הבהרות
1. כל מה שנאמר נאמר מתוך כבוד והערכה גדולה לפדור. ברור לי לחלוטין שהוא ידע מה הוא צריך לעשות, תיכנן וביצע בדיוק מרשים. כשאני אומר שבלוני, אני מתכוון לומר שמספר הדברים שהוא יכול היה (או לפחות ניסה) לעשות לאורך הקרב היה מועט. אני תוהה כמה כלים אחרים יכלו לעבוד. 2. אני מסכים לחלוטין שהבחירה בג'וג'גאטמה היא לא מקרית. זה בדיוק מה שאני טוען, שזה אחד הבריחים שבהם אתה מפעיל את כל הגוף ממש נגד הזרוע של היריב. ברוב הבריחים שאני מכיר (ואני מודה שאני לא מכיר המון בריחים) יהיה לך מאוד קשה לבצע אותם, אם היריב הוא 160 ק"ג של שרירים. אני רק אומר שהצ'וי היה "חסין" לרוב הבריחים שאני ואתה צריכים לחשוש מהם, כי אם הוא לא נפל לתוך הבריח בהפתעה גמורה, הוא יוכל להפעיל מספיק כוח כדי להשתחרר. 3. מהסיבה הזו בדיוק, אני לא ניסיתי לומר שצ'וי היה צריך להיות טוב כמו פדור. הוא היה צריך להיות מספיק טוב כדי להגן על עצמו על הקרקע (וכאמור בהתחשב בהפרשי הגדלים, זה יותר קל משזה נשמע). 4. ראיתי את הקרב של גרייסי ואקבונו, בהמלצתך, אבל הוא לא מלמד במיוחד. אקובונו שוכב שם וחוטף מכות במשך רוב הקרב. 5. בנוגע לחניקות. רוב אלו שאני מכיר, שעובדות גם בלי גי, ושיעבדו גם אם היריב יכול לתלוש אותך מעליו בכוח ברוטלי, דורשות להגיע אל הגב של היריב, או להוריד אותו אל הגליוטינה. לא בלתי אפשרי, אבל לא קל בכלל, וזה אומר שאם הנער המגודל היה יודע לשמור על הגב שלו ולהיזהר מבריחים על היד, מצבו על הקרקע היה הרבה יותר טוב. חנן