אני נגד פוליטיקה בפורום כזה
לדעתי, פורומים שאינם מיועדים לפוליטיקה, כגון פורומים מקצועיים בענייני מחשבים, מכוניות וכדומה. או פורומים כמו פורום ריקודי עם, מיועדים למכנה-משותף מצומצם כל שהוא, ומן הראוי להתרחק בהם מכל סממן שעלול לפירוד. אני מצטער שהערתי את הארי מריבצו. דעתי בנושאים פוליטיים ידועה, כמו דעתם של אנשים אחרים. עם זאת, כתשובה לשאלתך על "חלוקה לעמים". אני חושב שאתה טועה. לדוגמא, מנהל הפורום ואני בעלי דיעות שונות לחלוטין בעניינים מסויימים, ועם כל זאת אני מחשיב אותנו כידידים. אני בטוח שרב המאחד בינינו על המפריד. אני צאד מכבד אותו על כך שהיה קצין קרבי ושירת את המדינה בכל ליבו. למרות שמפעם לפעם, כשאנו נפגשים, אנו נהנים לעקוץ אחד את השני בעניינים שאין להם קשר לריקודי עם. ואנסה להסביר מדוע רב המאחד על המפריד. כולנו באותה סירה. לכל אחד מאיתנו יש דיעות שונות ולכן קיימת הדמוקרטיה והפוליטיקה. כל טאחד מנסה לשכנע כמה שיותר אנשים כי דעתו היא הנכונה. אבל כולנו יודעים, שלא משנה לפי איזו דיעה נפעל, אם נטעה, כולנו נשלם את המחיר. הויכוחים בינינו אינם אקדמיים, הם נוגעים לחיים ומוות של כולנו. אולי בגלל זה עולים לפעמים הטונים. אבל עם כל זאת, אני מקוה שאנו מאוחדים בשאיפה שיהיה טוב יותר ליהודים (כן! ליהודים! להם אנחנו צריכים לדאוג לפני כל דבר אחר). ולסיכום, סיפור מהעבר - יש מרקיד אחד שאני לא סובל, הוא מאד מפורסם אבל לעולם איני רוקד אצלו. לא בגלל הרעש, לא בגלל הרפרטואר, אלא בגלל דברים ששמעתי מפיו בתקופת אופורית אוסלו. שמעתי אותו אומר אז לחברו - "פה בהרקדה יש רק אנשי ארץ-ישראל היפה. רק אנשים שרוצים שלום. פה לא תמצא את המטורפים, המתנחלים, הדתיים ושואפי מלחמות". זה רק אומר שמרקידים, למרות שכמו זמרים ושחקנים, לא צריכים להיות "איינשטיין" (ורובם אכן לא...), ואולי דוקא בגלל זה, עדיף שיסתמו את הפה בעניינים שאינם נוגעים למקצועם. זהו, אני מקוה שנמשיך כולנו לרקוד, ושהצרות הגדולות ביותר תהיינה בענייני ריקודי-עם.