קרב מגע זקוק למגן

קרב מגע זקוק למגן

שלום לכל הבודוקות מסתבר שיש מלחמה על השם קרב מגע וכל מי שהכפת לו צריך לעזור במידת האפשר או להביע את דעתו. מצורף אימייל שקיבלתי מחבר מדובר במישהו (שאישית אני לא מכיר) שרוצה לרשום את השם קרב מגע כמותג מסחרי כך שרק הוא יכול להשתמש בשם זה, וכל אחד אחר יצטרך לשלם לו על שימוש בשם. הגענו להרבה דרגות של גועל זה נראה לי אחד כזה שלא ניתן להשלים איתו תודה Hi This is from Moni Aizik lawyer, Moni got sue by a Lawyer in LA that put trade mark on the name Krav Maga, since Moni is from the first Israelis to teach krav maga (after 1973 war) we all try to help him at the fight. Please see if you can help in any of this lawyer attach letter needs to defend Moni . As if you can scan the dictionary (as Even Shusan and so others) Krav maga definition, if you can find any document to help with this crazy fight. We all try to stand near Moni and support him at this fight please let me know if you can help with anything. Thanks Subject: RE: Edge Combat ats Krav Maga Enterprises Thank you for your e-mail and contact information. Moni has asked that I speak to you and will likely do so shortly (if the other side does not dismiss their action and we have to defend). Essentially, I am looking for as much information as I can obtain in respect of the following: 1. That the term KRAV MAGA is generic; 2. The term KRAV MAGA was well known in Israel and/or around the world prior to 1993; 3. Definitions of the term KRAV MAGA; 4. That Darren Levine, KRAV MAGA Association of America and KRAV MAGA Enterprises knew of the existence of the term KRAV MAGA prior to 1993. We are completing an extensive search of the Internet for evidence of the foregoing and we have some good information, however, anything else you may be able to provide that we cannot obtain from the Internet would be greatly appreciated. Yours truly, Kenneth D. Hanna B.A., (Pol.Sc., Ling), B.A., (Psych, Anth), LL.B. Ridout & Maybee LLP [email protected] T: 416.865.3504 F: 416.362.0823 http://www.ridoutmaybee.com

לקחת את הנושא שלב אחד קדימה

אתר שהחליט לקחת את הנושא שלב אחד קדימה http://www.usadojo.com/take-action/petitions/petition-krav-maga.htm

usr

New member
קרב מגע

דארן לוין היה תלמיד של אימי ליכטנפלד ולמעשה הפיץ את המותג ברחבי העולם וכנראה רשם את המותג על שמו. תחת מותג זה קיימים כיום מאות מועדונים בארה"ב ובאירופה. אני יודע שבארץ קיימים עוד מספר ענפים של תלמידי אימי ליכטנפלד כגון קרב מגע ישראלי , קרב מגן ישראלי ועוד. אגב , מוני אייזיק הינו ג'ודוקא בעברו , נדמה לי שהיה מאמן במכבי תל אביב ויעל ארד התאמנה אצלו בתחילת הקריירה שלה עד שהוא עזב לקנדה.

זה הכל תלוי אם יש סימן מסחר לשם..

במידה ויש סימן מסחר לשם אז הזכויות לשימוש בסימן המסחר גלומות למי שרשם אותו כסימן מסחר מכן נובע שגם ההרשאות לזכיונות לשימוש בסימן המסחר יכולות להנתן ע"י בעל סימן המסחר. בקיצור לטפל בעניין זה רק באמצעות עו"ד שמתמחים בתחום. יניב

usr

New member
כעקרון אתה צודק

אבל תראה , יש שני אירגונים בינלאומיים הנושאים את השם "קרב מגע"

השאלה היא אם בכלל אפשר לרשום

את צמד המילים "קרב מגע" כסימן רשום. קרב מגע הוא שם כללי ומקובל בארץ לשיטות לחימה הכוללות מגע. זה כמו שמישהו ירשום את המילה קארטה או ג'ודו כסימן רשום, וידרוש תמלוגים על השם. אם היה מדובר בשם של סגנון מסויים ייחודי, אז זה היה לגיטימי, אבל לא בשם כזה שהוא שם כללי לדעתי.

את לחימה משולבת רשמו כסימן מסחר

אז לדעתי אפשר גם את קרב מגע.... בכל מקרה אם איימי רשם את קרב מגע כסימן מסחר ונתן הרשאות למאמנים להשתמש בסימן המסחר קרב מגע, אז צריך לשאול:- 1. מה קורה עם סימן מסחר שאיימי כבר לא עימנו.? 2. אם המאמנים שעכשיו עושים את "הבלאגן" רשומים כמורשים להשתמש בסימן מסחר? 3. האם בכלל יש סימן מסחר... בלאגן שעו"ד צריכים לפתור יניב

רישום "קרב מגע" כסימן רשום

דומה לרישום MMA - Mixed Martial Arts בסימן רשום לדעתי. מדובר בשם כולל ללחימה בטווח קרוב ולא רק בשם של שיטה מסויימת (או משפחה של שיטות שיצאו מאותו אב - אימי שדה אור). השם הזה היה נפוץ הרבה הרבה זמן לפני שמישהו שקל בכלל לרשום עליו זכויות. אם השם הזה יהיה רשום בזכויות יוצרים, אז לצה"ל מחכה תביעה של מליונים על השימוש בשם לאורך השנים, וכל מי שאומר שהוא מדריך קרב מגע כי הוא עבר קורס מדריכים כזה בצה"ל, עלול להיות צפוי לתביעה דומה...

eladי

New member
רעיון: "קרב מגע" תחת GPL

והמבין יבין

zoti

New member
זה בדיוק מה שקורה היום בארה"ב.

אנשים מוזהרים לא להשתמש בשם "קרב מגע" אלא אם הם הוסמכו ע"י האירגון הרשום בארה"ב.

ננדין

New member
zoti, אולי נרשום את השם מואי תאי?

או אולי BJJ? נעשה מיליונים!!! רק מה, אתה מייצג אותנו שם כי אחרי כזה דבר לי לא יהיה את האומץ לבוא לארה"ב...

bjj vs. gjj

brazilian jiu jitsu מול gracie jiu jitsu, מתוך המאמר הזה שנמצא באתר ממנו הובא הסירטון היפה עליו דנו כאן:
Suddenly, America was the land of milk and honey for any and all instructors of Jiujitsu from Brazil. Rorian suddenly saw his new empire being fed upon by people other than his own family. So, in an effort to keep all of the money for themselves, he had the term "Gracie Jiujitsu" copyrighted so that only the people in their organization directly under Helio could use it. Thus, the term Brazilian Jiujitsu began to replace it in the common language.​
אז bjj זה עדיין מונח חופשי כשם של סגנון, אבל gjj הוא שם רשום של משפחת גרייסי. אני לא יודע כמה הסיפור נכון, וכמה ממנו זה תוספות של המחבר (צריך לזכור שהם מתאמנים אצל משפחת מצ'אדו - שיכולים לרשום את המונח mjj כסימן רשום - ולא אצל גרייסי, ולכן אולי "מרשים לעצמם" לכתוב ככה), אבל סה"כ הסיפור נשמע לי מאוד סביר. רן.

מדריכי ק"מ בארה"ב

לפני שדארן לווין התחיל לשווק את קרב מגע בארה"ב לאזרחים מהשורה בתחילת שנות ה90 כמדומני, היו מספר מדריכים שפעלו בשטח. אחד המדריכים הוא ג'ים קינן שיסד את קונאן ריו קרב מגע. ג'ים היה החגורה השחורה הראשונה של המדריך שלי, והוא מאד מוערך בקרב המדריכים הבכירים בארץ. מדריך אחר הוא אלן פלדמן שפעל לפני דארן בארה"ב למיטב ידעתי, וישנו מדריך נוסף שאיני זוכר את שמו אך הוא קשור לאוניברסיטה כלשהי בארה"ב. מוני אייזיק אינו הראשון שמוגשת נגדו תביעה למיטב זכרוני. בזמנו הוגשה תביעה נגד מישהו בניו יורק. נדמה לי שהם הגיעו לפשרה כלשהי. יש כל מני מדריכים שמסתובבים כרגע בארה"ב ומשווקים גרסאות משודרגות או משופרות של קרב מגע לדבריהם. מוני אייזיק ספציפית, לפחות ממה שראיתי באתר ובקטעי הוידאו, עושה יותר ג'וגיטסו מקרב מגע. אם קטעי הוידאו מיצגים לאשורה את שיטתו של מוני, אזי יש סיבה לתרעומת מצדו של דארן. משם ועד תביעה משפטית, נו מה כבר אפשר לצפות מתובע מחוזי. http://www.combatsurvival.com/html/video_clips.html

מהקליפים זה נראה באמת כמו ג'וג'יטסו

בלי קשר אליו, נראה לי קצת לא לעניין כל הקטע הזה שהשם "קרב מגע" רשום בסימן רשום בארה"ב.

סימן רשום לטוב ולרע

אני משאר שדארן פעל מתוך כוונה לשמור על שמה הטוב של השיטה מפני אנשים שאין להם קשר אליה או שמלמדים משהו אחר לגמרי אך משתמשים בשמה. מדובר גם באינטרס כלכלי חזק מאד. פגיעה בשם השיטה יכול להתרגם בקלות לפגיעה ישירה בכיס. לקרב מגע יצא שם רע בקשר להכשרת מדריכים בארה"ב ע"י המרכז של דארן. למיטב הבנתי אין לכך הצדקה. ההכשרה שם היא עבור חגורה צהובה, והמדריכים צריכים להיות בקיאים מספיק בחומר ובעלי יכולת מוכחת. הבעיה הנה כנראה שאנשים מאומנויות אחרות חושבים שמדובר בהכשרה לדרגה גבוהה בהרבה. כיום אין בארה"ב הרבה חגורות שחורות, והקורסים במרכז הם עדיין לחגורות נמוכות יחסית עם כי המצב משתנה עם הזמן. מעבר לזה, אני מסכים איתך שקרב מגע תחת סימן רשום אינו רעיון טוב במיוחד. מצד שני אולי מישהו היה הולך ורושם את השם, ואז טובע את דארן. זו ארצות הברית ככלות הכל, ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות במוזרותן.

האינטרס כלכלי, זה ברור

העניין הוא שאנשים מוכשרים כמדריכי קרב מגע למשל בארץ בצה"ל, מדריכים קרב מגע בשירות הסדיר ובמילואים, עוברים הכשרות והשתלמויות בצה"ל במשך השנים, ואז כשהם באים לארה"ב ומציגים את עצמם כמדריכי קרב מגע, הם עלולים להיתבע ע"י מי שרשם את השם כסימן רשום כי הם לא עברו הכשרה אצלו. לפי מה שהבנתי מהסיפור, זה בדיוק מה שקורה עם מוני אייזיק. כפי שאמרת מדובר באינטרס כלכלי מאוד חזק, וזה שדארן רשם שם את השם ראשון (אולי כי אף אחד לא חשב שצריך, שנכון לעשות כך ושבכלל יש סיכוי לזה לעבור), אז אנשים מחוייבים להיות כפופים אליו מבחינת הדרכות והכשרות, עד שבית המשפט יפסוק אחרת. אנשים כמו מוני אייזיק, מדריכי קרב מגע בצה"ל ואולי צה"ל עצמו...

ננדין

New member
רן, זה לא מדוייק

מוני אייזיק הוא לא סתם מדריך קרב מגע צבאי! יש לו חלק גדול בפיתוח הקרב מגע הצבאי שמלומד היום ואפשר גם לומר שהוא המשיך לפתח אותו אחרי אימי!!! הוא גם לא טוען שהוא מלמד קרב מגע רגיל אלא Combat Survival commando krav maga... וגם אם כן אז יש לו את הזכות הרבה יותר מדארן לווין או מדריכים אחרים בארץ ובעולם ששיחקו בבובות בזמן שהוא (וחלק מתלמידיו!!!) נלחמו, לימדו קרב מגע ופיתחו אותו בצבא! נכון, מה שהוא מלמד היום אינו דומה לקרב מגע הבסיסי שמלומד לכל חייל אבל זה נובע מהראייה האישית שלו על לחימה והרצון שלו (ושל עוד הרבה!) לקחת את הקרב מגע כמה צעדים קדימה!!! המונח קרב מגע הוא מונח גנרי! והוא זהה ברעיונו למונח קונג פו/גונג פו או למונח גיו גיטסו (כמובן שכל אחד מהם בהקשרו הלאומי...) ולכן כל התביעה הזאת חסרת כל בסיס רעיוני! אבל מה שיותר מעצבן אותי הם אנשים שאין להם כל ניסיון צה"לי/משטרתי בלוחמת טרור או אפילו בחי"ר ואולי אפילו הם שירתו בצבא כנהגים! אבל היום מציגים את עצמם כמומחים בלוחמת טרור ואבטחת אישים!!!

למעלה