קרב מגע בחי"ר

cutesmile

New member
קרב מגע בחי"ר

הי רציתי לדעת אם אימוני קרב מגע בצבא ביחידות חי"ר הם פרקטים כמו שאר אימוני קרב מגע מאומנויות שונות שעושים באזרחות (כמו קרטה וכ"ו) אני שואל זאת כיוון שיש לי שני חברים בעלי רובעי 07 לוחמים בנח"ל גרעינים.(חייל 07 וחיילת עם 08) הם סיפרו לי על האימוני קרב מגע שלהם בצבא שנהגו לעשות כפי שסיפרו לי זאת שם נשמעים בטוחים ובקיאים במה שלמדו.כמו שאני אני מכיר אותם מעולם לא התעסקו באומניות לחימה כלשהם אני וחברי מתכוונים לנסוע להודו לנקות את הראש האם הם באמת פייטרים למיניין ? האם זה משתווה למה שלומדים באזרחות?

קרב מגע צבאי של חי"ר

אתה לומד מעט תגובות למצבי תקיפה אפשריים, קצת שימוש בנשק ככלי קר, ובעיקר אגרסיביות. באזרחות אתה מגיע לומד הרבה יותר מצבים והרבה יותר עמוק. תבדוק כמה שעות שיעורי קמ"ג היה לחברים שלך במהלך כל השירות, ותחשוב לאיזו רמה אפשר להגיע מכמות השיעורים הנ"ל.

4once2

New member
הסיפור על הארנב והשועל

מן הסתם אני אהרוס את הסיפור אבל.. הארנב היה מסטר באומניות לחימה. כל אחה"צ הוא והשועל היה מגיעים לקרחת יער קטנה, ושם היה מלמד את השועל את רזי השיטה. היה מראה לו טכניקה א' וטכניקה ב' ומדי פעם היה מספר לשועל כי אם האריה יגיע יבצע טכניקה זאת. ואם זה לא יעבוד יעשה את הטכניקה ההיא וכך המשיכו. יום אחד תוך כדי אימונים נשמע רעש גדול והאריה הגיח מבין השיחים, השועל מיד קפץ על רגליו וברח הארנב עמד שם וחשב "איזו טכניקה.... איזו טכניקה..."

כמעט ללא קשר לרובאי ../images/Emo195.gif

אימוני הקמ"ג בצה"ל (כמו הרבה דברים אחרים) הינם שטחיים ובלתי מספקים. אפשר שביחידה כזו או אחרת: המדריך קמ"ג מכניס ערכים מוספים מידע פרטי הרלוונטי (!) למציאות הלוחמים, אבל ככלל - זה לא משהוא...

למעלה