קרה לי משהו מוזר

dana2909

New member
קרה לי משהו מוזר

אחרי שעברתי עם צבע, וקרקל, ושוב צבע. הדבקתי דקלים. אחרי שהכל התייבש (כעבור בערך יומיים), שמתי לקה (ספריי , חצי מט חצי מבריק). והצבע של הדקלים נמרח! הדקל היה בצבעי צהוב-אדום, הרקע היה צהבהב, ופתאום כשזה התייבש, ראיתי שהשוליים של החמסה נהיו אדומים קצת. אז מה עשיתי לא בסדר? אולי הלכה לא טובה, עשיתי פעם שלט מניר ממדפסת לייזר צבעונית, ואחרי ששמתי את הלכה, הכיתוב נמרח (זה היה שלט שהכנתי בוורד, ורק חלק ממה שהיה בציור נמרח). אולי הדקלים היו מאיכות גרועה? מה אתן אומרות?

dili

New member
לא לצחוק...אבל... מה זה דקלים?

צר לי שאני לא יכולה לעזור, אני פשוט לא יודעת במה מדובר

av_i_va

New member
אינני יודעת אם איזו מדבקה עבדת../images/Emo140.gif

מה שאני יודעת בודאות - שזה לא היה דקל. הטכנולוגיה בה עשויים הדקלים לא מאפשרת לצבע לרדת בשום פנים ואופן. לדעתי שווה לך לחזור לחנות בה רכשת את המוצר שנמכר לך כאילו זה דקל ולבקש את כספך בחזרה.

idithgal

New member
טוב, תגלו לנו כבר-

מה זה דקל (אני מניחה שזה לא העצים הללו...

lilachh

New member
דקלים ../images/Emo142.gif

זאת ההגדרה שמצאתי כאן בפורום מלפני שבועיים בערך: "דקלים אלו מן מדבקות שמדביקים על כלי קרמיקה שנשארות לאחר השריפה"

av_i_va

New member
בערך...../images/Emo140.gif

לא נשארות אלא - הופכות לחלק אינטגרלי של כלי הקרמיקה, לאחר שריפה ב כ-900 מעלות. כל הכלים שאתן קונות ויש עליהם דוגמאות מדוגמאות שונות - מהפשוטים ביותר ועד כלי הפורצלן של רוזנטל המפורסמים עם קישוטי זהב... הכל דקלים. מדבקת הדלק היא למעשה סוג של לכה קשיחה שבשריפה נמסה ומתחברת עם הגלזורה של כלי הקרמיקה. בתהליך ההתקררות הלכה מתמזגת עם הגלזורה של הכלי.

lilachh

New member
אביבה - יש לזה עוד שימושים אחרים?

או רק לשריפה על קרמיקה....

av_i_va

New member
אפשרי אבל זה לא עמיד../images/Emo140.gif

כמובן שאם את רוצה להדביק דקל כקישוט זה אפשרי. אך לא על פריט שימושי.

הפיהפי

New member
../images/Emo92.gifמידע נוסף על דאקלים../images/Emo51.gif

אביבה אני מאד מתענינת בנושא. הייתי רוצה לדעת איפה אפשר ללמוד לעשות דאקלים בארץ, או ספרות מקצועית בנושא. אני מבינה שזה סיפור מסובך שקשור להדפס משי האם זה נכון?

av_i_va

New member
הכנת דקלים../images/Emo140.gif

היי וברוכה הבאה. גם אותי הנושא מאוד מעניין. עשיתי כמה בירורים לגבי מכונה. בשלב זה מצאתי רק מכונה שמכינה דקלים שחור לבן. קיים גם נייר שניתן להדפיס עליו במדפסת והתוצאה אמורה להיות כמו דקל לא הזמנתי מפני שבמקרה זה - אני לא מאמינה בתחליף. אני מכירה את שלבי ההכנה של הדקלים ולא חושבת שנייר יכול להחליף את הדקל האמיתי.

psa

New member
אביבה , מה השם באנגלית של דקלים או

של הטכניקה? תודה

av_i_va

New member
DECAL../images/Emo140.gif

מצרפת כאן אתר של אחד היצרנים הגדולים בעולם. להערכתי יש כאן אלפי דוגמאות. תהני

הפיהפי

New member
|ספרות מיקצועית

שלחתי את ההודעה שוב והיא מופיעה משום מה בראש הדף. אני מתנצלת אני חדשה בעינין הזה של הפורומים. ולא ברור לי אם זה מקובל להיכנס באמצע שירשור עם שאלה שלא קשורה לרציפות הנושא. לעינין הדקאלים האם את יכולה לפרט את שלבי ההכנה של הדאקלים. אני אהיה מוכנה לנסות את הניר אם תתני לי פרטים עליו ולשתף אותך בתוצאות הניסוי. האם את יודעת על על ספרות מקצועית בנושא?

av_i_va

New member
קיים מידע רב ברשת../images/Emo140.gif

בכל מנוע חיפוש שתגדירי את מה שאת מחפשת. אני עובדת בשפה האנגלית או הגרמנית ואין לי מושג מה תקבלי בחיפוש בעברית (אם בכלל). לגבי ההודעה החדשה, לא סוף העולם. תלמדי מהר.

av_i_va

New member
מצורף אתר../images/Emo140.gif

תבדקי את הקטגוריה: INJECT DECAL PAPER זהו הנייר המיוחד להדפסה.

c h i p c h i p

New member
וואי לא תאמינו אבל..

אני מחפשת דקורים לבית וראיתי משהו עם פרח ולא הבנתי מה זה. זה נראה כמו מדבקה אבל לא הבנתי איך זה לא נמס בתנור קרמיקה. איך אני שמחה שאמרתם לי מה זה. אני מייד רצה לקנות.. אה, ויש לי גם תמונות

למעלה