קרב MMA ישראלי מעולה

כמון בייבי המטוס מחכה--------------

כה כה כה כה כה כה כה כה כה כה כה כה כה כה כה כה כה כה כה כה כה כה כה כה סתם כפרה עליך

../images/Emo88.gifטוב חלאס../images/Emo70.gif

אני קורא לכל הלא רגועים להרגע ולחזור לשפיות. אני מניח שהגישה של כל אחד מאיתנו הובנה, ואם יש למישהו עדיין נותן צורך להבהיר את עצמו, שינסח את ההודעה שלו באופן ראוי. תודה,

איי, עזוב אותי!

תשמעו, זה אולטימטיבי זה! קיבלתי מכות לביצים, קיבלתי נשיכות בעיניים, אבל שום דבר לא מכאיב כמו בג'ג' במלוא הדרו. (בבקשה אל תקרעו לי את המזרון, שיהיה לי נוח ונחמד ללכת לישון) בכניעה מראש אני

Tonjin

New member
קריאה בפורום (אפילו בעמוד זה) או

חיפוש זריז באינטרנט צריכים להבהיר לך מיהו אבי וגם למה אולי כדאי להקשיב למה שיש לו להגיד ולשאלה האחרת שלך, איך נכנסות טכניקות חדשות לקוריקולום של הBJJ? כי לפי מה שאתה כותב זה נשמע כאילו שאני צריך לחפש את הליו גרייסי ולהציג לו רפרזנטצייה... גם הטענה השנייה שלך (זו שבה נתקע לך המקש של ה-ה' במשפט הראשון) לא ממש ברורה לי: האם אתה טוען שבגלל שBJJ מצליח כיום בזירות ספורטיביות אז הוא השיטה הכי טובה בעולם וכדאי ללמוד אותה גם לשם הגנה עצמית ולכוחות צבאיים וכוחות שיטור? או שאולי כדאי ללמוד אותה למען התפתחות רוחנית ו"ערכים מוספים"? או אולי סתם כבילוי מהנה לשעות הפנאי ע"י אנשים (ונשים) שלא אוהבים להתגלגל על הרצפה עם גברים מזיעים ולא מגולחים? (זה לא נאמר בזלזול, תתפלא כמה אנשים יש שזה שיקול אצלם) או שאולי אתה טוען שכל הלוחמים שמנצחים היום בזירות האלו הם אנשי BJJ ואז מה עם הם עושים גם אגרוף/אגרוף תאילנדי/האפקידו/קיוקושין/סמבו/ג'ודו/האבקות בנוסף שהרי הכל זה BJJ בסוף (לפחות ככה זה עשוי להשתמע מהחלק הראשון של ההודעה שלך) ולסיום, "מושלמת ועליונה על הכל" נשמע לי כמו קטע ממניפסט דתי או להבדיל טקסט של תורת הגזע או ציטוט מבלוג של פאקצ'ה בת 12. מהניסיון שלי אין ממש הרבה תחומים בהם ניתן לומר על משהו שהוא "עליון ומושלם". ואמנם "הגיונית ומכובדת" זה בהחלט בעיני המתבונן, אבל גם כאן ישנו קונצזוס וגם קווים אדומים ואני מקווה שיורשה לי להעיר שחלק די גדול מהמשתתפים בשרשורי הבג'ג' שהיו כאן לאחרונה מפלרטטים איתם, חוצים אותם ועושים לפעמים שירות-דוב לשיטתם...

sgracie

New member
אבי נרדיה היה השם הראשון שקפץ לי

לראש מן הסתם, אבל בוא לא נסחף ונהפוך אותו ל-"ה-אבי", סתם רציתי לראות שאתה מתכוון למי שחשבתי שאתה מתכוון. לBJJ יש קוריקולום, אבל בנוסף אני יכול לפתח לעצמי טכניקה ולהשתמש בה במועדון (בדרך כלל אני גם מגלה בדיעבד שאי שם מישהו כבר משתמש בה כבשלו הרבה לפני
). הכוונה שלי בטענה הזו הייתה שכשהמאמן שלי רואה אותי מבצע את הטכניקה החדשה הזו (ובהנחה שהיא חדשה גם לו) הוא יתעניין וירצה לראות אותה, גם יעודד אותי לחשוב על חדשות שיתמודדו עם בעיות שעלויות לצוץ במקרה כזה או אחר. אממה, בעברי הרחוק התאמנתי לא מעט שנים בקראטה (לפני שראיתי את האור
) שם לא יכולתי לצוץ פתאום עם איזו תנועה חדשה שלא קיימת בשיטה בלי לקבל נזיפה שלא עושים דברים כאלו (היו לי כמה מקרים כאלו- כמדומני הטלת מותן וחניקה עם החליפה לא זכו להתלהבות מהמאסטר היפני. אפרופו יפני, באחד מביקוריו של קזה בארץ המאמן שלי שאל אותו מה יעשה אם ירד/יורד לקרקע, תשובתו הייתה:Me, never go on ground! עכשיו אם זו לא מקובעות אני לא יודע מה כן) בקשר לטענתי השנייה: אני מתאמן בא"ל כדי לדעת להגן על עצמי ברחוב או בכל מקום אחר שבו חיי יהיו בסכנה, שום מטרה אחרת. על כן אני מחפש מה שהכי ריאליסטי, מה שהוביל אותי לעבור מהקארטה לBJJ ולקרבות ה VALE TUDO, בדרך כלל גם הייתי מתעקש להלחם ללא מגן שיניים/אשכים כי זה משהו שברחוב לא יעמוד לרשותי. בעיניי, יש סולם מסויים שממקם א"ל בדרגות מסויימות רלטיביות (כלומר X<Y בניגוד לX=4 Y=5) ועל כן כל מה שכתבתי מתבסס על הגישה הזו והסולם הזה. מה שאני לא רואה לא קיים! אני רואה לוחם TKD מתעופף באוויר עם בעיטות מדהימות סטייל מטריקס, אך בסוף מורד לקרקע ומוכנע, מבחינתי זו א"ל פחות יעילה (בגלל שאין בה קרקע ברמה, אם בכלל. לא בגלל שהלוחם הספציפי הזה הפסיד). אני מכיר לא מעט אנשים שנמנעים מלהתאמן בגלל כל הסיבות שמנית שבינהן הזעה, לכלוך, פחד מפני פציעות. אין לי איתם שוב בעיה, עד ש!!! הם יטענו שהחוג בלט שהם מתאמנים בו הוא הקטלני מכולם (מקווה שתבין את המטאפורה ולא תתפס לקטנות
קודם כבר הסכמת שבזירות המדוברות ישנו רוב שולט של BJJ ודומיו ובעיני זו חותמת איכות. אני גם אמרתי שהם עושים BJJ, אך זה לא צריך להיות רק BJJ כדי להניח את דעתי. מלבד העובדה שיש בBJJ דגש גדול גם על עמידה ובמיוחד על הקרקע (מה שאין בהרבה שיטות אחרות שכנגדן יצאתי) בעיניי אין הבדל אם תשלב BJJ עם איגרוף/איגרוף תאילנדי.... גם האבקות עם כל אלו יכול להיות יעיל אך עדיין יהיה חסר קצת כי בהאבקות אין אלמנטים שכן יש בBJJ. סמבו זה אחלה דבר, ושוב, תשלב אותו עם כל מה שבא לך: כל עוד תכיר בכך שאתה חייב לכסות כל אספקט של הקרב (ואל תגיד לי שבקראטה/גודו/איגרוף תאילנדי/איגרוף וכו' עושים את זה(הכוונה, בשיטה עצמה בלבד) ) אם לרגע טעית, שים לב שכתבתי "גם אם לרגע נניח... מושלמת ועליונה" אז עזוב את זה. שים לב שאני כותב ועונה לעניין ובשיא הרצינות כי אני מאמין בצדקתי וגם אם אציל נפש אחת בישראל
הרי הצלתי עולם ומלואו. אני כבר שנים מציג את משנתי בפני לא מעט אנשים, בכל מקום בו התאמנתי (והייתי בהרבה מקומות, בזמן שאני עדיין בBJJ) והצלחתי לשכנע לא מעט אנשים לבוא ולהתאמן איתנו, רובם עד היום עמוק בתחום.

Tonjin

New member
כמו שמשה אמר, עכשיו הרבה יותר ברור

אנחנו בגדול די מסכימים: מקובעות זה רע, מי שמתאמן לצורך הגנה עצמית צריך לשאוף להקיף את כל תחומי הלחימה (משימה בלתי אפשרית, אבל צריך לנסות) וגם שאתה מאמין בצדקתך.. (סתם, סתם..
) בקשר לאבי, סתם בגלל ששתי ההודעות הופיעו באותו עמוד הניגוד בגישה (בין ההודעה שלו להודעה הראשונה שלך) היה בולט לעין, והעובדה שהוא מתאמן שנים באינטנסיביות אצל המצ'אדוס ושהוא מחזיק בדרגות גבוהות בכמה "אמנויות לחימה קלאסיות/מקובעות" וגם מלמד הגנה עצמית בכל העולם הופכת אותו לדעתי למישהו שכדאי להקשיב לו בתחומים של ג'יו-ג'יטסו, הגנה עצמית ומה שבניהם... ואל תדאג, כמובן שראיתי את ההסתייגות ו"הנניח ש-", ובמידה והיה דבר כזה "הכי טוב שיש" אני בהחלט מסכים שצריך להפיץ את הבשורה, אלא שכפי שכתבתי אני לא בטוח כמה דברים כאלה באמת יש... אגב, שקלת את העובדה שחלק מהאנשים שהיום "עמוק בתחום" בזכותך עושים את לאו-דווקא מטעמי הגנה עצמית (אתה יודע, אחרי כמה שנים כשאתה יכול להרביץ לחלק ניכר מהעולם הלא-חמוש והחתול שלהם המניע הזה הופך להיות פחות אטרקטיבי..) אלא סתם, בגלל שזה כיף?

משה קיץ

New member
טונגין וכפיר

ל BJJ יש קוריקולום מוגדר וברור.אין כזה דבר לקחת טכניקה שעובדת מכל שיטה ולהחליט שעכשיו זה BJJ. לאומנות צביון והגדרה ברורים.ישנם תרגילים וטכניקות ידועים ומקובלים המחולקים לרמת הבסיס והמתקדם והמאפיינים את השיטה. אבל...וכנראה לזה כפיר התכוון.השיטה דינמית ונושמת.כל הזמן מפתחים(בעיקר הקרקע),ואריאציות חדשות,"טריקים" חדשים וכו. ניתן לראות גם השפעה של סגנונות גרפלינג אחרים כגון האבקות ,שבאה יותר לידי ביטוי בטכניקות הורדה לקרקע. בשנות ה-70 הייתה גם השפעה מסוימת של סמבו על השיטה(יותר בהבט של נעילות הרגליים).ישנה התייחסות לאיגרוף/קיקבוקס יותר בהבט של איך לעבוד מולם(וזה לא מהיום כי אם מראשית הדרך),איך להתאים(לא לשנות) את הג'יוג'יטסו שלי מול לוחם שגם מכה טוב וגם מגן טוב מפני הורדה למשל. עדיין ישנו סילבוס מוגדר וברור של טכניקות בקרקע ובעמידה שצריך לדעת.ומי שלא עושה אותן לא עושה את השיטה!בדיוק כמו שאם אני רוצה להיות קראטיסט שוטוקאן, אבל מחליט לעשות רק קיהון(של ידיים) וללמוד רק 4 קטות ולשלב בעיטות טקוונדו בלבד...לא יעזור כלום,גם אם אני אהיה תותח בקרבות ואנצח את כל אנשי השוטוקאן בקבוצה שלי, אני לא עושה את השיטה שנקראת שוטוקאן!! אתה יודע טוב את הבסיס...OK ,ניתן לשלב לדוג' בהבט של הגרפילנג,טכניקות נוספות שמשתלבות טוב בשיטה ובGAME שלך.דבר זה הוביל למצב שהתפתחו טכניקות נוספות כמו שאמרתי קודם,ואריאציות כאלו ואחרות שנטמעו בשיטה ומתורגלים בידי כל.(כמובן לכל אחד יש את הסגנון שלו שמושפע מסוג גוף,אישיות וכו) אולם ,לשיטה יש בסיס מוגדר וטכניקות ברורות אשר מאפיינות אותה ומהוות את המהות שלה,כל השאר זה...קוסמטיקה.

Tonjin

New member
קודם כל Foundation יציב וטוב

ואז קצת מסקרה, איי-ליינר וצלליות, ליפסטיק בסגול חציל ואני יכול לעשות לך גבות ולסלסל ריסים... הולך?

גוגי 1

New member
אנשי קראטה וטאקוונדו לא יעלו לזירה

משום שיש להם תחרויות שלהם ,לוחם טאקוונדו מקצועי לא יעלה משום שיש לו את התחרויות שלו במהלך כל השנה בין 12-15 תחרויות בעולם,כנ"ל לגביי הקראטה,זה כמו שתדרוש מאיש כדוריד לשחק כדורסל או משחקן טניס לשחק טניס שולחן.... מי שמקצועי בתחומו לא יעלה לקרב לא בשל חשש או פחד מסויים שיפסיד אלא משום שהוא מקדיש את כול כולו לתחום בו הוא מתאמן בצורה תחרותית ומקצועית ואין לו את הזמן (ובינינו גם מבחינה כספית זה לא שווה לו בארץ..)בשל עומס תחרויות מחנות אימונים וכדו'

sgracie

New member
אבל אנחנו מדברים על תחרויות

מקצועניות שמשלמים למתחרים המוצלחים המון כסף, אני מתאר לעצמי שמישהו עם פוטנציאל להצליח שם היה כבר מוצא את דרכו מזירות הTKD וקראטה לשם ולו רק עבור הכסף הגדול והפרסום. אם מישהו רוצה להיות דווקא בTDK אלוף עולם, לי אין בעיה עם זה, אבל להגיד שאנחנו לא רואים נציגים מוצלחים בMMA רק בגלל שהם עסוקים בתחרויות המקצועניות שלהם בתוך הענף זה קצת לתרץ.

גוגי 1

New member
קודם כל דיברתי על מתחרים מהארץ

דבר שני להיות אלוף אולימפי זה לא דבר של מה בכך,צא מנקודת הנחה שמתחרה טאקוונדו מתחיל מגיל ילדות להתאמן ,ושם לו מטרה להגיע/לזכות באולימפידה כן גם בעולם....הוא מכיר ומקדיש את כל כולו לספורט הנ"ל,לידיעתך מתחרי קראטה וטאקוונדו מקצועיים מרוויחים לא פחות (והכוונה היא בעולם ולא במדינתנו שלא מתגמלת את הספורטאים...)מאשר המקצוענים שמתחרים ב-mma ,ובמיוחד כאלו שמדורגים במיקום טוב בעולם ועל אחת וכמה באולימפידה,רק לסבר את אוזניך מתחרים באירופה אמריקה (כולל דרום אמריקה)ומזרח אסיה מגיעים בוענה סבירה לכחצי מיליון דולר וזה ללא חוזי פרסום שקיימים בענף,הם לא תלויים בתחרות כזאת או אחרת יש להם סדרת תחרויות של פיהם הם בנוסף מתוגמלים.לגביי אומנות הלחימה האולטימטיבית איני מתיימר להחליט וחושב שהכל תלוי באדם וברוח שלו ,אבל כל עניין עבודת הקרקע דווקא ברחוב לא בהכרח(ולא שאני פוסל חלילה ולראייה רוב מועדוני הקראטה טאקוונדו מוסיפם עבודת קרקע לאימונים בשביל הידע ולרכוש עוד מיומנות)מיושמת במיוחד בשל גורם ההפתעה שכולל בתוכו מהירות דיוק ועוצמה ,מה עוד שבריבוי משתתפים בקטטה נניח,הטעות הראשונה לדעתי היא לרדת לקרקע כי אז לא יעזרו כל הבריחים אתה חשוף למטר בעיטות אגרופים וכדו'...

sgracie

New member
שוב חוזרים לריבוי מתחרים...

אני קצת מיואש! עשה טובה ותקרא את השרשורים הקודמים שעוסקים בBJJ מול א"ל אחרות. תתקל בנושא הזה לא מעט. ה BJJ אינו רק קרקע. ובכלל, אני מבין שTKD נותן מענה הרבה יותר טוב לריבוי יריבים (NOT!!!), חצי מיליון דולר בדרגים הגבוהים זה בדיחה לעומת מה שקורה בMMA בשנים האחרונות, ולו רק בגלל כמות המעריצים וה PPV שסוחף מאות אלפים לצפות בתחרויות. אולי כדאי שתעשה שיעורי בית לפני הודעה כמו שפירסמת עכשיו

sgracie

New member
וד"א אתה חייב להחליט:אתה מדבר

על לוחמים בארץ או בחו"ל? כי אם התכוונת ללוחמים בארץ, אז ראה את הודעתי "אבל אנחנו מדברים על תחרויות" אם על לוחמים בחו"ל אז שוב אני אזכיר את הייצוג האפסי של TKD וקראטה בתחומים האלו.

למעלה