קרב מגע בצה"ל

amir_aikido

New member
../images/Emo32.gif "אין וויכוח"

נמאס לי להתווכח באופן חסר תוכלת אז החלטתי לספר כמה דברים על הנושא. בדיוק ביום שישי בערב ארחתי כמה אנשים, ודיברנו על הנושא של טיעונים מסוג זה. היתה העו"ד שסיפרה שניסוחים כמו "ברור לכל", "אין צורך להכביר מילים" ושאר פנינים מופיעות בסיכומים של טיעונים לבית משפט, דווקא כשמדובר בנקודות בעיתיות שלא וכחו עד תומן בידי העדים.
והיה דוקטור להנדסה שסיפר על סטודנט שלא הבין הוכחה מסוימת של המרצה, ומיוחד היה לו קשה עם מעבר מנוסחא אחת לאחרת, עליו המרצה אמר ש"קל להראות". הלך ושאל את המרצה, שענה לו, מה זאת אומרת זה מאוד פשוט. אמר לו הסטודנט - איך ?? אז המרצה הפנה אותו לספר הקורס, ושם כשהגיע הסטודנט לאותה הנקודה היה כתוב כמובן "קל להראות כי...". פנה הסטודנט לכותב הספר, והלה הפנה אותו למאמר המקור. ונחשו מה כתוב שם: "פשוט להוכיח"
הגיע הסטודנט חסר הליאות (לא נראה לי מציאותי הקטע הזה) עד לכותב המאמר וקיבל תשובה בדוא"ל - "לא הצלחתי להוכיח זאת אך המרצה שלי אמר לי שתחת התנאים שרשומים במאמר, זה נכון". המשיך לברר ומסתבר שהטיעון בכלל איננו נכון
אלא בתנאים מאוד ספציפיים ולא מעניינים. לכן כל-כך שועשעתי לראות את לירון כותב היום "אין וויכוח" בדיוק בנקודה כנגדה טענתי אמיר

master_tal

New member
קרב מגע זו לא אומנות לחימה

למרות שאני איש ק.מ.י. ואמור להיות לצידך אינני מסכים עם חלק מדבריך: ק.מ.י./קרב מגע למינהו אינן אומנויות לחימה אילה שיטות לחימה מכל שנות אימוני אינני זוכר הרבה "אומנות" למעט אימונים על שיטות אומנויות לחימה אחרות. מנסיוני לאחרונה באומנות לחלימה שהתחלתי להתאמן לאחרונה בנוסף לק.מ.י. לא ניתן להגיד שקרב מגע/ק.מ.י. הן הכי יעילות ואין ויכוח. נכון. לטווח הקצר אין הרבה שיטות המביאות את המתאמן לרמת יעילות בפרק זמן כה קצר כמו בק.מ.י/קרב מגע, אך לאורך זמן היתרון מצתמצם עם השנים. כדי לשמור על הפער לטובת הק.מ.י./קרב המגע צריך להתאמן לפחות באומנות לחימה אחת נוספת. לפי מיטב ידיעתי אימי ז"ל היתנה קבלת דרגות מעבר לדאן 1 בלמידת אומנויות לחימה נוספות. כל דאן באומנות אחרת מוסיף דאן בקרב מגע. גם אני כשהיתי בגילך התלהבתי מהקרב מגע והייתי בטוח שאין שיטה יותר טובה מזה ואני "הכי טוב שיש"... עם השנים נהייתי ראלי יותר. במיוחד לאחרונה כאשר התחלתי להיתאמן במכון אחר וחגורה כחולה פוצץ לי את הרגלים בבעיטות. נכון שב"הגנה עצמית" הידע שלי רחב בהרבה מרוב רובם של המתאמנים עימי, אך בקרב פנים אל פנים הדרך עוד ארוכה מאד... לא תדע עד שלא תנסה. אך על תבין מדברי כי הקרב מגע אינו טוב. עדין אני מאמין כאני עצמי כי הק.מ.י. הינה השיטה היעילה ביותר - בשבילי.

טל

ראשית כל קרב מגע הינה אומנות לחימה לכל דבר! קרב מגע היא אומנות הלחימה הישראלית להגנה עצמית וקרב פנים אל פנים. כפי שנאמר קודם כבר מזמן לא שולחים אותך מעבר לדאן אחד ללמוד אומניות לחימה אחרות אפילו עוד בתקופתו של אימי, לאחר שנכתב הספר. איני יודע בדיוק מהן היסודות שמשליט מר אביקזר. אך אגיד לך גם מניסיון אישי שעמדתי בקרב נגד שחורות שאומניות לחימה אחרות וגם מנסיונם של מלומדים, בכירים וגדולים ממני שהקרב מגע היא אומנות הלחימה היעילה ביותר להגנה עצמית וקרב פנים אל פנים. איזה דרגה אתה בקמי? וכמה שנים מתאמן וזה לא עניין של התלהבות אלא התגאות בכך שאני מדריך קרב מגע וכבר 10 שנים בקרב מגע

סכנה! אנחנו נכנסים ל"מלחמות שיטה"

שהן מטופשות מאין כמוהן. אין שיטה אולטימטיבית. נקודה. לירון יכול לכתוב שיש והיא קרב מגע ומישהו אחר יכול לכתוב ששלו. מעולה.

sgracie

New member
מה זה השטויות האלו

תראה לי אפילו לוחם אחד בזירות המקצועניות בכל העולם כמו UFC ן- PRIDE וכדומה שבא מקרב מגע וגם מצליח שם יאללה ברזיליאן ג´יו ג´יטסו

bizhar

New member
לירון אתה מתחיל לעייף

מזכיר לי קצת את עצמי בתור ילד. נו מתי תתבגר? בשאר אומנויות הלחימה ישנם חוקים והגבלות? אם גם זקן בן 90 לטענתך יכול להגן על עצמו מפני כל אחד משיטה אחרת ( כן - כך טענת..מעייף אותי למצוא אפילו איפה ) אז אולי בכל זאת קצת נסחפת? ואני ראיתי מורה בן שישים מתעלל פשוטו כמשמעותו בצעיר חזק ומהיר שבא מקרב מגע...הבחור פשוט לא ידע מה קורה לו - וכל זה היה כמו משחק בשביל אותו מורה - ולא אציין מאיזו אומנות בדיוק אבל זה היה קונגפו. ואל תתחיל להגיד שזה תלוי ביכולת האישית כי בכך תסתור את כל מה שכתבת עד כה. בדבר אחד שכנעת אותי: אתה באמת מאמין גדול בשיטה. לך על זה ותן כבוד לשאר.

tomifu

New member
כנראה שאינך מכיר

באומנות לחימה אין הגבלות וחוקים.... יש מקומות שמלמדים בהם לחימה - כאלו ששולחים לתחרויות... במקומות כאלו זו לא אומנות לחימה אלא לחימה נטו.... אומנות לחימה היא דרך חיים, תפיסת עולם, קרב מגע היא שיטה יעילה נכון.. בשביל ללמד אדם בזמן קצר איך לצבור ביטחון עצמי ולא לקפוא במצב של קרב וע"י טכניקות מאוד מאוד פשוטות לצאת ממצב של קרב ולדעת להגיב... אין שום דבר אומנותי בזה... אין קאטות ואם יש הן לא אחידות בין המקומות, אין דגש על דיוק של מילימטרים בתנועה... אני לומד כבר הרבה זמן ועדיין כאשר אני עושה קאטה... אם בתנועה מסויימת היד שלי תסטה מילימטר אחד לצד... יתקן אותי המדריך... בקרב מגע יש דגש על הצורה הכללית. היא יעילה אבל לא הכי יעילה, אין דבר כה הכי יעילה אתה בדיוק במצב שאתה כותב עליו לגבי האחרים, גם אתה לומד משהו הרבה זמן ובטוח שהוא הכי טוב.. כשמישהו אומר לך את זה אתה אומר "לא נכון, כי מה שאני לומד באמת הכי טוב..." ובכן טעות בידיך ... אין הכי טוב ואם אתה חושב שיש.. ודבק בעמדה הזו כ"כ אתה רק מראה שבמשך 10 שנים או לא יודע כמה זמן אתה כבר מתאמן... למדת הרבה לחימה אבל 0% אומנות.

../images/Emo18.gif../images/Emo18.gif רואה לנכון להזכיר

שהשאלה המקורית של דני לא היתה "מה יותר טוב", אלא "מה לעשות במצב נתון: מדריך קרב מגע ביחידה צבאית, מלמד דברים שאינם קרב מגע. לדעתי לא משנה כאן "איזו שיטה יותר טובה" - משנה מה השפעת הויכוח על חיילי היחידה. בהודעה של דני חסרים פרטים (למשל, מדובר באנשי קבע המשרתים שנים באותו תפקיד, או בחיילים סדירים שיישתחררו ויעבירו את התפקיד הלאה תוך זמן יחסית קצר), אני מניח שיש לו סיבות לא לספר הכל, אבל כדאי להחזיר את הדיון לנושא המקורי שלו.

amir_aikido

New member
כן, רק שזו הנחת יסוד אצלו

דוד אתה צודק, אלא, שדני יוצא מהנחת יסוד (בדומה ללירון) שאומרת שאם זה נמצא תחת הכותרת "קרב מגע" זה טוב למצב הספציפי ואחרת לא. כמותך, גם אני הצעתי לדני שידון עם המדריך השני על תוכנית האימון וביחד הם יבנו שיטת אימון מתאימה, ששניהם מאמינים בה ויכולים ללמד אותה. תוכנית כזו חשוב שתעשה לאור המטרות האמיתיות של אימוני הלחימה בידיים ריקות של אותה היחידה. ושתתחשב בידע שיש לכל אחד מהם: אם לדני ידע רק ב"קרב מגע" ומדריך האחר יש גם ידע נוסף, ברור שדני לא יוכל ללמד את אותו ידע נוסף ויתכן שרק מסיבות של תירגול שוטף, ראוי להעדיף את האימון רק ב"קרב מגע". לא ברור גם האם המדריך הנוסף בכיר בהרבה מדני והוא קבוע באותה יחידה או שגם הוא בסה"כ חייל/מדריך צעיר ודי חסר ניסיון. מה היו השיקולים לו בבחירה ללמד חומר נוסף ? אמיר

לדני (וגם לירון).

אענה על שאלתך בסיפור קצר: רונן ברגר (דאן 3), הוא תלמיד של רוני קלוגר מגיל קטן. כשהגיע לצבא, התגייס להיות מדריך קרב מגע בבה"ד 8 (כמדומני, תחת פיקודו של שחר). לפני שהתגייס, עסק רונן תקופה לא מועטה בהדרכה בדוג´ו. באחד מקורסי הקרב מגע שהעביר, החליט לקחת חייל שרצה להיות מדריך קרב מגע, ולהכשיר אותו לכך. לאותו חייל לא היה שום רקע ולו הקל ביותר באומנות לחימה כלשהי. רונן לקח את אותו תלמיד ולימד אותו הדרכה. התרגילים התבססו בעיקר על תרגילי קראטה - הוא פשוט לימד אותו קראטה! לאחר שסיים את תקופת ההכשרה, הפך אותו חייל/תלמיד של רונן, לאחד המדריכים המוכשרים שהיו בבה"ד 8 (ולשמחתו של שחר). למען הסר כל ספק, לא היה לבחור שום רקע קודם בהגנה עצמית, וכל התרגילים שרונן לימד אותו היו תרגילי קראטה. מקווה שעניתי על שאלתך (הסיפור אמיתי לחלוטין).

סלבו

לאחר הדברים שכותב ד"ר קלוגר (עם כל הכבוד ואיני מתכוון חלילה לפגוע בכבודו) באתר, לא אתפלא עם אלו היו טכניקות קרב מגע... שוב איני רוצה לעורר פה מהומה גדולה ולא חלילה לזלזל בשיטת קראטה דו גו´גוריו אך לצערי אני מכיר את פני הדברים.

../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אני לא יודע למה אתה מתכוון בדיוק לכתוב באתר, אך למען הסר כל ספק, קאנצ´ו רוני מלמד קראטה דו, גוג´ו ריו אוקינאווה. אני לא אתחיל לפרט את רשימת התארים והגופים המכירים בקאנצ´ו רוני, אך הוא ל א (!) מלמד קרב מגע!!!

../images/Emo18.gif אל תגיבו להודעה הזאת

רבותי, רדו מהויכוח
הוא מיותר לחלוטין מארבע סיבות: 1. הוא לא עוזר לדני לפתור את בעייתו, שהתחילה את הדיון הזה. 2. לירון לא ישנה את דעתו גם אם תסבירו לו את דעתכם 100 פעמים. 3. הטונים והעצבים מתחילים לעלות כאן לטונים לא בריאים. 4. נמאס לי למחוק הודעות, ויש לי הרגשה שעד שאכנס לכאן מחר בצהרים, יהיה לי הרבה מה למחוק...
אז עברו לנושא אחר. אל תגיבו כלל להודעה הזאת, פשוט עברו לנושא אחר.

הכי טוב לחימה משולבת...../images/Emo6.gif../images/Emo171.gif

סתם סתם - צודק דוד כפרי... וחלאס עם השטויות!!!!!!!! יניב

לחימה

התעורר כאן דיון מעניין על היישום המעשי ("ברחוב" או בסיטואציה צבאית-קרבית) של אומנויות הלחימה. נושא שלא אוזכר הוא הספיגה. ברחוב או בקרב פנים אל פנים מול מבוקש בשטחים, אתה עלול לספוג את המכה הראשונה. יכולתך להתעשת מהר ולא לאבד את הבלאנס היא קריטית במצב כזה. אין דומה מכת אגרוף שאתה נותן כשחלק משיניך שפוכות על הרחוב לתרגול אגרוף בשיעור אומנות לחימה זו או אחרת. בקרב-אמת אתה לא תמיד רואה את התוקף (בחושך למשל), לא תמיד ברור לך האם זה האיש שאתה מחפש, ולעיתים הוא תוקף כאשר אתה עדיין מנסה להבין מול כמה תוקפים אתה עומד.תגובה מהירה יכולה לבוא לפני פגיעת האגרוף שלו - המצב המועדף - ובאותה מידה גם אחריו. יש לא מעט חבר´ה שקיללו את היום בו נולד מדריך הלוט"ר המכה אותם, והיום חייבים לו את חייהם. בתודה, אחיקם.

למעלה