קרבות

בורן

New member
קרבות

כל הדברים היפים במשחק, שמתי לב, הם הקרבות. השהמ תמיד מנסה לדחוף פה ושם עוד דברים יפים, אבל השחקנים נהנים הכי הרבה מקרבות. הם דוחים את הדברים האחרים, ומשקיעים את כל יכולותיהם וזמנם על שיפור הקרב שלהם. זה מאוד מעצבן, כי אז כל הזמן אתה מביא קרבות- אם תביא משהו אחר הוא יתקל בדחייה. אם למישהו יש רעיונות לדברים מעניינים, לא קרבות, שהשחקנים יאהבו- אני אשמח בעז הקופצת מצוק נחיל סהרה(לא יודע מה זה אומר, דבר אחד בטוח- זה אומר שאני אשמח).

Nihau

New member
לדעתי זה לא חייב להיות ככה

והרי דוגמאות בשפע מנוסגות' חלקנו הוסיפו נקודות בבישול למרות שאין שום יתרון לחימתי רק מוסיף לעומק הדמויות השקענו זמן ומחשבה על דברים שבין הדמויות כמו שיחות נפש, מתנות יומולדת, הפתעות קטנות וטובות אישיות אפילו כשלא היה לזה שום קשר לעלילה הנוכחית או לקרבות ויכולתינו בהם (פרט אולי לחיזוק הדינמיקה הקבוצתית שמוסיף להרמוניה בקרב אם תסובב כל דבר לכיוון הזה) היו המון אירועים יפים שלא קשורים לקרבות והתעקשנו לחוות אותם למקסימום: חגגנו ימי הולדת, ביקרנו בערים מפוארות, החלקנו על הקרח, ניגנו הופעות מפוארות אפילו שזה היה בפונדק כפרי קטן, פתרנו בעיות בדרכי שלום כל פעם שהיה אפשר... ניסינו להתחמק מקרבות כמיטב יכולתינו רוב הזמן... להגיד שהקרבות הם הדבר הכי יפה במשחק זה לדעתי מצביע על כך שאתם יותר מידי צמודים לספר שמרחיב לפרטים הקטנים רק את שיטת הקרבות. העולם חי מסביבכם, זה התפקיד שלכם ביחד עם הGM להחיות אותו בדמיונכם ולמצוא את היופי בכל הדברים שאתם עושים, לרדת לפרטים גם בתחומי המשחק האחרים ואז תמצאו גם בהם את היופי. טוב, אני אפסיק להרצות עכשיו...

בורן

New member
אני לא אומר

שקרבות הם החלק הכי יפה של המשחק! חס ושלום! אני אומר, שאין לשהמ רעיונות לדברים יפים רק כקרבות, ומה שאני ביקשתי זה לא הרצאה למה אני לא צודק- אלא רעיונות לעוד דברים יפים. כמו, למשל, מה שאתה כתבת- "חגגנו ימי הולדת, ביקרנו בערים מפוארות, החלקנו על הקרח, ניגנו הופעות מפוארות אפילו שזה היה בפונדק כפרי קטן, פתרנו בעיות בדרכי שלום כל פעם שהיה אפשר" זה נחמד, ואני מעוניין שעוד אנשים ישרשרו לפה את רעיונותיהם לעוד דברים יפים.

Nihau

New member
טוב יש לי כמה רעיונות יפים...

אחד מהם זה להחליט שיש חגים בעולם ואז לעקוב אחרי תאריכים ולחגוג אותם. חגים עממיים כמו פסטיבל יום העצמאות ה50 של העיר רואליס ובו מעיפים כדורים פורחים לאוויר ויש תחרויות כמו למשל אכילת עוגות ווהמלך מכריז איזה פושעים זוכים לחנינה ביום מיוחד זה של חופש. חגים חקלאיים כמו שבועות וט"ו בשבט חגים דרואידיים כמו היום הארוך ביותר בשנה, הלילה הארוך ביותר בשנה ועוד חגים לזכר אירועים היסטוריים חשובים כמו נפילת אירו-עד הטירה המעופפת של הראיר האכזריים והכחדתם עד אחד בתהליך וכך שחרור האנושות כולה מעול השעבוד, יום הזכרון לחללי מלחמת הקוסמים ששיטחה שני הרים למישור הדממה אירועים חשובים לציון: יום כל-הרוחות בו לא יוצאים מהבית בלילה כי רוחות הרפאים של עברכם מחפשות אותכם בחוץ לענות אותכם ולספר לכם מה רע להן... ועוד. חתונות של משפחות המלוכה תמיד מביאות פסטיבלים, עיר שבה גרים מפורסמים כמו לוחם נועז או קוסם חשוב וכ"ו - יש בי"ס מיוחד בעיר בתחום ההתמחות של אותה אישיות חשובה... יש עוד הרבה דברים שאפשר לעשות שלא קשורים כלל לקרבות וממלאים את העולם בחוויות מהנות. עכשיו תחשוב אתה על כמה.

snift

New member
אני ממש לא מסכים

לדעתי קרבות הם חלק הכרחי במשחק אבל ממש לא "החלק הכי יפה". כבר היתה לי דמות שהבסיס שלה היה הטענה ש"אלימות היא מפלטת האחרון של חסרי היכולת", זה לא אומר שהיא לא נלחמה ו/או לא היתה טובה בכך כאשר נאלצה להילחם, אבל היא השתדלה לא להילחם איפה שלא צריך. לבנות את העיר או את גן הפסלים, להצליח במו"מ קשה ודברים כאלה יכולים להיות מהנים לא פחות מקרב שמצליח.

l o r e

New member
אלימות היא מפלטם של חסרי היכולת

הוא אחד המשפט של ראש העיר הראש של טרמינוס, סלבור הארדין, בסדרת המוסד של אסימוב.

backdoorslam

New member
אוקיי, אבל

אני בכל זאת ממליץ לך להוסיף כל מיני ארועים מגוונים שאינם קשורים קשר ישיר בקרבות. לך תדע, אולי זה ימצא חן בעיני החבורה. תוכל לקרא על "דברים מעניינים" ברשומות משחקים בפורום הפונדק, וגם בתעשייה הגובלינית (איזומו. מ-ד-ה-י-ם).

למעלה