קרב מגע - קרב מגן ישראלי
אני לא יכול לאמר כי אני אחד מחברי קמ"י כיום ( כבר 15 שנה שלא ) , אבל אני בודאי יכול לאמר לגבי קמ"י מפני שחוויתי את התלהבות ורוח ההקמה של השיטה מבחינתו של אלי ז"ל בזמנו בעת הקמת הארגון ( תחילת 87 החל התהליך ) . אז כמו שאמרת ידידי לא ניכנס לרקע הפוליט כפי שבוודאי קיים בכל מקום בכל שיטה וכמעט בכל מועדון , עם מוניטין של שנים , תלמידים ותיקים ובעלי דרגות בכירות . לעניין , לאור הניסיון שצבר אלי ז"ל בכל שנותיו בשירות צה"ל כראש מדור קרב מגע , היתה לו היכולת וניתנה לו האפשרות שרבים מאיתנו חולמים שתהיה להם שכזאת לבחון את מכלול התרגילים בתנאי אמת עד כמה שהדבר ניתן (ארועי השתלטות , הפגנות , כניסה לקהל עויין , עבודה בצוותים , עבודה באופן פרטני כלוחם בודד וכו'... ) ומי אם לא אחד כאלי ידע לנצל הזדמנות שכזאת . אני זוכר את ההסברים , את החשיבה מאחורי כל תרגיל , כל דגש , מאחורי כל שינוי וכמובן את ההמחשה לכל תרגיל חדש שהוכנס למערכי השיעור .הניתוח של כל פרט ופרט בתרגיל והישום לאחר מכן . ולאלי ז"ל היתה היכולת , מעבר ליכולתו הפנומנאלית בתחום הלחימה וההתנהגות, היכולת להסביר ולשכנע . זכורים לי לא מעט תרגילים ששונו , או שהוכנסו בהם שינויים (לטעמי אז הגיוניים ומהותיים מאוד) . מעבר ל"מתנה" זאת שניתנה לאלי במסגרת הצה"לית ( היכולת לבחון את התרגילים כמעט באופן מוחלט) , הכניס אלי את ההלמנטים והגישות החדשות בהתייחס לעובדה שרכש ניסיון גם מאיקידו , גו'דו וקראטה . בקמ"י ניתן למצוא תרגולות רבות המזכירות ולקוחות משיטות אלה . מעבר לתרגילים ולתרגולות , לאלי ז"ל מייסד קמ"י כפי שכבר אמרתי היתה יכולת להסביר , להדגים , הוא היה לוחם בכל רמ"ח אבריו ויכולות אלה בלטו בהסבריו . מצאתי לא אחת את עצמי , מקשיב לאלי בשיעורים לעיתים מבלי להסתכל על התרגיל , מפני שההסברים היו כל כך מדויקים , כל כך חיים וכל כך אמיתיים שלא היה צורך לראות , יכולתה פשוט להקשיב ולבצע . אני בטוח , שכל אחד שפגש הכיר או עבר שיעור עם אלי יודע לבטח על מה אני מדבר ( בצבא , בקורסי מדריכים ומאמנים , בבתי ספר ... ) . אז כן , בודאי , יש הבדל בין קרב מגע לקמ"י בגישה ובתפיסה כמו גם בחלקים לא מעטים של התרגולות . כהן חיים התגוננות רחוב