קרב מגע וקיודו

shin ryu

New member
קרב מגע וקיודו

יש לי 2 שאלות שאשמח לקבל תשובה. היכן אפשר להתאמן בקיודו בארץ? היכן אפשר ללמוד כדי להפוך למדריך בקרב מגע? תודה

neko

New member
קורס מדריכי קרב מגע מלמדים

בוינגייט, אבל אני חושב שיש צורך בנסיון של כמה שנים באימון לפני שהולכים לקורס...

shin ryu

New member
ניסיון

ניסיון של כמה שנים בקרטה מספיק? כלומר לא משנה אם לא התאמנת בקרב מגע דווקא.

john woo

New member
אם יש לך נסיון

של כמה שנים בקארטה, לא תקבל תעודת מדריך קרב מגע. אתה מקבל תעודה בהתאם לתחום התמחות שלך

אם יש לך נסיון של מספר שנים בקראטה

למה אתה צריך/רוצה תעודת מדריך קרב מגע???

lr333

New member
לא נראה לי

כי קארטה זה אומנות לחימה שיותר בנויה על יופי המכות, וקרב מגע זה הגנה עצמית ככה שיש הגנות שונות. אבל אם תרשם לחוג קרב מגע אז הניסיון שלך יעזור לך להתקדם יותר מהר

"אומנות שבנויה על יופי המכות"

כל היופי של המכות, שאחרי זה מסתובבים על סימן כחול מתחת לעין... (ככה לפחות היה לי, עד לפני מספר ימים).

WaveGal

New member
קיודו בישראל

אני מכיר רק שני מקומות להתחיל מהם (אולי יש עוד...): עזיז, המורה שלי (עד לאחרונה) וגם של מיתר. מומלץ מאוד. גר בבאר שבע ומלמד קיודו ועוד דברים. אין לי כרגע את הטלפון (צור קשר במסרים איתי (או יותר טוב, עם מיתר)). עוד על עזיז חפש בארכיון. אני חושב שהוא גם יתעניין לשמוע על שין-ריו ג'וג'יטסו (ותמסור ד"ש). זנדו, דוג'ו באיזור אילת, העוסק בזן, קנדו ולפעמים קיודו (לפחות פעם בשנה יש להם סמינר במשך שבוע). לא הייתי שם מעודי אבל זה נראה מעניין ורציני. ישנם עוד מתאמנים אבל איני יודע על עוד מורים (אם תמצא, אנא חזור לכאן לעדכן). מקום להתחיל בעבודת הבילוש יכול להיות "עולם הנשק" בתל אביב, הספק הכמעט-בלעדי לציוד קיודו בישראל. בהצלחה. אגב, הופתעתי ואף שועשעתי למצוא ששיטות הקיודו שנתקלתי בהן בישראל הן דווקא אלו הנחשבות "אזוטריות" ביפן.

WaveGal

New member
ביפן, כמו ביפן,יש את ה"סגנון הרשמי"

... של הפדרציה הכל-יפנית לקיודו. סגנון מאוד טכני עם דגש על "יופי" ועם תחרויות (ותחרותיות). עזיז וגם הדוג'ו באילת מלמדים בסגנון צ'וזן-ג'י . סגנון שמקורו במנזר (כפי שמרמז השם) שנפוץ היום בעיקר בהוואי. הקטה שונה אבל העיקר הוא שהכוונה היא שונה-לא "מכוונים" כדי לפגוע במטרה. הפגיעה במטרה היא תוצר לוואי (נאמר) של הקטה. זה גם רוח הדברים בסגנון בו אני מתאמן היום, הקי-ריו בישו-צ'יקורין (Heki-ryu Bishu Chikurin). (שיהיו לי בריאים היפנים עם השמות האלה
). היום, אגב, התאמנתי לראשונה בקיודוג'ו בסיילם והיה מאוד נחמד. (אם לא הבהרתי את עצמי, אני דווקא נהנה יותר מהשיטות הללו)

Tal The White

New member
היה ניסיון

להקים קבוצת קיודו גם בי-ם לפני כמה שבועות, אבל לא היו מספיק אנשים. אם הבחור גר באזור אולי עכשיו יהיו מספיק לקבוצה?

למעלה