קרה לי משהו מוזר

קרה לי משהו מוזר

אחרי רכיבה בימים הגשומים האחרונים הקלטים בנעליים חטפו חלודה דבר שלא קרה קודם. מה יכול לגרום זה? ומה אפשר לעשות בעתיד (חוץ מלמרוח שמן על הקליט)? תודה מראש נתן

רמי לשם

New member
הקליטים עשויים מפלדה מחלידה

בדומה לשרשרת. אין מה לעשות נגד זה חוץ מלשמן מצד אחד מצד שני זה לרוב לא עושה שום נזק לקליט וברכיבה הבאה זה יורד כתוצאה מהשימוש הרגיל.

סתם כי זה יהיה יותר יקר.

וזה לא ממש חשוב. אם מייבשים ומשמנים קלות לא יקרה לקליט שום דבר משמעותי לפני שהנעל עצמה תנפח את חייה.

רמי לשם

New member
ובשרשרת? זה בטח היה חוסך הרבה עליות

של שמן ונקיון. האם זה לא בגלל שפלדה אלחלד היא יותר רכה מפלדה רגילה? עד כמה שאני יודע בשביל להגיע לאלחלד משתמשים בניקל לרוב שקושי היא לא ממש תכונה שלו.

ניתן להגיע לקשויות טובות בפלב"ם

אבל זה דורש תהליך מרובה שלבים שמייקר מאד את המוצר הסופי. בחלק קטן כמו קליט הרבה יותר זול להחליף כשמחליד.

לא צריך לדאוג (יש מספיק ממה באזור)

שלום נתן , התופעה שאתה חווה בימים אילו הידועה בעגה המקצועית "נקדת הקליטים האדמונית" הינה תופעה שולית למדי. כל עוד אתה משתמש בקליטים ושוחק את שכבת הג'ינג'ים אחת לשבוע+- אין לך מה לדאוג שמא החלודה תאכל את הקליט. ניתן לרסס מעט GT85 ולקרצף עם סקוצ'ברייט ולאחר מכן לשטוף עם דיגריזר ולפזר וואקס (קרייטק-פדרוס-וויט לייטנינג-סטאר וואקס וכו'). בימים רטובים אפשר מעט שמן רטוב אבל ככל אני ממליץ לשמור על הקליטים נקיים ויבשים. גריז או כל שמן סמיך -צמיגי אחר יספוח אילו עד מהרה מוצקים בכל פעם שתדרוך עם הנעל על האדמה (דבר שקורה גם לרוכבים הטובים ביותר...) הליכלוך הנ"ל ימהר ופגוע בביצועי הפדל (בעיקר בשיטת SPD הקלאסית). נ.ב - אתה רוכב בשלג וגשם, מתבוסס בשלג וקרח עד לצוואר למה ציפית ??? נ.ב.ח.נ (נזכרתי בדבר חשוב נוסף) - מתי אתה קופץ אלי ? הארון שלי מחכה ... עודד

johny r

New member
האמת היא

שבעבר שימנתי את הקליטים (את הפדלים למעשה) בשמן יבש, ולאחר מכן פעולת החיבור הפכה לקשה עד בלתי נסבלת. החלטתי להשאיר אותם מאז יבשים ואני לא ממליץ לשמן את העסק כלל.

מה קורה לכם? התחרפנתם?

הקליטים עשויים מפלדה משובחת, חזקה ועמידה בשחיקה. מה לעשות גם קצת מחלידה. גם השרשרת שלכם בעלת יכולת החלדה. בכל מקרה זו החלדה קלה ביותר, ואין מה לדאוד בגללה. גם אם תשאירו את הנעליים במרפסת פתוחה מעל הטיילת בתל אביב לילה לילה, הנעליים ייגמרו בעירך 50 שנה לפני שהקליט יחליד למוות. תפסיקו להיות עבדים של המכונה - תחזוקה סבירה וקצת ניקיון בהחלט מספיקים, ואף אחד לא מבקש מכם להרים את הנעליים כדי לבדוק את מצב החלודה. אולי זה בעצם חרדה טבועה מהטירונות? "חייל! מה זה הג'ינג'יות המתפרצת על הקנה שלך, הא?

למעלה