קרבות!!!!!!!!

../images/Emo67.gif דיוני קרבות (8) ../images/Emo67.gif

ספרו/שאלו/שתפו בפינה זו, כל מה שקשור לקרבות שאתם עושים, בתור תלמידים או מורים שלומדים או מלמדים אומנות לחימה כלשהי

deep ocean

New member
אני ממש השתפרתי בקרבות

באופן ממש מהפכני!!! כתבתי דיווח שיעור בקישור הבא, אבל אני אעתיק את החלק הרלוונטי משם לכאן: שיעור ראשון: בסוף השיעור ישבנו בשורה, וכל פעם בן קרא לזוג אחר להדגים קרב. די חששתי אבל היה ממש בסדר ועשיתי קרב עם איתי (בזכותו הרגשתי נוח). שיעור שני: הפעם כשישבנו בשורה ובן קרא לאנשים לעשות קרב, חיכיתי לזה!!! והצבעתי להתחיל. עשיתי קרב עם מויש, זה היה כיף!! איזה שיפור בשני שיעורים ביכולת הקרב שלי!!!!!!! כרגע אני לא פוחדת מקרבות, אלא רק מחכה להם!!! תנו לי קרבות! תנו לי! חהחחהחהחה אני מרגישה כל כך טוב. אני מרגישה שעשיתי שינוי מהותי ביותר בכל מה שקשור לעבודה שלי בשיעורים. איזה כיף!!! --------------------------------------------------------------------- משהו שחשוב לי לציין שהבנתי- כולם ישבו בשורה, וכל פעם זוג אחר עשה קרב. הכל היה תחת שליטה. בן ביקש מהפרטנרים שלי שיתנו לי יותר לתקוף ולא יצאו אלי, אלא שיחכו שאני אבוא אליהם. בנוסף, הוא ביקש שיהיו עדינים (או מילה אחרת). בכל אופן, זה היה מאד משמעותי כי הבנתי מה עוצר אותי בקרבות. הרשיתי לעצמי לתקוף בעוצמה ולהעז, ובקרבות רגילים אני לא עושה את זה, כי אני חוששת שהצד השני יסחף. (כביכול, אם אני אכה אותו חזק, הוא יסחף). הכי עזרה לי, ההנחייה שבן נתן, שאני יותר אתקוף. הבנתי שזה יהיה לי טוב, לבקש מהפרטנרים שלי בקרבות שיתנו לי יותר לתקוף, ויפעלו בעדינות איתי. הבנתי גם שקשה לי ליישם את זה, כי אני מפחדת שכביכול אף אחד לא ירצה לעשות איתי קרבות. בן אמר שזה לגיטימי שאני אבקש את זה, אבל יש לי את הפחד שאנשים יתבאסו לעבוד איתי. על זה אני צריכה לעבוד כרגע
להרגיש נוח לבקש מה שאני רוצה מבלי לחשוש לא לשים זין אם אנשים לא ירצו לעבוד איתי כי יש לי "דרישות" כביכול, ולשמור על הביטחון (הפיסי) שלי בקרב מבלי לחשוש שאני מציקה לפרטנר עם הדרישות שלי. כמובן שהחששות שלי הם אינם באוויר, כבר מישהו אמר לי איזה באסה, עכשיו אני לא יכול לתת מכות כי אני איתך בקרב. מישהו אחר עשה לי פרצופים כל הקרב. העיקר הוא שאני אבין שזה לא שאני לא בסדר, אלא הם לא יודעים להתמודד איתי. בקרבות שעשיתי שכולם הסתכלו, ובן נתן את ההנחייה, וידעתי שהכל בשליטה פשוט הרשיתי לעצמי לתקוף ולהשתחרר ולעשות מה שאני רוצה זה היה נפלא!!! מטרתי כרגע היא לעשות זאת גם בקרב רגיל, שלא כולם מסתכלים, ושאין פיקוח הדוק כמו שהיה בשני השיעורים ההם. אשמח לשמוע דיעות או עצות אם למישהו יש

Lagrangian

New member
אני יכול להבין

למה אנשים מתבאסים. הרי בקרבות כאלה כ"א שואף לשפר את עצמו. אולי כדאי לשנות את ההגדרה של האימון הזה לתרגולת במקום קרב. וגם אז, אולי, להחליף תפקידים, פעם את ופעם בן הזוג שלך יותר אסרטיבי.

deep ocean

New member
תשובה ../images/Emo13.gif

הקרב הזה הוא תרגולת באופן ברור. זה לא קרב אמיתי!!!! בקרב אמיתי במציאות, אם מישהו יתקיף אותי, אני טכניס לו אצבעות לעיניים, אני אכאיב לו, אני אבעט לו לביציים, אני אהיה מאד אגרסיבית ואני ארצה לפצוע אותו!!! אני לא אלך לפי כללים שסיכמתי עם הפרטנר. זו לא אחת מהמטרות בקרב בשיעור - להוציא את האגרסיות על הפרטנר! עם כל פרטנר מסכמים כללים אחרים. יש מי שלא רוצה שיתנו לו בוקס לאף (גם עם כפפות), יש מי שאין לו בעיה שיתנו לו מכות בכל הגוף בכל עוצמה (חוץ מלפנים, שאז עדין מאד), יש מי שמבקש שלא יבעטו לו לרגל ימין וכו´. לפני תחילת קרב בודקים את העוצמה שמתאימה לכל אחד מהמשתתפים וכן הלאה. לגבי אדם שרוצה לשפר את עצמו, אתה טועה. הקרב מורכב לא רק מתקיפה אלא גם מהתגוננות, מהתבוננות ביריב ונסיון ללמוד אותו, מנשימה, מיישום טכניקות, מנסיון לצפות היכן היריב יתקוף ומה הרגל החלשה שלו ברגע נתון זה. הקרב מורכב ממכלול דברים, שלא מסתכמים בתקיפה בלבד. יש המון אפשרויות ללמידה והשתפרות. גם אם (ניקח מצב שיראה בטח מוקצן עבורך, שתירגלנו אותו בשיעורים כל הקבוצה אגב!!) אני אעמוד ללא תזוזה, ומידי פעם אני אשנה עמידה, והיריב שלי רק יסמן אותי, שנינו נלמד המון!!! אני אתבונן בו, ואראה מהן נקודות התורפה שלו ברגע נתון, ואנסה לראות מה הייתי יכולה לעשות אם הייתי זזה, ועוד ועוד. הוא יתרגל עלי תקיפה, יבדוק את היכולת שלו, ינסה לצפות מה אני יכולה לעשות במקרה והייתי רוצה ועוד ועוד. --------------------------------------------------------------------- אגב, לגבי- "אני יכול להבין למה אנשים מתבאסים". יש שני אנשים שהתבאסו לעבוד איתי. עם כל השאר אני מסתדרת מצויין
והיה לי כיף לי לעבוד עם כל הפרטנרים שעבדתי איתם עד כה!! (גם עם אלה שהתבאסו ממני למדתי הרבה) נקודה נוספת, אני מתכוונת לבקש מהפרטנרים שלי להבא לתת לי יותר לתקוף (עדיין לא עשיתי את זה). תתפלא כמה אפשר להשתפר רק אפילו מלהדוף חצי מהזמן. --------------------------------------------------------------------- אם יש עוד שאלות, אשמח שתשאל כי זה עוזר לי לענות לך

wu-wei

New member
אבל יקירי

שיפור עצמך (כלומר: שיפור יכולותיך בקרב) לא דורש עבודה עם כח. להיפך, ככל שאתה יותר שולט בעוצמת המכות שלך - לכאן או לכאן, ככל שאתה מצליח יותר ´לקרוא´ את היריב /בן-הזוג לקרב על -סיגנונו ויכולתו, ככל שאתה יותר מגוון באופן עבודתך ולא מקובע על סיגנון אחד, עוצמה אחת כך אתה הופך מהר יותר ללוחם מיומן יותר ויכולתך בקרב מתעצמת. ובנוסף, הרי זה לא שאתה עובד כל הזמן עם אנשים שרוצים או צריכים שתעבוד בעוצמת חבטה נמוכה יותר. יש את כל המיגוון וזה נראה לי דווקא אתגר לעבוד גם בעוצמה שונה דעתי האישית

wu-wei

New member
אני מגלה על עצמי

שממש קשה לי משום מה לבקש מאנשים לעבוד מעט אחרת בקרב איתי - לאט יותר, חלש יותר, עדין יותר... אני כן עושה את זה אבל לא כמה שאני צריכה (לדעתי ובטח גם לדעת בן...) וגם אז זה לא מייד אלא אחרי כמה זמן (שניות או דקות) ולא תמיד. בדקתי את זה עם עצמי, ועדיין לא ירדתי לעומק העיניין (הסיבה). יש לי כמה רעיונות... אני בטוחה שזה קשור לאופי שלי בכלל. צריכה ללכת אמשיך אח"כ

deep ocean

New member
אני כל כך מבינה אותך

הכל נחמד, מה שרשמתי פה שאני רוצה לבקש מהפרטנרים שלי שיתנו לי יותר לתקוף יש לי "גיבוי" מהמדריך שלי (בן) שזה בסדר גמור לבקש את זה יש לי גיבוי שכלי (אני יודעת שזה בסדר) אבל אני מפחדת עדיין לבקש כאלו דברים מהפחד שלא ירצו לעבוד איתי אז למרות שאני יודעת שזה בסדר ולוחם קונג פו אמיתי, יעבוד איתי בשמחה קשה לי לבקש את זה אולי שתינו נדבר ביחד באחד מהשיעורים וביחד נגיע לפתרונות?
מה את אומרת? אני הייתי שמחה לשמוע ממך (אפילו פה) על ההתנסויות שלך בנושא (בקרבות) ומה קורה כשאת מבקשת שיעבדו חלש יותר וכו´...

היי מיכל!

אל תניחי הנחות- שלא יעבדו איתך אם תבקשי X ו-Y פשוט תבקשי ותראי כבר מה יקרה, אל תניחי שיקרה כך וכך, תבדקי את הנושא, פשוט תבקשי לא יקרה לך כלום אם תבקשי! שלך באהבה, עידודו

deep ocean

New member
אתה צודק ../images/Emo13.gif

אני נכנעת לפחד ואני מניחה הנחות אני בפעם הבאה אבקש מהפרטנרים שלי את זה!!! תודה

wu-wei

New member
מה לעשות? לעשות!

אולי באמת העניין - או חלק ממנו - זה שיחשבו עלי משהו ´לא טוב´. אם זה זה אז זה מאוד בלתי מודע ומאוד עמוק, מהרגלים ישנים. מה קורה כשאני מבקשת שיעבדו אחרת? עושים זאת מייד, ובהמשך הקרב שואלים אותי מדי פעם אם זה בסדר... ולאור זה זה באמת נראה דבילי לא לבקש מייד אולי נציב את זה לעצמנו כמשימה בקרב, בדיוק כמו ´לשמור פנים כל הזמן´ או ´לעשות רצף של 3 תנועות´... ננסה ונדווח?

Yin

New member
משפט מפתח בעבודה בזוגות,

שאתה עובד לבד - אתה עובד עם מישהו, כשאתה עובד עם מישהו - אתה עובד לבד. (אתה = את או אתה)

קרבות!

אני לאחרונה עובד על קרבות כל כך הרבה ואני מרגיש שיפור כל הזמן! לאחרונה ביום שבת שהדרכתי את ניל בקרבות וגם נילחמתי נגדו תוך כדי הרגשתי שיפור בהרגשה בקרבות והרגשתי שיפור בביטחון העצמי ובכלל שיפור במהירות ובתנועה. הצלחתי ליישם דברים שרציתי תוך כדי המחשבה, כמו בעיטה סיבובית בעיטה לחלק התאומים ועוד... אני מאוד מרגיש שיפור. ביום שבת עבדתי על קרב עם ניל מחוץ למכון. יצאנו החוצה וההנחייה שלי היתה להנחות אותו בקרב, הכוונה,לקדם את ניל בקרב, אז לימדתי אותו כל מיני דברים, הסברתי לו כל מיני דברים ותירגלנו בעצמינו קרב. תוך כדי הקרב אני הייתי בלי נעליים, כי כאשר אני נלחם עם נעליים אני מרגיש הרבה יותר ביטחון עצמי כי המכות ברגליים(כף הרגל) כבר לא כואבות, וזה יותר נוח. אז החלטתי להתאמן בלי ולנסות להרגיש כאילו יש לי נעליים, כאילו אין בכלל הבדל. תוך כדי הקרב הרגשתי ממש טוב, גם ללא הנעליים, אני אתאמן ככה עוד, ואני מקווה שאני ארגיש שאין כבר הבדל ביניהם. שלכם באהבה, עידודו היחף נ.ב לא תאמינו איך נראו הרגליים שלי שחזרתי למכון שחורות לאללההה!!!

נירש

New member
דיווח קרבות

אתמול, במסגרת שיעור הקונג פו, עשיתי 5 קרבות ברצף (המקסימום שהגעתי אליו היה 2, עד כה). זה היה כיף לא נורמלי! הרגשתי שיפור מאוד רציני ברמה שלי והכל בזכות דבר קטן אחד: ביום שבת בן אמר לי בתחילת השיעור להשתפר בצורה עצמית בנושא "הגנה עצמית". בלי לחשוב על הנושא בכלל, כבר באותו יום, הרגשתי שיפור ממשי. היה ממש כיף
בשבילי זאת פעם ראשונה שאני מרגיש שיפור בתחום מסוים כתוצאה מ"מחשבה", ולא מעבודה תכל´ס...

היי ניר אני שמח בשבילך!../images/Emo13.gif

קודם כל גם אני רוצה לומר לך מזל טוב אתה מאוד השתפרת בקרבות וכיף לעבוד איתך, זה אתגר מאוד כייפי! דבר שני, ספר מה עשית? מה חשבת בדיוק? חשבת על קרבות אחרונים שלך? חשבת על תרגילים להגנה עצמית? על מה חשבת? שלך באהבה, עידודו הלוחם

נירש

New member
../images/Emo18.gif - פרוט קצת מתלהב

קודם כל תודה :) תמיד נחמד לקבל פידבקים כאלה ובמיוחד מג´ט לי... האמת, זה קטע די מצחיק - לא ממש חשבתי על דרכים ספציפיות, זה היה יותר עליית מדרגה כזאת בראייה של הקרב (שלא יגידו שאני מתלהב). כאילו אני רואה נקודות תורפה יותר טוב, והתגובות שלי התחדדו (נשמע מוזר, נכון? גם לי זה היה מאוד מוזר). אני מתפדח לרשום דברים כאלה פה, כי זה נשמע לי טיפשי מדי (ועכשיו כולם יגידו לי שהטורף מטריף אותי...
) אבל זה היה ממש מיוחד. כאילו החלטתי שאני עושה קרבות יותר טוב. יותר חוסם, יותר החלטי, יותר יוזם... זהו, התלהבתי מספיק.

deep ocean

New member
יש בעיה קטנה

רוב הטכניקות שלמדתי בשיעורים זה כשבאים באגרוף איל...מעט מאד מתמקדים כשבאים בבעיטה. ואז בקרב..אני לא מיישמת כמעט טכניקות, חוץ מטכניקה בה אני בועטת (שאני קופצת על רגל אחת כפופה..נו, קשה לי להסביר), או טכניקה בה אני מתחמקת (מחליפה רגלים בקפיצה אחורה) הכוונה שלי, שאני לא מרגישה שיש לי מספיק טכניקות ב"סל" לבלימת בעיטות ולתקיפה עם בעיטות. אני רוצה ליישם יותר טכניקות בקרבות. בשיעורים הבאים אני אבקש מבן להראות לי טכניקות כאלו, אבל יכול להיות (סיכוי רב מין הסתם) שיש לי BLACK OUT וכן למדנו דברים שיכולים לעזור לי ואני פשוט לא משתמשת בהן בקרב....חהחהחה..בכל אופן אני מודעת למצב, שזה מעולה מבחינתי!

למעלה