קרב מגע

קרב מגע

לאורי ואוהבי קרב המגע מי מיכם יכול להסביר כיצד אימי ( ז"ל ) עדיין חותם תעודות בשנת 2004 ? האם מישהו קיבל זכויות חתימה ממנו ? אורי הזכרת מספר שמות שלדעתך הם אנשי קרב מגע ואני לא , האים תוכל לבדוק ולהודיע לנו באיזה יחידות הם הדריכו במיסגרת שירותם הצבאי באיזה יחידות טרור ובאיזה יחידות לאבטחת אישים ?מה לקרב מגע אזרחי ולתחומים אלו ? לפני מספר חודשים פורסם בפורום מכתב מ "מומחה " לקרב מגע בו הוא מטיח שבין שאר המדריכים המתחזים גם מופיע שמי ( הוא נמצא בין השמות שהזכרת ואישרת שההם הם המדרכים... ) האם תוכל להודיע לנו כיצב הוא ששרת בבה"ד 7 מתמחה באבטחות אישים לחימה בטרור ןבשיטור כל זאת ללא שהיה יום בימיו מדריך במקומות אלו אבל הוא יכול לטעון שאני מתחזה ? דרן לוין יהודי שמן עו"ד במיקצועו עושה סימן מיסחר על המילה קרב מגע וטוען שזו השיטה של מישרד הביטחון מישטרת ישראל צה"ל והיחידותל לוחמה בטרור הוא רק שכח לשרת בצה"ל או באילו מהמקומות שהוא מזכיר אבל "קיבל " את הזכיות לכך...על ידי ה "שוק האזרחי "...אולי היה רצוי להפריד הין השוק האזרחי לצבעי והביטחוני על ידי שימוש בשם שונה כאימי קרב מגע ומתוך כך גם לתת לו כבוד וגם ליצור הפרדה ? אני מלמד קרב פנים לפנים ולמרות היותי מדריך קרב מגע ביחידות מסוימות ובצה"ל אני "מתחזה " האין זה מילכוד 22 ??? אני מבין שאני מלמד אומנות לחימה גרמנית או משהו כזה ? או שאני צריך אישור מליצן אמריקאקי או מליצן מחיל קשר ?? אשמח לשמוע בדיקתך לפני שאתה יוצא בהכרזות מי מדריך קרב מגע ומי לא - תיבדוק קודם כל את מוריך לפני שאתה בודק בצציות אחרים ! אנא בדוק את כל השמות שהזכרת ( כמדריכי קרב מגע ) ואשמח לשמוע נתונים או דברים שאינם ידועים לי .

Tonjin

New member
אני לא קשור לקרב-מגע בכלל

ואין לי שום אינטרס לכאן או לכאן בתחום, אבל בתעודה רשום "אימי" תחת הסעיף "מייסד" ויש חתימות נוספות (לתי קריאות בעליל, וגם לא בעברית" תחת הסעיפים "מדריך ראשי בארה"ב" ו"מדריך"... למרות שזה אכן יכול להראות קצת מוזר (גם על זה אני לא סגור, אבל בהחלט מניח שכן), ואפשר היה לתכנן את התעודה אחרת, אני לא חושב שמישהו באמת "חותם בשמו של אימי"...

מר נורדיה!!!!

אני קורא אותך לסדר! אנא הפסק עם התוכות הללו הן לא מכבודך ומה שנעשה כאן כבר גובל בגבול הביזיון! אתה לא צריך להכיח כלום! יש המון מורים פה בארץ ושטענים שמלמדים אומנות לחימה X והקשר בינם לבין האומנות המסויימת הזו הוא מיקרי בהחלט! כמו שאמרתי זכותך לומר שאתה מלמד ריקודי עם מסורתיים וללמד את זה איך שאתה רוצה. כל עוד קהל היעד שלך מתשכנע שמה שאתה עושה הוא טוב ונכון - לבריאות! בארצות הברית אתה לא צריך להיות גאון הדור כדי לעשות חייל בתחומי לחימה ומספיק שתציג אישורים על שרות צבאי קרבי במערכת ביטחון ישראלית כדי להצליח. ברגע שהצלחת להרשים אותם אז אתה על הגל למרות שהיום זה קצת יותר קשה אחרי ארוע התאומים שהפך את האמריקאים לאטומים ופראנואידים. לגבי דארן. לפי מה שאני יודע הבחור הזה קיבל הסמכה מאימי ללמד קרב מגע ולהסמיך מדריכי קרב מגע. אני יודע שהוא נתמך באייל ינילוב ובעבר גם במאסטר אביקזר ז"ל. הקרב מגע שם נראה כמו בדיחה מהלכת ויצא לי לא פעם לצפות באימוני קרב מגע שם וזה היה אימון אמריקאי שיווקי טיפוסי. בכל אופן אבי היקר. כל עוד אתה מאמין בעצמך אין לך שום חובת הוכחה כזו או אחרת. לא אתה ולא אני חייבים הסבר כזה או אחר למר "אורי" המלומד חוהחורץ דיעות וגורלות. אני בטוח שאימי היה שמח לראות כי הבשורה אותה פיתח מופצת ברבים וכי כמה שיותר ישראלים ממשיכים כל אחד בדרכו שלו להפיץ את תורת הפשטות, התנועה הטבעית ואת סיסמאות המפתח שלו.

שלום אבי בוקר טוב ,

נראה לי שזה השלב "לנטוש" את הויכוח סביב מי ומה זה קרב מגע , או מי ומה זה מאמן. חבל , זה מיביל למקומות לא ראויים שלא היה כל צורך להגיע אליהם. במיוחד לאור העובדה שהשרשור ההוא התחיל בכלל כניסיון להלל ולשבח את חיים פאר , שבלי כל קשר לכיוון אליו הגיע דיון מגיע לו כל הכבוד על העובדה שפיתח תחום וקיבל עליו הכרה בינלאומית . נ.ב: לא חושב שאורי(למרות היותו בעבר איש קרב מגע) מייצג את עמדת מרבית מדריכי / מאמני הקרב מגע , שאני בטוח שלרובם יש מקום של כבוד גם לחיים וגם לך , על פועלכם . יום טוב יום טוב

marx04

New member
כבוד

שלום חיים, 1. אכן אינני מייצג את עמדתו של אף אדם מלבדי. אין לי מושג מהי עמדתם של מדריכי / מאמני הקרב מגע בשום עניין. 2. בשום מקום לא הבעתי חוסר כבוד לחיים פאר ולאבי נרדיה. נהפוך הוא - הקפדתי בכבודם, והקפדתי שלא להטיל רבב כלשהו בהם, ביכולותיהם או במעשיהם. 3. מאחר שהתרשמתי שלמרות זאת היה מי שנפגע מדבריי, הקפדתי לבקש את סליחתו. 4. מצערת אותי העובדה שאנשים קושרים מחלוקת עניינית עם חוסר כבוד. אני יכול לכבד אותך מאד, ועדיין לחלוק עליך ולחשוב שאתה טועה. אינני מבין מה הקשר בין הדברים. בברכה, אורי.

שלום אורי ,

לא היתה כאן כוונה לפגוע בך באופן אישי . אני סבור כי השתלשלות האירועים בכל הנוגע ליכולתו של אדם כזה או אחר לאמן ואפילו אם קרב מגע (למרות שהוא מתעקש וחוזר כי הוא מלמד מדריך ועוסק בקפ"פ!!!!!!!!!!!!!! מזכיר לי על הפוליטיקאי שצריך להוכיח שאין לו אחות ... ) . בכל אופן דבריהם של מי מהמאמנים , ראשי העמותו וכו'... תופסים בעיקר בדלת אמותיהם שכן הקהל סביב מספיק חכם ע"מ לבחור את המאמן/מורה שלו ואם במקצועיות אנו מדברים הרי ע"פ כל האמור והידוע (למרות שאיני מכירו אישית וכל שאני יודע אודותיו מגיע ממכרים , אנשי מקצוע מוערכים שמעריכים את מקצועיותו ויכולת ההדרכה שלו ולי הם יותר מספיקים) אבי את שלו עושה ונאמנה . האמירה גם אם נשמע כאילו כוונה אליך לא היתה כזאת כלל . לעניין היצוג , לו רוצים אנשי קרב מגע כאלה או אחרים להגן על "שיטתם" שם השיטה וכו'.. יכולים להופיע ולהגן על עצמם (בינתיים חלקם הלא מבוטל עושה זאת גרוע וכל שעשו עד עתה היה לפגוע בלא מעט אנשים טובים ואיכותיים כולל כאלה שאני מעריך ומוקיר מאוד הן כבני אדם והן כאנשי מקצוע ואני את המילים החמות עליהם לא מפספס בכל הזדמנות במיוחד מפני שמגיע להם או לו יותר נכון !!!) . חיים

מיותר

כמו שלא אהבתי את ההשמצות שהיו באותו מכתב טפשי ושפורסם כאן בפורום, כך אני לא אוהב חלק מהדברים שנכתבו כאן. אין צורך לכנות אנשים בכינויים כאלה גם אם הם עצמם עושים זאת לאחרים. אני מקווה שהשרשור הזה לא יתפתח לשרשור השמצות. רן.

מיותר ?

מיותר ? נימאס לי מקביעות של אנשים והכרזה על עצמם כמומחים לתחום למצב שהם יקבעו מי זכאי ללמד ולא מיתוך דאגה מיקצועית כמו שברצון להשתיכותך לאירגונם נימאס לי לשמוע השמצות כאלוואחרות חמש שנים ששמועות והשמעות מרושעות וחסרות כל ביסוס מגיעות תמיד מאותם אנשים נימאס לי שכשאני מאחל לסא"ל מיל חיים פאר מזל טוב יש ניסיון להשמיץ וליצור "ביצה " ואין לי בעיה לשחות לצד תנינים ומי שמטיל ספקות אני בהחלט מזמין אותו לעשות בדק בית לפני שהוא כותב על נפשות אחרות בגיל 45 אחרי אין סוף שעות מיזרון אני לא מוכן לשמוע מאף אחד אם אני מדריך קרב מגע או לא, לא השוק האזרחי יקבע את זה ובטח לא עו"ד שאפילו לא שרת בצה"ל או מישהו מחיל קשר...אין כאן השמצות יש כאן הגנה על שמי ועל כך שלא אורי ולא אף אחד מהקרב מגע האזרחי יקבע זאת . לפני שמישהו מיתבטא שיבדוק את העובדות . ולגבי חתימתו של אימי בשנת 2004 זו בושה שמישהו "מסמיך " עצמו לעשות זאת יש כאן זיוף ולא יותר !שכן אין זו חתימתו של אדם דגול זה. בחודש ספטמבר אבקר סוף סוף בישראל ובהחלט אלמד באוניברסיטת תל אביב וכל הספקנים מוזמנים לבוא ולהוכיח אותי אין אני משמיץ אף אחד אני מזמין את הספקנים לבוא לאוניברסיטת תל אביב ולבחון במו עיניהם ולוקח הזדמנות זו להודות לכל התומכים והכותבים באותו מכתב בזכותי ומזמין את מר ינילוב להגיע לאוניברסיטת תל אביב ולבחון אותי לחגורה צהובה...ורוצה לומר לו שיש לו במה להיתבייש

אתנ יודע שאני מבין את ההרגשה שלך

שאני מכיר אותך ואת הרמה הגבוהה שלך בתחום זה ובתחומים אחרים, וכן שאני לא מסכים עם הדברים שנכתבו באותו מכתב, אבל אני עדיין חושב שאפשר היה להתנסח אחרת למרות הכעס המוצדק שלך. בידידות, רן.

שיזנדו

New member
../images/Emo127.gifמבין ללבך אבל

ואכן גם מזדהה איתך כאחד בן 50 אשר עובר את המסלולים הללו, אני אישית לא מכיר אותך, אך אל תתן לאף אחד לגרור אותך לתגובות כאלו,עצם התגובה שלך השיגה את מטרתם, אני מאמין שאתה האחרון שצריך להוכיח משהו למישהו,שיהיה לך יום נפלא אמנון אלוני

marx04

New member
דו שיח של חרשים והתנצלות

שלום לכולם, שלום לאבי ולעמית, 1. מצער אותי לראות שככל הנראה רבים כאן לא טורחים לקרוא את שאני כותב. מכל מקום אינני חוזר בי מדבר שכתבתי. דבריי לא כללו שום התקפה או הפחתה בערכו של מישהו כאן - לא כלפי חיים פאר, לא כלפי אבי נרדיה ולא כלפי עמית. להיפך, התייחסתי בכל הכבוד הראוי לשלושת האנשים הללו, ולא הטלתי שמץ של ספק בדבר יכולותיהם כלוחמים וכאמני לחימה. העובדה שאני חולק על דעתו של מישהו כאן, וגם אם אני חולק על דעת מרבית הגולשים כאן, אינה צריכה להוביל לטענות אישיות כלשהן כנגדי, או התייחסות אליי על ידי עמית כ"מר אורי". 2. אינני מכיר את דארן לוין כלל וכלל. אתמול שוטטתי לי באינטרנט ולמדתי שדארן לוין מונע גם מתלמידיו של אימי ומראשי ארגוני הקרב מגע, שהזכרתי בשרשור הקודם, מלעשות שימוש במונח "קרב מגע" בקנדה, ושהוא הגיש נגד אחדים מהם (למשל: אייל ינילוב, ראש האיגוד הבינלאומי לקרב מגע) תביעות בארה"ב. זהו מצב עגום ביותר שמצער אותי מאד. מקריאת אתרים שונים הבנתי שקרב מגע ארה"ב, בראשות דארן לוין, (אשר ככל הנראה הפיקו את התעודה שאבי הציג כאן) התנתקו לחלוטין מהאיגוד הבינלאומי לקרב מגע בראשות אייל ינילוב. 3. אני כבר הבהרתי מספר פעמים שהמורה שלי לקרב מגע היה ירון ליכטנשטיין. מלבד ירון, ראיתי בפעולה רק מורה אחד לקרב מגע - אלי בן עמי מהאיגוד הבינלאומי לקרב מגע, שלעניות דעתי הנו איש קרב מגע מעולה. כמו כן, ראיתי פעם או פעמיים את חיים זוט (באירועים שונים הקשורים לאמנויות לחימה), אך לא ראיתי אותו מדגים. לעומת זאת ראיתי הדגמה יפה מאד של תלמידיו, ונהניתי מאד מרמתם המקצועית הגבוהה. בנוסף לכך, רבים מעמיתיי לאימוני הקרב מגע בעבר, מתאמנים היום בקמ"י (בראשות אבי אביסדון - שהנו תלמידו וממשיך דרכו של אלי אביקזר המנוח), ואף חברים בהנהלת קמ"י. 4. מי שמפיק תעודות שלכאורה נחתמו על ידי אדם לאחר שאותו אדם נפטר, עושה מעשה מטופש, וחמור מכך, עלול להיות מואשם ומורשע בשורה של עבירות פליליות, ואף להיות צפוי לתביעות אזרחיות. אדם שמפיק תעודות שכאלה עלול להיתפס בעיני כאדם לא אמין ולא ישר. אני אומר את דבריי אלה באופן כללי, ונזהר מלהתייחס באופן ספציפי לתעודה שאבי הציג כאן, משום לא ראיתי את התעודה פיזית (אלא אך ורק כאן באינטרנט, בתנאים לא אידאליים), ומשום שכדי לגבש דעה מוצקה, הייתי מעדיף לשוחח עם האדם שקיבל את התעודה ועם האדם שנתן אותה, כדי להבין את הנסיבות המדוייקות שבהן היא ניתנה, ואשר עשויות לשנות את המסקנה המשפטית. כמו כן, מאחר שאני מניח שמפיק התעודה אינו מטומטם לגמרי, אני משער שהוא הפיק את התעודה כפי שהיא לא כדי להטעות את מקבל התעודה ואת הציבור אלא כדי לכבד את שמו של המייסד על ידי ציון שמו והדפסת חתימתו על גבי כל תעודת דרגה (ויתכן מאד גם כדי להצביע על הקשר הישיר בין מפיק התעודה לבין אימי המנוח, ובכך ליהנות מהמוניטין של אימי). בנסיבות כאלה הפקת התעודה אינה מהווה עבירה פלילית ואף לא עוולה אזרחית, וככל הנראה גם לא פוגעת באמינותו של מפיק התעודה. אני חייב להזכיר לאבי, שהוא הביע את צערו על כך ששמו של אימי אינו מונצח כראוי. יתכן שמפיק התעודה סובר שזו הדרך הראויה להנציח את שמו של אימי. אני מעדיף שלא לשמש פוסק בנוגע לתעודה שהציג כאן אבי. אסתפק בכך שאעיד על התעודה שאני קיבלתי מארגון אייקיקאי אייקידו, ושעליה לא חתום המייסד מוריהו אאושיבה המנוח, אלא נכדו והדושו הנוכחי מוריטרו אאושיבה יבדל"א. הדרך שלנו להנציח את או-סנסאי (המורה הגדול) היא בתליית תמונתו בדוג'ו באופן קבוע בגומחא מיוחדת שנועדה לשם כך, ובחגיגת יום הולדתו (לא יום מותו) בדוג'ו. אנו אסירי תודה על המתנה שמוריהו אאושיבה נתן לנו בחייו, כפי שאני אסיר תודה עד היום לאימי ליכטנפלד על המתנה שהוא נתן לנו בחייו. 5. כפי שהבהרתי בשרשור הקודם, לגישתי "קרב מגע" היא אומנות לחימה בפני עצמה, ועל כן מה שחיילים ומדריכים עושים בצבא אינו קרב מגע, אלא משהו אחר (וזאת על אף שבצבא קיים מקצוע צבאי בשם "קרב מגע"). אני חייב לציין, כי נראה לי שתפיסתי זו איננה מקובלת לא רק על רבים מהגולשים כאן בפורום, אלא שהיא גם איננה מקובלת על חלק ניכר מאנשי הקרב מגע ומהעומדים בראש ארגוני הקרב מגע שהזכרתי בשרשור הקודם. זה מה יפה וטוב במדינה דמוקרטית וגם בפורומים של תפוז (ראו הערתו של רן גוגוטסו בשרשור הקודם) - כל אחד יכול להביע את דעתו, ולא חייבים להסכים. לפי תפיסתי זו, רק אדם שקיבל הסמכה מאימי או מאחד מתלמידיו הוא איש קרב מגע. מי שלא קיבל הסמכה שכזו יכול להיות אמן לחימה מעולה, לוחם מדהים, ומורה יוצא מגדר הרגיל, אבל הוא לא איש אומנות הלחימה קרב מגע. קביעה שכזו לא אומרת דבר לגבי מיומנותיו וכישוריו של אותו אדם, אלא בסך הכל מתארת את ההשתיכות שלו לאומנות לחימה זו או אחרת. אני ממש לא מבין מדוע משהו בדבריי אלה פוגע במישהו בכלל או באבי ובעמית בפרט. אגב מתפיסתי זו גם נובע, שלשירותו הצבאי של אדם אין שום קשר להיותו איש קרב מגע או לא - גם אם מישהו היה שקמיסט, או בכלל לא היה בצבא, אך קיבל הסמכה מאימי או מתלמידיו - הרי הוא איש קרב מגע (יתכן שהוא אמן לחימה מעולה, ויתכן שהוא אמן לחימה גרוע - את זה צריך לבדוק על פי יכולותיו ולא על פי ההסמכה שקיבל). כדי לספק את סקרנותו של אבי, אציין כי המורה שלי, ירון ליכטנשטיין, שירת בסיירת מובחרת בתחילת שנות השבעים. במלחמת יום הכיפורים הוא נלחם באחד ממעוזי התעלה, נפצע בגפיים מרסיסים וכדורים, ונפל בשבי המצרי. הוא שהה בשבי שלושה חודשים, לא זכה לטיפול רפואי הולם, נחקר ועונה. ב-1975 הוא התגייס לימ"מ, ועזב אחרי שנה (כל המידע הזה מופיע בספרו של ירון ליכטנשטיין "קרב מגע - מדריך להגנה עצמית", הוצאת מודן 1988, בעמ' 189). ההסטוריה הצבאית של המורה שלי יכולה ללמד על אופיו, על כושר הסבל שלו, על הניסיון הצבאי שלו ועל יכולות הלחימה שלו, אבל היא לא הופכת אותו לאיש קרב מגע. הדבר שהופך אותו לאיש קרב מגע הוא העובדה שהוא היה תלמידו של אימי מאז 1968 ועד יום מותו של אימי (וכמובן השתתף אצל אימי בקורסי מדריכים שונים, וקיבל ממנו את כל דרגותיו בקרב מגע). 6. השרשור הקודם הפך לארוך במיוחד, רק משום שגולשים אחרים, לרבות אבי ועמית, טרחו לנהל אתי דיון על הערתי לרועי בנושא משמעות המונח "קרב מגע", ואני כמובן השבתי להם. זהו טיבם של הפורומים. אדם פותח שרשור בנושא X (ברכות לחיים פאר), אך השרשור הופך לדיון בנושא Y (משמעות המונח "קרב מגע"), ולא נראה לי שיש פגם בכך. נהפוך הוא, אני סבור שליבונו של נושא בדרך מכובדת הוא תופעה ראויה ורצויה, התורמת לגוף הידע של הגולשים כאן. אני למדתי הרבה מהשרשור הקודם, ואני שמח על מגוון הדעות שהובעו בו. 7. ולסיום פניה אישית לאבי, אינני מכיר אותך, ומעולם לא פגשתי אותך או ראיתי אותך בפעולה. מקריאת דבריך, אין לי ספק שלמרות שלא היתה לי כל כוונה רעה, הצלחתי ב"כשרוני הרב" לפגוע בך או להעכיר את רוחך. אני מבקש להדגיש כי לא הייתה לי כל כוונה כזו, וכי אינני מפקפק ברצינותך ובכישוריך. לא טענתי שאתה מתחזה, ולא רמזתי לכך. העובדה שפגעתי בך מצערת אותי מאד, ואני מבקש את סליחתך. המחלוקת שהתעוררה כאן אינה שווה פגיעה באף אדם. אני מאחל לך המון הצלחה בכל מעשיך, ובמיוחד בתחום פיתוח אומנויות הלחימה. בברכה, אורי. בברכה, אורי.

../images/Emo45.gif כל הכבוד על התגובה

מקווה שבכך יבוא לציון גואל (בלי שום קשר למי התחיל מה ולמה, מי לא הבין את מי וכו').

לאורי

אורי ראשית מקבל התנצלותך ואשמח אם תאחל לחיים פאר מזל טוב שכן זה היה כל הנושא לא על ירון מדובר ואם תעין במכתב שרן ציין תראה שהוא חתום על ידי ינילוב והוא מכפיש גם את ירון ורבים וטובים אחרים וגם "מבין" בקפ"פ ולוחמה בטרור כלומר בעצם היותו תלמיד של אימי שעזב את צה"ל בשנת 1962 והסמכתו למדריך הוא הפך לגושפנקא של מי ידריך קפ"פ או קרב מגע ? בוא נסכם ששירשור זה מיותר נאחל למר חיים פאר מזל טוב על עמלו ונמשיך הלאה מי בקרב מגע ומי בקפ"פ

כל הכבוד אורי ../images/Emo45.gif

רציתי להגיב על כמה נקודות בדבריך אבל אני סבור שהשרשור הזה מיצא את עצמו והגיע למחוזות לא ראויים , לכן אמנע מתגובה ( לא אישית ח"ו אלה בנוגע לקרב מגע וכו'... ) . בכל אופן ישר כח על ההתנצלות ועל ההבהרה .

Toledano9

New member
../images/Emo45.gif

בקשר לדריל לווין. אמ..... נדמה לי, או שהוא אומר:"אני מלמד את קרב המגע הנודע שמלמדים את הכוחות המיוחדים בצבא הישראלי אבל לא למדתי אותו בצה"ל, וכל מי שמלמד קרב מגע בצה"ל לא מלמד קרב מגע אמיתי".? אמ.....טוב ,אולי רק נדמה לי...

הסבר אפשרי נוסף לחתימה

בזמנו קיבלתי מהמדריך שלי תעודה החתומה על ידי אימי לאחר שעברתי מבחן לחגורה. אימי נתן למדריך שלי את התעודה החתומה מתישהו לפני שניבחנתי וללא קשר אלי או לכל נבחן אחר. אני משאר שאימי פשוט נהג להשאיר מפעם לפעם תעודות חתומות אצל תלמידיו בסומכו על כישוריהם כבוחנים. התעודה יכולה להיות אוטנטית לחלוטין, והיא פשוט הושארה אצל דארן. מצד שני ההסברים האחרים גם אפשריים.

למעלה