את הטסטר איך מכוונים אותה, הוא אמר שהוא לא יודע, אז הושטתי יד כדי לכוון אז הוא התעצבן עליי ואמר לי: "אל תגע במראה הזו, יש לך את המראה העליונה והשמאלית, המראה הזו שלי". כולי לא יודע מה לעשות המשכתי לנסוע, הלך מצויין עד לרגע שהגעתי לצומת - עם פנייה לכביש דו סטרי שאחרי כמה מטרים מתעקל והופך לכביש ישר. מה הבעיה? למדתי בכביש הספציפי הזה ה-מ-ו-ן עד שלמדתי לעשות אותו בלי טעות! הכביש שלפני העיקול צפוף מאוד, ויש מכוניות חונות בצד ימין. אז כדי לא לחסום שני נתיבים וכדי לעבור את הטסט כמו שלמדתי, נסעתי צמוד לימין באיטיות, הטסטר נגע לי בהגה לכיוון מרכז הכביש, שלמדתי שאסור לנסוע בכביש הספציפי הזה במרכז כי מהעיקול לפעמים בא רכב במהירות, אני כמעט בטוח שהוא לא היה צריך לגעת בהגה. דבר שני זה החנייה- הייתי צריך לחנות כלפי מעלה- ז"א זינוק בעלייה ברוורס וחניה באלכסון כי הרכב שאחריו הייתי צריך לפנות חנה באלכסון- עקום. לא הצלחתי כמובן לעשות את זה, כי לא הייתה לי מראה ימנית כי הטסטר לא נתן לי לכוון אותה (איתה למדתי לעשות חניות) ולא הצלחתי עם החניה. סביר להניח שנכשלתי, לא? מה כדאי לעשות עם העניין של הטסט? לערער אם נכשלתי? זה היה ממש ממש לא פייר.. המורה שלי דיי כעס עליו... מה אומרים?

B B A

New member
מה זה הבולשיט הזה?

המראות הן בשבילך ורק בשבילך. תפקידו של הבוחן בין היתר זה לבחון את השימוש במראות. בוחן כזה צריך להעיף. מה לעזאזל הוא חשב לעצמו? אני אף פעם לא שמעתי שהנוסע ליד הנהג צריך להשתמש במראה הימנית.

NewUser4

New member
טסט

- לגבי המראה: ממש לא לעניין שהוא לא נתן לך לכוון את המראה. מוזר לי שהוא עשה כך לכן עולה השאלה: האם רצית לסדר את המראה הרגילה (הגדולה הצידית) או את המראה הפנורמית (שמעל המראה הרגילה של הרכב, מחוברת לה). אם רצית לסדר את המראה הפנורמית יש משהו במה שהבוחן אומר. - אני לא מכיר את המקום (בנוגע לנגיעה בהגה), אולי אם תגידי איפה זה אולי במקרה אכיר. על פניו זה נשמע כך: שני נתיבים כאשר בנתיב הימני חונים מכוניות אבל יש עוד מקום למכונית לנסוע בה (לדוגמה רח' לבנון (האוניברסיטה) בת"א). במקרה כזה יש לנסוע בנתיב שמשמאל לנתיב הזה. אם המקרה הוא אחר, אולי אוכל להסביר אם תתני יותר פרטים. - בעניין החנייה. הבוחן רשאי לבקש שתחני איפה שהוא רוצה. עליה, ירידה, זה לא משנה. כעת אני יותר ויותר משתכנע כי רצית להזיז את המראה הפנורמית, את לא אמורה להשתמש בה בזמן נהיגה. את צריכה לדעת להשתמש במראה התחתונה בלבד. (הרגילה של הרכב). אני מכיר בוחנים שכלל לא מרשים שימוש במראות הפנורמיות תוך כדי נסיעה. (אולם בעת חניה מותר לבקש לפתוח את המראה הפנורמית. כאן אכן היא עוזרת).

M o l

New member
זה לא לעניין שהוא לא נתן לך לכוון

אותה... אבל זה גם עצוב שבן אדם שניגש לטסט (רביעי, במקרה שלך, אבל זה לא משנה, זה תקף גם לראשון) לא ידוע איך מכוונים את המראה.

תשובות לשניכם

קודם כל- אני בן! יש מראה ימנית אחת בלבד, רגילה, ובתוכה עיגול שזה בטח הפנורמי, נגעתי בחלק שלי- כלומר במראה הרגילה כי לא ידעתי איך מכוונים את המראות באוטו הספציפי הזה, שהוא חדש פחות או יותר בשבילי, עכשיתי עליו ממש מעט שיעורים ואני עדיין לא מכיר אותו כמו שהכרתי את הרכב הקודם.זה בטח עונה לאחרון שהעיר שזה עצוב שאני לא יודע לכוון את המראות. ד"א בשעה של לחץ אתה שוכח דברים בסיסיים באוטו, ואתה לא יודע איפה אפילו להתחיל לחפש, אבל הוא היה צריך לתת לי לכוון את המראה ידנית כי היא שלי בכל אופן הוא רק טרמפיסט.ולגבי הרחוב בו זה קרה, עזוב לא משנה- זה כבר בעיה כשלעצמה.

be_roo

New member
לחץ יכול להפריע, אבל הטסטר לא יכול

לנחש ששכחת איך מכוונים את המראה בגלל הלחץ. מן הסתם גם אם נהגת ברכב הזה פעמים ספורות יצא לך לכוון בו את המראות ובכל מקרה החוק מחייב אותך להיות בקיא בתפעול הרכב. זו חוצפה מצידו להתערב לך בכיוון המראות. לגבי הכביש הבעייתי, אני אחזור שוב על העקרון: אתם לא אלמים ולא בובות. מותר לכם לדבר ולהסביר לטסטר את פעולותיכם. הוא חשש שאתה נצמד לימין, אתה רשאי להסביר כי אתה נצמד בכוונה תוך זהירות יתרה כדי לא להסתכן בפגיעה ברכב שעלול להפתיע ממול. אולי הטסטר יקבל זאת ואולי לא, אבל לפחות זה יראה לו שאתה נוהג בצורה שקולה ומחושבת.

אוקי אתה צודק

אבל נניח שלא הלך לי עם הכיוון של המראות בעזרת הכפתור ואני חייב לעשות את זה בצורה ידנית- זו עדיין דרך לסדר מראות, ואם אני לא טועה זה שסידרתי מראה עם היד ולא עם הכפתור זה לא באמת משנה, או שאני טועה?

B B A

New member
אני בטוח ש

אם היית בחורה אז לבוחן לא היה אכפת שאתה רוכן עליו כדי לסדר את המראה.....

MrJacKasS

New member
למה כולכם חושבים

שטסטרים הם עם של חרמנים שרק באו לספק את צרכיהם המיניים ולא לבחון נהיגת תלמידים !?!??!

למעלה