קרב מגע

hell razor

New member
קרב מגע

1)הקרב מגע שלומדים ביחידות מובחרות הוא ברמה גבוהה? 2)לומדים להילחם עם סכינים(בצבא או באזרחי)? 3)יש הבדל בין קרב מגע באזרחות לבין קרב מגע בצבא??

תשובות מידע כללי

אני לא עוסק בקרב מגע, אז בעירבון מוגבל: 1. חיילים נלחמים עם רובים. לצה"ל אין זמן לבזבז על דברים שחיילים לא אמורים להשתמש בהם בקרב. קרב-מגע נלמד ביחידות בודדות, ככלי-עזר לפיתוח "רוח לחימה" או "אגרסיביות" ולא כמטרה בפני עצמה. 2. לא יודע. 3. כן - בצבא לומדים קרב מגע כדי לפתח רוח לחימה, בקורסים בני מספר שבועות לכל היותר. באזרחות כדי לדעת להתגונן, במשך תקופות ארוכות הרבה יותר. בנוסף, חיילים הם תמיד צעירים ובכושר טוב - אזרחים יכולים להיות ילדים או זקנים, בכושר מעולה או פדלאות. האימון באזרחות מותאם לקהל, האימון בצבא מותאם לחיילים.

lr333

New member
אני חשוב

שהחיילים שנמצאים בסיירות שיש מצב שהם יגיעו למצב של קרב פנים אל פנים או נגיד מאבטחים לומדים ברמה מכל מיני תרגילים בסיסים וגם הגנות נגד סכין ואקדח, וזה גם מפתח את האגרסיביות שלהם. באזרחי זה הולך לפי דרגות(חגורות) ככה שלכל חגורה יש את החומר לימוד שלה ומי שלא עלה חגורה לאיכול להתקדם בחומר, בצבא או קורס מאבטחים מלמדים הגנות ומכות שלא קשורות לחומר יכול להיות שילמדו משהו שנלמד בחגורה לבנה ומשהו שנלמד בחגורה ירוקה. וחיילים שהם לא לוחמים עוברים קורסשל קרב מגע עם נשק.

Arch Stoner

New member
לגבי התרגילים לפי חגורות

עם לא עברת חגורה כתומה זה לא אומר שאתה לא יכול להתאמן על תרגילים מחגורה גבוהה יותר. זה תלוי במדריך, בקבוצה שלי המדריך מלמד קודם תרגילים "שימושיים" אפילו שהם מעל לרמה שלי. לגבי השאלה עם עובדים עם נשק, אני מכיר תרגיל אחד שעובדים עם נשק וזה "סכין מול סכין". כלומר עם לתוקף יש סכין וגם למגן יש סכין.

חיילים שאינם לוחמים לא עוברים קורס

של קרב מגע - עם או בלי נשק. טירונות כלל צהלית לרובאי 02 (כל מי שאינו לוחם עובר אותה) נמשכת שלושה שבועות בלבד, מתוכם כמה ימים יכולים להתבזבז גם על שמירות (בהתאם לתקופה וצורך).

fusion boy

New member
משתנה מיחידה ליחידה...

1. הקרב מגע שלומדים ביחידות מובחרות הוא ברמה בסיסית - בינונית כאשר ישנם יחידות שלומדים ומתאמנים(לא פחות חשוב) יותר ואלו הם בעיקר היחידות המיועדות ללוחמה בטרור (ימ"מ, מטכ"ל, לוטר אילת וכדומה) ברוב היחידות לומדים בעיקר מכות והגנות בסיסיות(גם נגד סכין עד כמה שזה מציאותי...), שחרורים בסיסיים ולחימה (בסיסית ביותר) עם הרובה אבל הדגש הוא על אגרסביות... 2. להבנתי (ואני לא ממש מבין, אז...) לחימה עם סכין לא נלמדת (אני לא למדתי) יותר אלא רק ביחידות ללוחמה בטרור (פעם בתקופת הפלמ"ח ובתחילת צה"ל זה היה יותר נפוץ), בקרב מגע אזרחי אני לא למדתי אף פעם לוחמה עם סכין רק נגד(אבל לא הייתי ברמה של חגורה שחורה אז אני לא ממש יודע...) 3. ההבדל, לדעתי, בין הצבאי לאזרחי הוא ברמה (באזרחי יותר גבוהה...) ובאגרסיביות בצבא שמים דגש גדול ביותר על אגרסביות... *הערה מסוייגת: הבנתי (וגם חוויתי על בשרי) מבן דודי שעובד בימ"מ שקרב מגע שם הוא ברמה גהוה יחסית והם מקדישים זמן ניכר באימוני קרב מגע (גם בלוחמת סכין) בשאר הסיירות כמו שלדג וש.13 ומטכ"ל הבנתי שיש גם רמה גבוה אבל זה מבוסס על שמועות... אל תרוץ במדרגות עם גרביים!!! רוי

לא צריך להגזים

רוב הדברים שנאמרים על איומני קרב פנים לא פנים ביחידות בצה"ל הם מבולבלים ולא מדוייקים (פשוט כי יש כל כך הרבה אנשים שאומרים דברים שונים), ומעבר לכך - לא מדובר בסוד גדול במיוחד.

תזכרו,

שאנחנו בשנות האלפיים. היום נלחמים עם רובים, טנקים ו 102 מטוסי אף-16 I שצריכים להגיע בקרוב לארץ (מהדוד סם, כמובן). הצורך העיקרי בלימוד לחימה בידיים וברגליים בצהל, נועד כדי לתת תחושת ביטחון (אשליה, בעיקר) ודרך להקנות מעט רוח לחימה (בכ"ז, חיילים...). היום, כל אקט של לימוד טכנקה כלשהי, נקראת בשם הכולל קרב מגע (גם אם מי שמלמד אותה, הוא מאיגרוף תאילנדי). פשוט כי נטמע והפך קל יותר משך השנים, לבטא אימון של "ידיים ורגליים".

hell razor

New member
תודה על התשובות ו...

האם יש איזה שהיא אומנות לחימה ששמה דגש על קרבות עם סכין (או נגד)? משהו כמו הסגנון של סטיבן סיגל?

יובל, תענה לו

עיון קצרצר בהודעות קודמות היה אמור לתת לך את התשובה. כעיקרון - אמנויות פיליפיניות. ארניס, אסקרימה, קאלי וכו'.

תגובה מפורטת

כמדריך קרב מגע לשעבר בבה"ד 8 וכמש"ק פיתוח הדרכת קרב מגע אוכל לתת מעט על הקרב מגע הנלמד בצה"ל על קצה המזלג. כל חייל בצה"ל מחוייב לעבור אימון בסיסי על "אימון הזקיף" הכולל מכות והגנות עם ובעזרת הנשק כהדי לעלות לשמירה. כל יחידה מקבלת את שעות ההדרכה שלה המותאמות לה במשך הטירונות. החומר הנלמד ביחידות צה"ל הלוחמות הוא: מכות והגנות נשק. הגנות סכין. מכות בעיטות. חניקות חביקות. ליחידות מובחרות יש גם את נושא הורדות זקיף, בריחים ותפיסות שוטר והובלות עצירים, אגרסיביות, פריקות אקדח ועוד. לגבי התגובה שלך סלבו היא ממש לא מדוייקת. מה קורה לך כשנגמרת לך התחמושת והיריב קרוב? מה קורה לחיילצ'יק בתחנת אוטובוס כשיקפוץ עליו סכינאי? דווקא השבוע היה בעיתון תמונה של חייל מגב "שולח" אגרוף קדמי לעבר מתפרע בירושליים. למה לזלזל במשמעות של הדברים? מאחורי כל מה שנעשה יש מחשבה. אם בצבא היו מלמדים אומנות לחימה במקום שיטת לחימה כזו כנראה שהיו תוצאות לא טובות. תבינו חברים, כשיחידה מגיעה לאימון, הם מגיעים לאימון קצר שלאחריו הם יוצאים לתעסוקה מבצעית ואין לנו זמן ללמד אותם טכניקות שדורשות זמן אימון. היום הם צריכים ללמוד סכין וכך יהיה והם ברובם בסדר גמור! כמובן שיש יוצאים מן הכלל...... בקיצור יש המון מאחורי זה, לקרב מגע הצהלי יש המוווווווווון כבוד והוא בנתיים הוכיח את עצמו יותר מכל דבר אחר עם כל הכבוד לכל הדברים האחרים.

למעלה