אבי נרדיה היה השם הראשון שקפץ לי
לראש מן הסתם, אבל בוא לא נסחף ונהפוך אותו ל-"ה-אבי", סתם רציתי לראות שאתה מתכוון למי שחשבתי שאתה מתכוון. לBJJ יש קוריקולום, אבל בנוסף אני יכול לפתח לעצמי טכניקה ולהשתמש בה במועדון (בדרך כלל אני גם מגלה בדיעבד שאי שם מישהו כבר משתמש בה כבשלו הרבה לפני
). הכוונה שלי בטענה הזו הייתה שכשהמאמן שלי רואה אותי מבצע את הטכניקה החדשה הזו (ובהנחה שהיא חדשה גם לו) הוא יתעניין וירצה לראות אותה, גם יעודד אותי לחשוב על חדשות שיתמודדו עם בעיות שעלויות לצוץ במקרה כזה או אחר. אממה, בעברי הרחוק התאמנתי לא מעט שנים בקראטה (לפני שראיתי את האור
) שם לא יכולתי לצוץ פתאום עם איזו תנועה חדשה שלא קיימת בשיטה בלי לקבל נזיפה שלא עושים דברים כאלו (היו לי כמה מקרים כאלו- כמדומני הטלת מותן וחניקה עם החליפה לא זכו להתלהבות מהמאסטר היפני. אפרופו יפני, באחד מביקוריו של קזה בארץ המאמן שלי שאל אותו מה יעשה אם ירד/יורד לקרקע, תשובתו הייתה:Me, never go on ground! עכשיו אם זו לא מקובעות אני לא יודע מה כן) בקשר לטענתי השנייה: אני מתאמן בא"ל כדי לדעת להגן על עצמי ברחוב או בכל מקום אחר שבו חיי יהיו בסכנה, שום מטרה אחרת. על כן אני מחפש מה שהכי ריאליסטי, מה שהוביל אותי לעבור מהקארטה לBJJ ולקרבות ה VALE TUDO, בדרך כלל גם הייתי מתעקש להלחם ללא מגן שיניים/אשכים כי זה משהו שברחוב לא יעמוד לרשותי. בעיניי, יש סולם מסויים שממקם א"ל בדרגות מסויימות רלטיביות (כלומר X<Y בניגוד לX=4 Y=5) ועל כן כל מה שכתבתי מתבסס על הגישה הזו והסולם הזה. מה שאני לא רואה לא קיים! אני רואה לוחם TKD מתעופף באוויר עם בעיטות מדהימות סטייל מטריקס, אך בסוף מורד לקרקע ומוכנע, מבחינתי זו א"ל פחות יעילה (בגלל שאין בה קרקע ברמה, אם בכלל. לא בגלל שהלוחם הספציפי הזה הפסיד). אני מכיר לא מעט אנשים שנמנעים מלהתאמן בגלל כל הסיבות שמנית שבינהן הזעה, לכלוך, פחד מפני פציעות. אין לי איתם שוב בעיה, עד ש!!! הם יטענו שהחוג בלט שהם מתאמנים בו הוא הקטלני מכולם (מקווה שתבין את המטאפורה ולא תתפס לקטנות
קודם כבר הסכמת שבזירות המדוברות ישנו רוב שולט של BJJ ודומיו ובעיני זו חותמת איכות. אני גם אמרתי שהם עושים BJJ, אך זה לא צריך להיות רק BJJ כדי להניח את דעתי. מלבד העובדה שיש בBJJ דגש גדול גם על עמידה ובמיוחד על הקרקע (מה שאין בהרבה שיטות אחרות שכנגדן יצאתי) בעיניי אין הבדל אם תשלב BJJ עם איגרוף/איגרוף תאילנדי.... גם האבקות עם כל אלו יכול להיות יעיל אך עדיין יהיה חסר קצת כי בהאבקות אין אלמנטים שכן יש בBJJ. סמבו זה אחלה דבר, ושוב, תשלב אותו עם כל מה שבא לך: כל עוד תכיר בכך שאתה חייב לכסות כל אספקט של הקרב (ואל תגיד לי שבקראטה/גודו/איגרוף תאילנדי/איגרוף וכו' עושים את זה(הכוונה, בשיטה עצמה בלבד) ) אם לרגע טעית, שים לב שכתבתי "גם אם לרגע נניח... מושלמת ועליונה" אז עזוב את זה. שים לב שאני כותב ועונה לעניין ובשיא הרצינות כי אני מאמין בצדקתי וגם אם אציל נפש אחת בישראל
הרי הצלתי עולם ומלואו. אני כבר שנים מציג את משנתי בפני לא מעט אנשים, בכל מקום בו התאמנתי (והייתי בהרבה מקומות, בזמן שאני עדיין בBJJ) והצלחתי לשכנע לא מעט אנשים לבוא ולהתאמן איתנו, רובם עד היום עמוק בתחום.