קרה גם לכם?

קרה גם לכם?

אז ככה:
לפני כ8 שנים קיבלתי את ההתקף הראשון שלי (בגיל 15). לאחר מכן היו עוד שני התקפים, פחות או יותר בהפרש של שלוש שנים זה מזה, ולא טיפלתי בהם כי...טוב, הייתי טיפשה וחסרת אחריות + חששתי מתופעות לוואי של התרופות (ושאם אתחיל איתן, אסבול מתופעות לוואי ואפסיק מצבי מבחינת התקפים יחמיר) + התקף אחד ב-3 שנים לא גרם לי להרגיש שמשו מספיק לא בסדר איתי כדי לעדות משו בנדון...לא משנה כרגע.
לפני חודש וחצי לקחתי את עצמי בידיים והתחלתי עם למיקטל. אני עולה במינון בהדרגה, צריכה להגיע ל200, כרגע על 100 (150 ממחר^^). העניין הוא שמאז התחלת הטיפול היו לי עוד שני התקפים(!!) שום דבר לא השתנה (משמעותית) באורח החיים שלי מלבד נטילת התרופה וזה מאוד מטריד אותי.
אני מבינה שצריך לפנות לנוירולוג עם השאלה הזאת (או לפחות לשאול נוירולוג באינטרנט, אם התור הקרוב לנוירולוג שלך הוא בעוד חודש, שזה המצב אצלי), אבל רציתי לשמוע גם חוות דעת מאפילפטים אחרים.
זה קרה גם לכם? האם כשהגעתם למינון הלמיקטל המקסימלי שלכם ההתקפים הפסיקו?
טפו-טפו אין לי תופעות לוואי עם למיקטל, אבל מה זה שווה אם ההתקפים מחמירים?

דובי1401

New member
היי..

תראי.. אני לא גאון.. אני גם יודעת שכל מקרה לגופו... אבל נשמע לי הגיוני שאם עדיין לא הגעת למינון הסופי (200) אז הגיוני שעדיין לא תהיי מאוזנת... אני מציעה לך לשמור על עצמך בימים האלה אקסטרה שתראי שאת אכן מצליחה להתאזן ובע״ה מאחלת לך בשורות טובות. מה שאני לא מבינה.... זה שאם היו לך התקפים עם הכדורים אז למה את לא מתעקשת על תור בדחיפות?דחוף?

אני מנסה

ומה שאני מקבלת הוא: אין לו תורים בחודש הקרוב והוא לא מקבל בדחיפות אלא רק בקביעת תור רגיל מראש. לכי תחפשי ת'חברים (ות'רופאים) שלך.
וכן, אני מבינה שהגיוני שעדיין לא אהיה מאוזנת אבל למה ההחמרה (המטורפת?) מפעם ב3 שנים לפעמיים בחודש? WTF?
(אני גם מבינה שאף אחד מכם לא יוכל לתת לי ייעוץ רפואי בנושא, אבל גם סתם לשמוע ממישו שחווה משו דומה ומה קרה לו אח"כ יהיה נחמד).
תודה דובי^^

museMe

New member
לא משהו דומה לשלך אבל סיפור קצת מזכיר...

אני התחלתי ליטול תרופות ישר אחרי ההתקף השני - היו לי שלושה בהפרשים של חצי שנה ביניהם. בין ההתקפף לשני והשלישי נטלתי מלא תרופות כי בשונה ממך, סבלתי מהמון תופעות לוואי. התקף האחרון הייתי תחת למיקטל 150 מ"ג רשום ע"י נוירולוג. החלטתי להפסיק את הטיפול התרופתי יחד עם ההתקף השלישי. מאז טפו טפו טפו ללא התקפים, רק אאורות מציקות מדיי פעם שלא מבישולת לכדי התקף ואני מצליח לשלוט בהן.

על כל פנים:
* זה שאת לא חווה תופעות לוואי עם התרופה זה מצויין!
* רק כשתגיעי למינון הרשום ורק לאחר כמספר ימים תוכלי לדעת אם זה המינון שאכן ייאזן אותך או שמא הרופא ימליץ על לעלות אותו או להחליף תרופה.
* אני יודע שבמקרים של התקפים אפליפטיים את יכולה להגיע למיון והטיפול מכוסה ע"י קופת החולים (נכון רק לגביי כללית.) כנ"ל החזר מלא על אמבולנס (נכון לכללית) תבדקי את זה, ואם חו"ח יש לך התקף תוכלי להגיע למיון להיבדק שם ע"י נוירולוג תורן.

ומשהו שנכון בלי קשר לאיפלסיה... כשאת צריכה לראות רופא כלשהו בקופת חולים... סבלנו סבלנות סבלנות... אנחנו יודעים מה שמעון פרנס היה אומר על זה... :)

לא

אני יודעת שגלולות ולמיקטל זה בעייתי.
(אם כי נשאלת השאלה, האם בגדול למיקטל לא יהיה בעייתי עם הורמונים נשיים באופן כללי? מחזור, ביוץ, וכו'? גם ככה עוד לפני הלמיקטל כל ההתקפים שלי נפלו על התקופות האלה והבנתי שזו תופעה מוכרת וידועה (כאילו שסתם חצ'קונים וכאבי בטן מטורפים פעם בחודש זה לא מספיק גרוע). יש פה בנות על למיקטל שהכל סבבה איתן?)

חייםלוי

Member
מנהל
אני לא יודע לגבי מחזור וביוץ אבל לגבי היריון

למיקטל נחשבת לתרופה המתאימה ביותר לנשים בהיריון.

dikla528

New member
קרה..

גם כשאני חשבתי שהגעתי למקסימום [600 מג למיקטל ביום(!!!)] לפעמים מסתבר שאולי זה לא מספיק, וזה לא תמיד שומר עליך ב100%. תני"הזדמנות" לתרופה החדשה, יכול להיות שהגוף צריך להתרגל לזה. במידה ובאמת לא עוזר תצטרכי להיעזר ברופא כמובן ויכול להיות שיחליפו את התרופה או כל טיפול אחר.
בכל מקרה, חשוב לישון טוב,לנהל אורח חיים טובים בלי יותר מידי סיכונים ולהזהר מדברים שגורמים לטריגרים- שאת זה כל אחד מגלה על עצמו עם הזמן.
הרבה בריאות :)

למעלה