קרבות

Romeo Ferrari

New member
קרבות

למישהו יש קרבות של מישהו ממשפחת גרייסי? או קרבות אמיתיים של ברוס לי? אף פעם לא ראיתי קרב אמיתי שלו ואין לי מושג מה הוא באמת שווה.

ברוס לי יודע המון קרקע....

ואת זה יוכיח לך מי שלמד, השיטה שלו מתבססת על 18-12 שיטות, ויש לי הרגשה משום מה שהוא לא פיספס את זה.

NetDragon

New member
ברוס לי לא יודע קרקע

חלק גדול מאד מהג'יט קן דו מתבסס על קרקע.

COGAN BENY

New member
ברוס לי הפסיד נגד אגרופ תאילנדי

יש את זה מצולם בסיפריה הלאומית של תאילנד בבנגקוק. הוא עדיין היה טרי בשיטה שלו והוא צילם את ביג בוס בתאילנד. הקרב היה ב לומפיני סטדיום, והוא פרש בנוק אאוט טכני סופ סיבוב ראשון. דווקא הוא היה אמיץ וקיבל מלא בעיטות וברכיים. להפתעתי הוא בכלל לא בעט כי הוא הבין כנראה שהזה כבר לא שואו אלא קרב והוא חיפש את הנער התאילנדי דווקא באגרופ. בגדול כל הכבוד לו לעלות מול תאילנדי . חוץ מזה הוא התאגרפ באגרופ קלאסי באוניברסיטה בסן פרנסיסקו

ברוס לי לא היה איש קרקע ...

אבל בשיאו: מעט מתאגרפים מכל סוג שהוא יכלו להתמודד מולו - בטח בקרב רחוב ... גורו דן אינוסאנטו - יורשו (שיבדל לחיים ארוכים וטובים) פיתח את השיטה וכיום יש בה עבודת קרקע ברמה הגבוהה ביותר, כולל הרבה סמבו וגרייסי ... סלבו, אני מקווה שלא הבנתי אותך כהלכה: ברוס לי הוא "רק" אומן הלחימה הכי חשוב והכי מפורסם בתולדות ההסטוריה האנושית: שמו מוכר לא רק לכל אומן לחימה אלא כמעט לכל אדם בעולם... אגב: מוסאשי, לא ... ברוס עשה שני דברים שלא עשה איש לפניו: 1. חשף את אומנויות הלחימה האסיאטיות בפני כל העולם והזמין את כולם להתנסות בלי מבחני אש וכבוד, שאבד עליהם הכלח. 2. ברוס היה הראשון (אולי איימי ליכטנפלד קודם אבל לא בכזו תפוצה) שקרא לדעת לעשות את ההבחנה בין ה"מסורתי" ל"יעיל" (כשצריך כמובן). באופן זה הוא זכה לתהילת עולם ומתוך שכך: אתה, אני, המורה שלך והמורה של המורה שלך צריכים לקוד לו.

אני חושב שסלבו ניסה לרמוז

שכישורי הלחימה של ברוס לי מופרעים כרגע על ידי שתי מטר של אדמה... אבל לגבי מוסשאי לא וברוס לי כן - לא מדובר בהשוואה הוגנת, אחרי הכל. מוסאשי, כזכור לא ממש חי בתקופה של, ובכן, סרטים. והוא גם דיבר יפנית פור קראיינג אוט לאוד! האפור

mickeym

New member
אין לי ספק שלא, אבל..

זה לא גורע חלילה מהערכה שלי אליו כאמן לחימה מן השורה הראשונה. הרי על מנת לחשוף את אומנויות הלחימה אל המערב נדרש אמן לחימה עם כישורים בימתיים אשר יוכל "להגזים" במידה על מנת למשוך אנשים אל אומנויות הלחימה. בפועל, הוא צדק. הגדילה של הדוג'ואים בארה"ב בשנות ה-70 שהיו שנות הפריחה שלו היתה מאסיבית מאד. גוטמן, בוא ניקח לרגע ספורט אחר. מישהו ידע משהו על כדוריד לפני דודי בלסר? היום יש לך 300 נערות צרחניות בכל משחק של הפועל ראשון...
כל זה לא מונע מדודי בלסר מליהות שחקן כדוריד טוב. אז למרות שהדוגמה שונה, הנמשל ברור... מיקי

אררר.. דודי בלסר?

אנחנו מסכימים באופן עקרוני, זה בסדר. ברוס לי הוא נינג'ת על, And ninjas are sweet

מסכים ומוסיף ...

ישנם הרבה אומני לחימה בעלי כריזמה ויכולת תיאטרליות - אז הם ברוס לי ?!

כדוריד זה משחק מצויין שיכול היה

להיות אחת מספינות הדגל הספורטיביות של ישראל, אבל דודי בלסר לא מקדם אותו. מספיק לראות שהמעודדות שלו בכל משחק באות גם מהקבוצה היריבה... זה לא פיתוח הספורט, זה סלבריטי בלי קשר. למרות, אגב, שהוא באמת שחקן טוב ושהכדוריד ראוי לשיווק.

למעלה