קרה לכם פעם?

קרה לי פעם אחת

שלא הלכתי להרקדה האהובה עלי ביותר כי באותו יום היה את הפיגוע בקניון בנתניה. לא הרגשתי נוח לרקוד ביום שקרה אסון כזה למרות שאני מחכה להרקדה הזו כל השבוע.

זה לא אסון. זו מלחמה

אסון זה כח עליון, אסון טבע או תאונה. פה מתנהלת מלחמה מתמדת שאת מתעלמת ממנה. זו מלחמה נגדך, נגד משפחתך, ילדיך וחבריך. רק כשזה מתקרב אליך את פתאום מרגישה... את לא רוצה "להיות כמוהם", ולכן את רק מתגוננת. תוך שאת מנסה להיות "טובה ואנושית". את מנסה לרצות את האויב בכל מיני דרכים, מחפשת דרכים לרצות את האויב. במקום לקום ולהשיב מלחמה. את מגרשת את אחיך מבתיהם וזה בכלל לא איכפת לך, כי אולי יש "סיכוי לשלום". והמציאות המרה ממשיכה לטפוח על פניך. כולנו חיים, לומדים, עובדים ואפילו רוקדים בצל המלחמה הנוראית המתנהלת נגדנו בכל ימות השנה. אנחנו מנהלים ויכוחים בינינו. חלקנו חושבים שניתן לסיים את המלחמה אן נהיה "טובים", נפגין רוחב לב כלפי האויב, ניתן לו חלקים מארצנו. חלקנו חושבים אחרת. חבל שלפעמים אנחנו שוכחים שכולנו עם אחד, כולנו רוקדים באותו מעגל. חבל שלפעמים אנחנו מנסים לבדל חלקים וליצור מעגלים נפרדים. ובקשר לרוה"מ השוכב על ערש-דווי, שיהיה בריא עד מאה ועשרים, בחוותו, שיזכה לגדל את נכדיו בשלום. רק שלא יהיה ראש-ממשלה.

אני מניח שאתה נגד ההתנתקות ../images/Emo13.gif

אני לא קולט מהר
פוליטיקה? בריקודי עם? לא יכול להיות... כולנו עם אחד, ורוב העם הזה מעוניין להפריד את העם לחלקים (מכל מגוון הקשת הפוליטי). בקיצור - אנחנו לא עם אחד. וכמו שהגיע הזמן שאנשים יבינו שמתנות למחבלים לא ישתיקו אותם, כך הגיע הזמן שאנשים יבינו שאנחנו לא עם אחד. אולי צריך להקים כאן פדרציה ולחלק את המדינה לאוטונומיות. אני רציני.

תהייה בעיה דני, לחלק את תל אביב../images/Emo13.gif

בבנין הכי קטן, תמצא לא רק בני עדות שונות, אלא גם דעות שונות, במישפחה אחת!!!!
) אנחנו מתאחדים רק מול צרה, או אסון המתרגש עלינו.(למזלנו??....
) ) ולראיה, השקט הפוליטי הניפלא שהיה כאן בסוף השבוע האחרון. רק חבל, ששקט זה היה בעטיה של מחלתו של ראש הממשלה,(מאחלת לו רפואה שלמה!)

כל קבוצה מתאחדת בעת אסון משותף

גם אם הם מעמים שונים. האיחוד הזה הוא איחוד של הזן האנושי. אם יקרה אסון במטוס כאשר יש שם בני עמים שונים מרחבי העולם - גם הם יתאחדו. אולי צריך קודם להגדיר מה זה "עם אחד" לפני שמנסים לשייך את תושבי מדינת ישראל להגדרה הזו. ממה שאני מכיר, אנחנו מחולקים להמון עמים: (*) העם השמאלני - סוציאליסטי (*) העם השמאלני - שלום עכשיו בכל מחיר (*) העם האדיש (*) העם הימני - קפיטליסטי (*) העם הימני - ארץ ישראל השלמה / להרוג את הערבים (*) העם הספרדי המסכן (*) העם הדתי (*) העם החרדי (*) העם החסידי (*) העם נטורי הקרתא (*) העם הדרוזי (שמדינת ישראל מתנהגת אליהם בכפיות טובה למרות נאמנותם) (*) העם הערבי ישראלי (*) העם הזר (עובדים זרים) (*) העם הערבי פלשתינאי ועוד... אני לא מדבר על דעות שונות (כמו בכל העולם) אלא על תרבויות שונות, שנאה הדדית, חוסר סובלנות, צורך במערכת חוקים שונה, שפה שונה, מערכת כספית/פיננסית שונה, דת שונה, וכו'. עושים סלט ("קיבוץ גלויות") ואומרים "עם אחד". זה כמו לערבב חומרי נפץ שונים. אפילו האמריקאים המבולגנים היטב הם יותר "עם" מאשר אנחנו. הם מתערבבים/משתקעים יותר מאיתנו ומקבלים יותר את עקרונות החוקה / האומה. בישראל - עם אחד זה רק באידיאולוגיה, באשליות, ובמיקום הגיאוגרפי. לדעתי.

דני ,בקושי סגרנו חמישים ושבע../images/Emo13.gif

הגיעו לכאן יהודים מכל העולם. תרבויות שונות, מנהגים שונים, מנהיגים שבטיים פנימיים-------- וכל הערב רב הזה אמור להיות הומוגני בהגדרה :עם אחד! בשנות החמישים/ששים ניסו בשם הישראליות להתעלם ממנהגים עדתיים, וזה יצר קצר וקרע בעם. מאוחר יותר, הגיעה ההבנה, שיש מקום לכל עדה,על מנהגיה וטעמיה, ושימור המנהגים, יביא דוקא לאיחוד גאוה וביטחון,ולא יצור הפרדה. ומה שקורה בעצם ימינו אנו, אלו נסיונות ליצור את הישראליות הבסיסית, המבוססת על מגוון עדותיה, מתוך העם ולא כהוראה מלמעלה. לעומת זאת ארה"ב כאומה, קיימת כבר מעל 200 שנה.(בוא נדבר אחרי שאנחנו ניסגור 200
))) ארה"ב השכילה לקבוע חוקה, דבר שבארצנו, לא מצליח לעבור בכנסת. למרות שנשיא בית המישפט העליון,אהרון ברק, גרס, שחוקי היסוד הם בגדר חוקה ובית המישפט קבע שיש בישראל חוקה מהותית. ובארה"ב, אכיפת החוקים היא חד משמעית, בניגוד למצב אצלינו(ארץ השחיתויות הבלתי מוגבלות
)--------תכף כולם יתנפלו על על ההגדרה הזו
) אז------להיות עם אחד, יש לנו עוד סיכוי. כי בכל זאת, הדת האחת מאחדת אותנו.(כבר היום נשואין בין עדתיים מתרחשים, וחד משמעית, אני מאמינה שתוך חמישים שנה, הנושא של עדות, יהיה רק תעוד היסטורי.

לילית יקרה

כבר מזמ"ז רציתי להגיד לך שאני מאוד אוהבת את הודעותייך. אף פעם לא מתלהמת, ותמיד עם חיוך, עם הומור. מסכימה איתך מאוד.

טוב .....אסביר למה התכוונתי ../images/Emo9.gif

חלילית קסומה כתבה:"אנחנו מתאחדים רק מול צרה.ולראיה השקט הפוליטי הנפלא שהיה כאן בסוף שבוע האחרון.[בגלל מצבו של שרון] ולדעתי....השקט מדומה. מתחת לפני השטח הכל גועש.

אני נגד פוליטיקה בפורום כזה

לדעתי, פורומים שאינם מיועדים לפוליטיקה, כגון פורומים מקצועיים בענייני מחשבים, מכוניות וכדומה. או פורומים כמו פורום ריקודי עם, מיועדים למכנה-משותף מצומצם כל שהוא, ומן הראוי להתרחק בהם מכל סממן שעלול לפירוד. אני מצטער שהערתי את הארי מריבצו. דעתי בנושאים פוליטיים ידועה, כמו דעתם של אנשים אחרים. עם זאת, כתשובה לשאלתך על "חלוקה לעמים". אני חושב שאתה טועה. לדוגמא, מנהל הפורום ואני בעלי דיעות שונות לחלוטין בעניינים מסויימים, ועם כל זאת אני מחשיב אותנו כידידים. אני בטוח שרב המאחד בינינו על המפריד. אני צאד מכבד אותו על כך שהיה קצין קרבי ושירת את המדינה בכל ליבו. למרות שמפעם לפעם, כשאנו נפגשים, אנו נהנים לעקוץ אחד את השני בעניינים שאין להם קשר לריקודי עם. ואנסה להסביר מדוע רב המאחד על המפריד. כולנו באותה סירה. לכל אחד מאיתנו יש דיעות שונות ולכן קיימת הדמוקרטיה והפוליטיקה. כל טאחד מנסה לשכנע כמה שיותר אנשים כי דעתו היא הנכונה. אבל כולנו יודעים, שלא משנה לפי איזו דיעה נפעל, אם נטעה, כולנו נשלם את המחיר. הויכוחים בינינו אינם אקדמיים, הם נוגעים לחיים ומוות של כולנו. אולי בגלל זה עולים לפעמים הטונים. אבל עם כל זאת, אני מקוה שאנו מאוחדים בשאיפה שיהיה טוב יותר ליהודים (כן! ליהודים! להם אנחנו צריכים לדאוג לפני כל דבר אחר). ולסיכום, סיפור מהעבר - יש מרקיד אחד שאני לא סובל, הוא מאד מפורסם אבל לעולם איני רוקד אצלו. לא בגלל הרעש, לא בגלל הרפרטואר, אלא בגלל דברים ששמעתי מפיו בתקופת אופורית אוסלו. שמעתי אותו אומר אז לחברו - "פה בהרקדה יש רק אנשי ארץ-ישראל היפה. רק אנשים שרוצים שלום. פה לא תמצא את המטורפים, המתנחלים, הדתיים ושואפי מלחמות". זה רק אומר שמרקידים, למרות שכמו זמרים ושחקנים, לא צריכים להיות "איינשטיין" (ורובם אכן לא...), ואולי דוקא בגלל זה, עדיף שיסתמו את הפה בעניינים שאינם נוגעים למקצועם. זהו, אני מקוה שנמשיך כולנו לרקוד, ושהצרות הגדולות ביותר תהיינה בענייני ריקודי-עם.

למעלה