קרב מגע וקרב מגן

budo11

New member
קרב מגע וקרב מגן

משהו יודע מה ההבדל בין קרב מגע לבין קרב מגן? ואני לא שואל למה יש 2 ארגונים ואם הם מסוכסכים או לא. אלא השאלה היא פרקטית - האם יש הבדל בתפיסת עולם, בטכניקות וכו.

אני הבנתי אחרת

חכה לעוד תגובות... לא השיטה שלי ולכן מתנצל מראש, אבל ממה שהבנתי מחבר שהגיע לדאן-2 בקרב מגן ישראלי, שיטה זו התפצלה מקרב מגע, ומייסדה מר אביכזר (איש יקר שנפטר לפני כמה ימים) שילב בה בנוסף לטכניקות קרב המגע המקורי של מר ליכטנפלד אלמנטים מאייקידו (כמובן באופן פרקטי הרבה יותר) אשר גם בה הגיע לדרגת מומחיות גבוהה.

כמו כל ראש בית ספר / שיטה

גם אלי ז"ל נתן את הגוון הייחודי לו. סה"כ ההבדלים מינוריים ובעוד שהעקרונות והנחות העבודה - זהות.

קרב מגע - קרב מגן ישראלי

אני לא יכול לאמר כי אני אחד מחברי קמ"י כיום ( כבר 15 שנה שלא ) , אבל אני בודאי יכול לאמר לגבי קמ"י מפני שחוויתי את התלהבות ורוח ההקמה של השיטה מבחינתו של אלי ז"ל בזמנו בעת הקמת הארגון ( תחילת 87 החל התהליך ) . אז כמו שאמרת ידידי לא ניכנס לרקע הפוליט כפי שבוודאי קיים בכל מקום בכל שיטה וכמעט בכל מועדון , עם מוניטין של שנים , תלמידים ותיקים ובעלי דרגות בכירות . לעניין , לאור הניסיון שצבר אלי ז"ל בכל שנותיו בשירות צה"ל כראש מדור קרב מגע , היתה לו היכולת וניתנה לו האפשרות שרבים מאיתנו חולמים שתהיה להם שכזאת לבחון את מכלול התרגילים בתנאי אמת עד כמה שהדבר ניתן (ארועי השתלטות , הפגנות , כניסה לקהל עויין , עבודה בצוותים , עבודה באופן פרטני כלוחם בודד וכו'... ) ומי אם לא אחד כאלי ידע לנצל הזדמנות שכזאת . אני זוכר את ההסברים , את החשיבה מאחורי כל תרגיל , כל דגש , מאחורי כל שינוי וכמובן את ההמחשה לכל תרגיל חדש שהוכנס למערכי השיעור .הניתוח של כל פרט ופרט בתרגיל והישום לאחר מכן . ולאלי ז"ל היתה היכולת , מעבר ליכולתו הפנומנאלית בתחום הלחימה וההתנהגות, היכולת להסביר ולשכנע . זכורים לי לא מעט תרגילים ששונו , או שהוכנסו בהם שינויים (לטעמי אז הגיוניים ומהותיים מאוד) . מעבר ל"מתנה" זאת שניתנה לאלי במסגרת הצה"לית ( היכולת לבחון את התרגילים כמעט באופן מוחלט) , הכניס אלי את ההלמנטים והגישות החדשות בהתייחס לעובדה שרכש ניסיון גם מאיקידו , גו'דו וקראטה . בקמ"י ניתן למצוא תרגולות רבות המזכירות ולקוחות משיטות אלה . מעבר לתרגילים ולתרגולות , לאלי ז"ל מייסד קמ"י כפי שכבר אמרתי היתה יכולת להסביר , להדגים , הוא היה לוחם בכל רמ"ח אבריו ויכולות אלה בלטו בהסבריו . מצאתי לא אחת את עצמי , מקשיב לאלי בשיעורים לעיתים מבלי להסתכל על התרגיל , מפני שההסברים היו כל כך מדויקים , כל כך חיים וכל כך אמיתיים שלא היה צורך לראות , יכולתה פשוט להקשיב ולבצע . אני בטוח , שכל אחד שפגש הכיר או עבר שיעור עם אלי יודע לבטח על מה אני מדבר ( בצבא , בקורסי מדריכים ומאמנים , בבתי ספר ... ) . אז כן , בודאי , יש הבדל בין קרב מגע לקמ"י בגישה ובתפיסה כמו גם בחלקים לא מעטים של התרגולות . כהן חיים התגוננות רחוב

לחיים כהן

חיים, אתה 15 שנה איש קמ"י? דרגה בכירה אחרי 15 שנה ? אינך השתתפתה מעולם בישיבות או בימי קמ"י ? ושמך לא מופעי בין מדריכי קמ"י באתר הבית ?

לגיא קרב מגע

תשתה מים קרים ותרגע, תקרא שוב את ההודעה של חיים ותבין שהוא כתב שכבר 15 שנים _אינו_ איש קרב מגע. לא נורא, גם לי יוצא נאד לפעמים באמצע אימון

שלום גיא

לא אני לא איש קמ"י כבר 15 שנה שלא . בישיבות קמ"י הייתי רק כשהוקמה העמותה שמי לא מופיע וכנראה לא יופיע מפני שאינני מדריך קרב מגע לפחות לא כיום המשך יום נפלא ידידי חיים כהן התגוננות רחוב

חיים כהן - ../images/Emo52.gifאני מתנצל

חוסר הבנת הנקרא......יאללה חזרה לאימונים !!! המון סליחה ומתנצל מכל הלב - ממני -גיא

granit1

New member
תודה חים כהן

שמי גרניט אביקזר, בתו של אלי אביקזר ז"ל, נכנסתי היום לפורום אחרי שנודעתי כי כתבו שם על אבא שלי. אני חייבת להודות לך על כל מילה שאמרת על אבא, כנראה שבאמת הכרת אותו. הכאב גדול, הן למשפחה והן לתלמידים ולכל מי שהכיר את אבא אפילו דקה אחת. כולי תקווה שנמשיך את דרכו בדרכו. תודה מקרב לב גרניט

למעלה