amir_aikido
New member
../images/Emo32.gif "אין וויכוח"
נמאס לי להתווכח באופן חסר תוכלת אז החלטתי לספר כמה דברים על הנושא. בדיוק ביום שישי בערב ארחתי כמה אנשים, ודיברנו על הנושא של טיעונים מסוג זה. היתה העו"ד שסיפרה שניסוחים כמו "ברור לכל", "אין צורך להכביר מילים" ושאר פנינים מופיעות בסיכומים של טיעונים לבית משפט, דווקא כשמדובר בנקודות בעיתיות שלא וכחו עד תומן בידי העדים.
והיה דוקטור להנדסה שסיפר על סטודנט שלא הבין הוכחה מסוימת של המרצה, ומיוחד היה לו קשה עם מעבר מנוסחא אחת לאחרת, עליו המרצה אמר ש"קל להראות". הלך ושאל את המרצה, שענה לו, מה זאת אומרת זה מאוד פשוט. אמר לו הסטודנט - איך ?? אז המרצה הפנה אותו לספר הקורס, ושם כשהגיע הסטודנט לאותה הנקודה היה כתוב כמובן "קל להראות כי...". פנה הסטודנט לכותב הספר, והלה הפנה אותו למאמר המקור. ונחשו מה כתוב שם: "פשוט להוכיח"
הגיע הסטודנט חסר הליאות (לא נראה לי מציאותי הקטע הזה) עד לכותב המאמר וקיבל תשובה בדוא"ל - "לא הצלחתי להוכיח זאת אך המרצה שלי אמר לי שתחת התנאים שרשומים במאמר, זה נכון". המשיך לברר ומסתבר שהטיעון בכלל איננו נכון
אלא בתנאים מאוד ספציפיים ולא מעניינים. לכן כל-כך שועשעתי לראות את לירון כותב היום "אין וויכוח" בדיוק בנקודה כנגדה טענתי אמיר
נמאס לי להתווכח באופן חסר תוכלת אז החלטתי לספר כמה דברים על הנושא. בדיוק ביום שישי בערב ארחתי כמה אנשים, ודיברנו על הנושא של טיעונים מסוג זה. היתה העו"ד שסיפרה שניסוחים כמו "ברור לכל", "אין צורך להכביר מילים" ושאר פנינים מופיעות בסיכומים של טיעונים לבית משפט, דווקא כשמדובר בנקודות בעיתיות שלא וכחו עד תומן בידי העדים.