קרבות

kung fu

New member
קרבות ../images/Emo42.gif

איך עובדים אצלכם בבית הספר על קרבות אימון? האם כולם עובדים באותו האופן או שבכל חגורה עובדים אצלכם אחרת? ואיך אתם באופן אישי עובדים על מנת להשתפר בקרבות?

kung fu

New member
אני אשתף.....

בבית הספר שאני לומדת בו בכל חגורה עובדים אחרת על קרבות. בחגורה לבנה לומדים איך לעשות קרב סימונים עדין. בדרך כלל עושים גם קרבות "נוחים" (שהעוצמה היא מעבר לסימון עדין, אבל זה לא כואב לפרטנר). ומתנסים גם בקרבות שמנסים להכאיב לפרטנר אבל מבלי שהוא יפגע או יינזק, או שהוא מנסה להכאיב לנו. אלו הצורות העיקריות של עבודה על קרבות בחגורה לבנה. בזמן העבודה על קרב יש דגשים שאפשר ליישם כגון: להיות סגורים (ששום סימון לא יגיע אלינו), להצליח שכל זימון שלנו יגיע אל הפרטנר, להיות מדויקים, עוצמת החבטות, הרפיון במהלך הקרב, הנשימה, ועוד. מידע חשוב מקרבות סימון זה הטווח. מה הטווח שאני מגיע אל הפרטנר (ושאם הייתי רוצה הייתי יכול באמת לתת מכה אפקטיבית בטווח הזה), מה הטווח שאני יכול לעמוד בו שהפרטנר לא מגיע אלי. בחגורה צהובה (שאני נמצאת בה כרגע) עובדים על קרבות בעוד מגוון צורות.

Nihau

New member
קרבות ספארינג

אצלנו בארניס אין ממש הפרדה לחגורות במהלך קרבות האימונים למרות שיש איזו מגמה מסויימת של החגורות הגבוהות יותר למצוא שותפים מחגורות גבוהות כמוהם. הנשקים המרופדים וקסדות האימון נותנים פתח נוח לעבוד לפי רמת העוצמה והמהירות שהמשתתף מוכן להשקיע בקרב, ללא צורך בזהירות רבה כמו באימון רגיל. ובכל זאת יש גם כאן מגמה מסויימת לבחור שותפים שדעתם על כמות הכוח והפראות בקרב יחסית דומות. באופן אישי- אני מנסה ליישם את הדברים הכי בסיסיים ולא לנסות טכניקות מסובכות פשוט כי לפעמים כשהאנדרנלין זורם אין לי אפילו יכולת לעשות צעד חמיקה פשוט בזווית 45 מעלות- רק ישר, שלא נדבר על חסימות, פריקות ושאר ירקות מעניינים. הדרך היחידה להשתפר בקרבות היא לעשות הרבה מהם. זה עוזר אם מתאמנים מספיק על הדברים הבסיסיים והם נכנסים להילוך אוטומאט אבל לי זה עוד לא קרה במידה מספקת. נו טוב, יש לאן לשאוף.

kung fu

New member
אתם עושים קרבות תמיד עם נשקים?

וזה תמיד עם קסדה?

כן

זה מתחיל בנשק וכשהטווח נסגר ו/או הנשק נפרק, עוברים ליד ריקה: ההחלפת מהלומות בעמידה ועד להתכתשות על הקרקע.

לרוב, לא תמיד

מדי פעם אנחנו עושים קרבות ביד ריקה, אבל לרוב, כפי שאמר יובל, ההתרכזות היא מנשק ועד הקרקע, אם צריך. אשמח לשמוע עוד על מה עושים אצלכם בצהובה...

kung fu

New member
בצהובה עושים אצלנו מגוון קרבות

שלא עושים בחגורה לבנה. בין היתר - קרבות עם עוצמות גבוהות ומשתנות, קרבות בלי מגע לשם קבלת מידע, קרבות כשנכנסים למשחק תפקידים בשביל מה שיעזור לפרטנר להשתפר, ועוד ועוד. יש חומר שונה לחגורות לבנות וצהובות, ויש דברים שחגורות לבנות לא אמורות ללמוד, כי זה יכול להפריע להם בלימוד.

chermon

New member
אצלנו זה ככה:

כמובן שבמספר האימונים הראשונים הקרבות הם עדינים ורכים כדי להכניס את התלמיד למסגרת. מאוחר יותר הקרבות נעשים יותר חזקים, כדי לעצב איזושהי דמות לוחם חזקה. הדבר מתבטא בקרבות עם יריבים בוגרים יותר, כבדים יותר וחזקים יותר.

chermon

New member
אז ככה..

כמובן שבהתחלה העבודה תיראה בעיניך כחסרת טאקט. אבל בסופו של דבר..משתלם. קורה שנפצעים לפעמים, ככל שמתאמנים יותר מפתחים מקצועיות וחסינות מפציעות. ואכן..קורה גם שכואב

אצלנו אין חגורות...

וכשיש אימוני ספארינג על פי המאמן אין ממש הפרדה. אבל כמוש אמרו פה, אנשים משתדלים לעבוד עם אנשים ברמתם... אבל אם יוצא שמתקדם עובד עם מתחיל, לרב הוא מדריךא ותו במהלך הספארינג, כשיש הזדמנות להוריד לו ת'ראש מן הסתם הוא לא יעשה את זה והוא רק יסמן לו. במדיה וזה שני אנשים באותה רמה, אממ עושים ספארינג כמו ספארינג,ף קשה לי קצת לתאר.. אבל אצלו עושים בעקרון ארבעה סוגים של ספארינגים.. רק ידיים.. רק רגליים... ידיים ורגליים פעם ב יוצא לנו לעשות קרבות קרקע... פשוט יש לנו אולם קטן קטן קטן קטן אז אם אין הרבה אנשים יש מקום לזה...

קרבות אצלנו

כבר מההתחלה יש עבודה בזוגות, שהולכת והופכת חופשית יותר עם הזמן. בערך אחרי שנה, מתחילים לשים מגינים ולעבוד בצורה יותר אינטנסיבית. כולם עובדים עם כולם אבל משתדלים לשמור על קצב עבודה ככה שהטוב פחות יוכל עדיין ללמוד.

מגינים

בדר"כ כלום. הכי נפוצים מגיני רגליים, אח"כ כפפות ומגיני שיניים, בסוף מגיני ראש סגורים. מגיני מפשעה שמים אלו שחוטפים לשם הרבה, הם יחידי סגולה... לעיתים רחוקות מגיני גוף.

avima

New member
קרבות אימון הן עולם בפני עצמו

יש כול כך הרבה פרמטרים להשתפר כול כך הרבה סיגנונות גילאים למשל אם ניקח נושא של גיל (באימון תחרותי) לגילאים צעירים הקרבות הן ללא מגע למבוגרים יותר הם עם מגע אבל ללא ראש לבוגרים כבר מותר מגע לראש צורת האימון הכי מענינת ומקדמת לדעתי היא סבב קרבות (פרטנרים שונים) עם כללי קרב משתנים למשל מתחילים עם כללי אגרוף בלבד בסבב הבא רק בעיטות מעל גובה חגורה אחר כך כולל תפיסות ובריחים אחר כך רק הטלות וכדומה. שיטת עבודה זו גורמת לגמישות במחשבה ומאפשרת לדמות עבודה בסיטואציות משתנות לבדוק טקטיקות ולהשוות בין פרמטרים שונים (למשל בין עבודת רגלים בלבד לעבודת ידים בלבד) מבחינת עוצמת קרב מווסתים את העוצמה בהתאם ליכולת הפרטנר יצא לי לעבוד עם ילדה בת 8 זריזה כמו שד ואחר כך עם בחור ששוקל מעל 110 קילו (כבד וחזק) ברור שסגנון העבודה - והתועלת שהפקתי היו מזוויות שונות לגמרי. כמו שאמרתי אפשר לכתוב מגילות על הנושא אבל אני חושב שזה מספיק לעכשיו.

למעלה