קרב מגע בטירונות

tzukon

New member
קרב מגע בטירונות

שלום, אני מתגייס צעיר לגבעתי וביום ראשון אני מתחיל את הטירונות בבא"ח. רציתי לשמוע את דעתכם וידיעותיכם על אימוני קרב המגע שעוברים בטירונות (בגדודים). האם לאימונים כל כך מועטים יש משמעות או תרומה כלשהי? מה התוכן של השיעורים? מה בכל זאת ניתן להפיק מהשיעורים? תודה רבה סגול לא יורד במים

שלום רב

קרב המגע המועבר כיום בגדודי חי"ר במסלולים השונים הינו קמ"ג המותאם לעבודת השטח. בעבודת שטח רגילה אתם נמצאים בריכוז קהל כזה או אחר צמודים לנשק האישי שלכם ועל כן שעורי הקמ"ג מתמקדים בעבודה יחד עם הנשק. התקפות, הגנות, תנועה, הגנות סכין+שימוש בנשק כנשק קר+פתיחת טווח לשימוש בנשק כנשק חם. מניסיוני כמדריך וויתק במערכת הזו אני יכול לומר לך כי שעורי הקמ"ג הקצרים מקנים איזו שהיא מודעות כללית לנשק ולשימושיו ולא אחת אני מקבל דוחות פעולה המצביעים על הצלחה מרובה של החיילים ליישם את הנלמד בשטח. אני זוכר שכשהייתי חייל, הגיעה סידרה של גולני להתאמן ומיד בסיומה הם ירדו לקו. אחד החיילים פתח מחסום וזינק עליו צעיר פלסטיני עם סכין, הוא ביצע הגנת נשק ומיד תקף עם הנשק בפניו של התוקף - זה היה רגע גדול מאוד בחיים שלי שאז הבנתי שבאמת אני משפיע על חיילים גם בזמן הקצר שהם איתי. המון הצלחה ושמור על עצמך. נ.ב קמ"ג צבאי הולך לבצע מהפך רציני הן בתכנים והן במערך ההדרכה בשנים הקרובות... נסה לצאת לקורס אתה תהנה. עמית

tzukon

New member
תודה רבה

תודה על התשובה והמידע. לנסות לצאת לאיזה קורס ואיך?

alexko

New member
מסכים לחלוטין עם עמית ומחזק

לאחד החיילים שלי בסדיר קרה מקרה ממש דומה, שבוע לאחר סיום הטירונות העברתי שיעור של הגנה עצמית עם נשק (ללא ירי) לחיילים בגדוד לאחר שבוע נוסף, במהלך תעסוקה ברפיח, אחד החיילים הציל את חייו מתקיפת גרזן לראש. לכן אני מאמין גדול באימון יעודי מרוכז, למרות שהוא לא מתאים ליומיום.

למעלה