קרבן פסח

קרבן פסח

אני עוקב כבר שנים מרובות אחר הנושא ואין ``בין הזמנים`` של פסח שלא נהרג בו בחור ישיבה. וכידוע שא``א לדעת חשבונות שמים אבל אולי הבין הזמנים הזה קצת מיותר. מילא בין הזמנים של אב מיועד למנוחה מכל השנה, וא``כ זכות הלימוד של כל השנה מגינה גם על התקופה שלא לומדים. אבל חופשה כזאת ארוכה באמצע שנה למה? ומדוע? (אולי לנוח מהרפיון של פורים...) אני יודע את כל התירוצים שכך קבעו גדולי הדורות וכו` וכו` אבל אחרי שרואים כ``כ הרבה קרבנות צריך לעשות חשבון נפש. לתשומת ליבם של מנהיגינו.

הבעיה היא לא העיתוי

הבעיה נעוצה בזה שמזלזלים בכללים חשובים ובסיסיים. )למשל הליכה שלא בשבילים המסומנים, או ללא מפת סימון שבילים, ללא מספיק מים, כניסה למים היכן שאסור, וכו`( שמעתי זאת לא פעם ממחלצים ואף כותבים על כך בעיתונים החרדיים מידי ערב בין הזמנים. כך שהבעיה היא הבחורים בעצמם ולא מתי הבחורים עושים שטויות ואומרים לי זה לא יקרה וכל הקלישאות הידועות לנו ואת שאינן גלויות לנו אלא לבחורי הישיבות בלבד. בנוסף יש כאן את עניין חילול השם וכן עניינים נוספים.

טענו בפיתה והודה לו בפיצה

כל מה שאתה כותב זה נכון אמיתי וצודק. אבל אנחנו יהודים כשרים צריכים לשאול ``מדוע זה קורה לנו?`` ומה עומד מאחורי הצרות שהקב``ה מנחית עלינו. אני ניסיתי להביא כיוון אחד, כמובן שיש עוד הרבה דברים שבהם אפשר להתחזק. (ובשולי הדברים: בירושלים מקובל שהרבה בחורים לא יודעים לשחות, כיון שאין ים בי-ם, ובקושי יש בריכות, לא לימדו אותם הוריהם לשחות. וזהו עוון גדול, שהרי אם הבחור ז``ל היה יודע לשחות, הרי הוא לא היה ז``ל)

טענו בחיטים והודה לזכר קדשו

א``כ אז נבטל לירושלמים את ה בין הזמנים. אל תיקח אותי ברצינות זה לא אני שכותב עכשיו אלא מלאך השינה שבדרכו אלי.

אבי 231

New member
לתשומת ליבך מנהיגינו לא נוהגים

לקרוא כאן, והפניות אליהם באישי בלבד!

למעלה