קרב רחוב

קרב רחוב

היום ניתקלתי בבהמה! מטר 90+ בסביבות ה90-100 קילו ואני מטר 85 שוקל 75 = מקל לעומתו איך תוקפים חיה כזאת? הוא נתן לי נגיחה לאף ועפתי עם החלק העליון של הגוף לצד.. זרקתי מעלי את התיק ועליתי עם אגרוף לא מכוון שבסוף גםלא פגע. ומורה שעמד מאחורי מיד הספיק להפריד מה אתם היתם עושים במצבי?

א1ט1

New member
תפרט יותר,איך הגעת למצב הזה בכלל?

אתה לא כזה יותר קטן,אבל למה בכלל ללכת מכות?

Ryu1

New member
למה בכלל ללכת מכות?

כי הג'אבר ההוא הביא לו ראשיה זה למה!:|.. אולי התכוונת למה כל המקרה הזה התחיל? עכשיו לשאלתו... לדעתי כל אדם שהיה מקבל ראשיה או אגרוף ישר היה מתנפל על התוקף ולא מדייק במכות.... אלא אם הוא מיומן מאוד.. אבל בדר"כ במקרים כאלה כל הגוף בוער מאנדרנלין ועצבים!!!!

א1ט1

New member
נו ברור שהתכוונתי לאיך הגעת למצב

הזה... לא נראה לי שהוא היה בא ומביא לו ראסיה סתם,מן הסתם הם רבו....

חולק על דעתך...

בקשר ל "כל אדם שהיה מקבל ראשיה או אגרוף ישר היה מתנפל על התוקף ולא מדייק במכות". לפני שבוע בערך רבתי עם ילד אחד. כולי עצבים ובכל זאת הצלחתי לדייק ולתת מכה טובה כמו שלמדתי בקראטה (אפילו הצלחתי להוציא סוג של "KIAI"). ברור שזה לא היה כמו שקראטה, אפילו לא חצי מזה, אבל בכל זאת הצלחתי לדייק,שמרתי על הגנה טובה (למרות שלא היה צורך בכך) וניצחתי אותו באגרוף 1. ואני מתאמן רק חודש בקראטה (האמת טיפה יותר אבל אני כבר שבוע בבית עם שפעת). B.B

הולכים למנתח פלסטי?

דבר ראשון רצוי להכניס רק מכות עולות לנמוכים זה עושה יותר נזק.. לשמור על מרכז ועל הידיים למעלה.. ההודעה שלך קצת מעורערת מה בדיוק השאלה?

תלוי מה רמת הנזק שאתה רוצה לגרום

בעיטה לאשכים אצבע לעיין בעיטה לברך. הכל עניין של כמה תעוזה יש לך בשביל להתקיף..

עמית......

קצת לא ברורה לי התשובה שלך האמת... הנער (שלומד עדיין בבית ספר) נתקל ב"בהמה",מבקש טכניקות איך להחזיר לו,ובמקום לדבר על מניעה, אתה נותן לו עיצות לתקיפה? תעוזה? מוסכניק...עם כל הכבוד,לא נתקלים ככה סתם ביום בהיר בבית ספר ב"בהמה",אין לי מושג מה קדם לארוע,שגרם לו להכניס לך,אולם אפילו אם נצא מנקודת הנחה ש"הבהמה" סתם החליט להטפל אלייך, תנסה לחשוב להבא,איך לצאת מהמצב,איך למנוע כאלו מצבים,איך לבחור במילים הנכונות שימנעו תקיפה מיותרת,ואם לא הצליח,איך לדווח לאחראים בבית הספר שלך על התקיפה. שאלת מה היינו עושים? אני הייתי ממליצה לך,אם כבר אתה מוצא בפורום הזה,מקום לשאלות ותהיות,לנסות למצוא דרך לא להכנס לסיטואציות האלו,ולא דרך להסלמת המצב שבו נכחת.

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

למרות שמנסיוני מימי בית-הספר המאוד רחוקים. היו גם מקרים בהם "בהמה" בוחרת דווקא בך כמטרה להצקות חוזרות ונשנות. אני עדיין לא חושב שהפורום צריך לספק פתרונות לאנשים מהרחוב כיצד להכות יותר ביעילות, הרי גם אותו ה"בהמה" יכול לקרוא אותם. אמיר

idan9871

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif אלימות זה לא כאן !!!

זה "פורום אומנויות לחימה" או "פורום קטטות ביה"ס"? אולי כדאי גם להרחיב ל "פורום קטטות באופן כללי - רוצה ללכת מכות עם אנשים ? זה המקום להתייעץ ..." אולי זה פורום "איך אפשר להוציא למישהו עין ?"(כמו שנכתב באחת התגובות) או שמה פשוט פורום "אני אדם אלים , עיזרו לי להשתפר בזה כי אתם יודעים משהו על איך להרביץ" ? חברי פורום יקרים , אתם לא חושבים שהודעות כאלו מורידות מאוד את רמת הפורום היפה הזה ??? מדוע לשתף עם זה פעולה ? יום נפלא

אולם עדיין ,עמית...

ואולי גם בגלל שאני מעריכה את פועלך,ויודעת שאתה מעביר סדנאות למניעת אלימות והגנה עצמית בבתי ספר,דווקא אני כן חושבת באופן אישי,שכאשר נכנס לפורום נער ששואל מה לעשות ש"בהמה" אחד התקיף אותו,הדבר הראשון שכתבת לו ,זה איך להחזיר ועד כמה הוא רוצה לפגוע בשני. מניעת אלימות/או הטפה נגד אלימות מתחילות ברמה המילולית. המילים שאנו בוחרים,המעשים שלנו ביום יום,בערכים שהנחילו לנו,וזה שורש הבעיה לדעתי. אחרי שפותרים את זה,יש מקום למניעת אלימות ברמה הפרקטית. לכן אני חושבת,בשונה ממך,שהנער שנכנס לפורום וכתב את ההודעה הזו,(ואין לנו כמובן מושג מה באמת קרה שם בזמן אחת..)הוא ציפה לתגובה כמו שכתבת לו,ואולי היה עדיף,שבמקום באופן אוטומטי,אם ילד אחד הרביץ לו,הוא יכול להכניס לו חזרה,והופ..מעגל האלימות רק ממשיך,לנסות להניע אותו,על ידי חשיבה אחרת,שיכולה אולי למנוע את הסיטואציה. אני מתנצלת אם אני נשמעת כ"כ מתחסדת,אולם בשנה שעברה שלימדתי,הייתי מעורבת בבית הספר בהמון קטטות,שהתבצעו באופן אוטומטי (ילד אחד מרביץ,השני מחזיר,כי כך למדו אותו ולכך הוא הורגל)והדרך אולי היחידה לנסות לפתור את מעגל האלימות,היא חשיבה שונה). בברכה,בייב

idan9871

New member
הי עמית

לא אמרתי שאתה באופן אישי מטיף לאלימות . אבל תקרא רגע שוב את ההודעה הראשונה בשירשור. אתה מייד יכול לראות שמדובר במישהו שאינו שואל שאלה רלוונטית להגנה עצמית ... פתאום איזה בריון נכנס בו ... בנוגחה לא סתם . המורה הפריד ביניהם ... והוא שואל בעיקר כיצד יכל לפגוע בבחור השני יותר , אין פה כל קשר להגנה עצמית !!! לא מכיר את כותב ההודעה , אבל היא לא ממש מעוררת אצלי הערכה רבה לפועלו של הכותב לאי אלימות ולשלום עולמי
ברגע שאתה עונה לו , מעבר לזה שאתה נותן לו כל מיני רעיונות , אתה גם משתף איתו פעולה במקום מראש להתעלם או להבהיר לבחור שזוהי לא הדרך , ושלא יקבל פה תגובות "ענייניות" לשאלתו ... בצורה זו , גם פחות טיפוסים "בעייתיים" ישאלו שאלות דוגמת "איך הכי טוב לי ולחבר נוסף לתקוף חבר ללימודים שעיצבן אותי" וכדומה ...(מובן שזו דוגמה קיצונית
) אני בטוח שלא הייתה לך שום כוונה שלילית ושלא הטפת לאלימות ... בברכה

א1ט1

New member
חייב להסכים עם בייבי יי ועידן...

בחיי שאני לא מבין למה אנשים הולכים מכות,גם לי קורה מקרים שאני מתעצבן והכל,אבל תמיד תופס ת'עצמי הרבה לפני שזה יגיע למכות... כשמגיעים לשלב של הדיבורים אני עונה,ואז אני תופס ת'עצמי וחושב "מה יועיל לי עם אני יענה לו שאני יפרק לו את הצורה בפעם השלישית?",ואז פשוט שותק,ותאמין לי יום אחרי זה אני חבר של הבחור מחדש.

לעידן במסגרת השמירה על השלום העולמי

עידן, מטרת הפורום היא למידה וצבירת ידע ע"י שאילת שאלות קבלת תשובות וכל סוג אחר של שיתוף בידע. גם אם שאלה/דיון לא נראים למישהו איני חושב שאמירות מסוג "שאלות כאלה מורידות את רמת הפורום"... צריכות להיכתב וזאת מהסיבה הפשוטה הבאה : צריך לזכור שבפורום מצויים אנשים רבים בגלאים שונים, ממקומות שונים, בעלי רמות השכלה שונות וכו' , על אחד בא מעולם התוכן האישי שלו וכפועל יוצא מזה גם השאלות הן אחרות וברמות שונות . חוששני שאמירות אישיות חריפות מידי ירחיקו אנשים מהפורום וכך שכרנו יצא בהפסדנו (לא יהיו אנשים בפורום). נדמה לי כי הדרך הנכונה להתמודד עם שאלות שלא לרוחך היא לא לענות להן או לענות להן בהרחבה יתרה ולהסביר את הנק' עד תומה (וע"י כך אפילו אולי לחנך ובאמת לעזור למישהו). מעבר להכל - בהחלט מסכים איתך כי הדרך לא ללכת מכות היא פשוט לא להיות שם . אבל כשאני מנסה להזכר בערך 11-12 שנים לאחור לגיל 15-16 בהחלט היו מצבים שנאלצתי ללכת מכות (אפילו אם זה נגמר במכה אחת) כי פשוט לא הייתה ברירה אחרת (דחקו אותי למקום ממנו לא יכולתי לברוח תרתי משמע). אלון .

idan9871

New member
הי אלון

אני מסכים עם ראייתך בעניין ההתנסחות ... אכן יכלתי להתנסח באופן יותר רך ובפחות ציניות , ציניות מבחינתי לא מובילה לכלום , אך זה עדיין לא אומר שנרפאתי ממנה באופן מלא
לגבי עניין רמת הפורום , אני משער שתסכים איתי , שישנם טיפוסים (ואיני מתייחס כרגע להודעה בראש השירשור) , שאינך רוצה שישתתפו בפורום , טיפוסים שמחפשים אלימות לדוגמה ... ואין זה תפקידך (לדעתי) לחנך אותם מעל דפי הפורום , מן הסתם גם לא תצליח ... לעיתים קורה שמישהוא כותב דברים מאוד לא נעימים , מקלל לדוגמה , ואז מרחיקים אותו מהפורום , נכון ? בדיוק באותה מידה , לא נראה לי שבפורום (כמו בכל פורום אחר) אתה מעוניין להתדיין עם טיפוסים שמראש מטרתם אלימה . כי אם טיפוסים כאלו יכתבו , ואנשים יתנו להם מעצותיהם לדוגמה , אכן , רמת הפורום תרד מאוד. ואז אנשים רציניים שבאמת אוהבים את אומנות הלחימה , הם אלו שיתרחקו ... אל תשכח , שאותם בני גילאים שונים שהזכרת , בני נוער לדוגמה , אכן קוראים מה שכתוב כאן , מה לדעתך הם ילמדו משירשור כגון השירשור המדובר או שירשורים דומים ? ולגבי עניין המכות שנאלצת ללכת בעברך , במידה ואכן לא הייתה לך ברירה כי פשוט באו כמה כולירות והחלו להלום בך , אז זהו כבר סוג של הגנה עצמית , בניגוד מוחלט לשירשור המדובר. אך שוב , להבא אשים לב יותר להתנסחותי , גם אם הודעות מסויימות ממש ממש צורמות לעיני ... תודה
וערב טוב

למעלה