קרבות באימון

שוקוקאן

New member
קרבות באימון

הי, משהו מטריד אותי בזמן האחרון באימונים (אני מתאמן שנה בקונג פו): בכל סוף אימון אנו עובדים בזוגות - "קרב". ואז יש לי הרגשה שמרוב אלמנטים שצריך לזכור לעשות, אני לא מיישם כלום והולך, בעצם, לאיבוד בים של עקרונות - נשימה, הגנה והתקפה בו-זמניות, יציבה, הליכה, הרגשת היריב, שמירת מרחק וכו'. בשאר האימון יש לי נקודת אחיזה - אני יודע שאני עובד על עיקרון א' או ב', ולא על כולם ביחד. אז מה עושים? יש כאן עוד אנשים שמרגישים כך? האם זה משתנה עם הזמן? מה הדינמיקה של ההתקדמות כאן, אם בכלל היא קבועה? תודה...

ההרגשה שלך נכונה.

הרבה פעמים כשאנחנו מתרגלים קרב ועבודה מהירה יותר, אנחנו הולכים לאיבוד בים של עקרונות ולא זוכרים ליישם את כולם. אני מעריך שאחרי שנה אתה עוד לא מתרגל מגע מלא, אז נתייחס רק לתרגילי זוגות "רגילים": לכל מורה ולכל סגנון יהיו הדגשים שלו, ואני מקווה שכבר שאלת את המורה שלך. מעבר לזה, תרגול זוגות נועד לתרגל כמה דברים חשובים: טווח מול היריב, תנועה ומגע הם חלק מהדברים האלו. תמיד חשוב להתחיל ממהירות איטית של תרגול ולא למהר כי אז שוכחים באמת הרבה דברים, וגם נוטים לא לשים לב לזה. נסה לשמור על עמידה נכונה ותצורת גוף (אני לא יודע איך קוראים לזה אצלכם), שמור על מהירות איטית אבל זורמת (משהו קרוב לסלואו-מושן, אולי לא תרגיש כמו לוחם גיבור אבל זו הדרך היחידה ללמוד נכון) ועשה את הטכניקה, כשבכל תרגול בקש מהמורה שלך או מאחד המדריכים דגש אחד או שניים להקפיד עליהם. זה מה עושים. בקשר לעוד אנשים, בוא נגיד שאם יש פה מישהו שלא מרגיש ככה אני מתיימר להגיד שהוא ברמה גבוהה מאוד או לא מבין מה הוא עושה... תמיד יש עוד להשתפר ולשים לב לדברים חדשים, ומי שלא מפסיק ללמוד נתקל תמיד באתגרים וקשיים חדשים. איך ההתקדמות קורה? אצלנו קוראים לזה לפעמים "התהפכות המטבע"; אני יודע מנסיוני ומנסיונם של אנשים מסביבי שבדר"כ מתרגלים משהו, לא מצליחים אותו הרבה זמן ואז לפתע מצליחים, כלומר יש קפיצות ברמה. קטונתי מלהסביר את זה, אבל יש פה (שיעול-שיעול) דוקטורנט לנוירוביולוגיה.
בהצלחה.

behemot

New member
למיטב הבנתי (עלי בכל אופן) הקרבות

במשך השנים לאט לאט מטמיעים את מה שאתה לומד, כתגובות רפלקסיביות. יותר מכך, מבחינתי זה גם מעין מסננת לטכניקות שאני מרגיש ש"עובדות" איתי וכאלה שלא. בדיוק בשביל זה יש רנדורי רך ואיטי. עם הזמן זה משתפר כמובן אבל תמיד אני נותן לעצמי דגשים קטנים לפני ותוך כדי קרב לגבי תנועה, נשימה, תגובה וכו

מוכר מוכר... ../images/Emo13.gif ../images/Emo26.gif

מן הסתם - תופעה שקוראת אצל כולנו... לא נראה לי שצריך להתרגש - אני מנסה בכל קרב להתרכז בנושא אחד ספציפי, ולראות איך הוא משתלב בקרב. אני יכול להגיד לך שמהתקופה המאוד קצרה שאני מתאמן - בסופו של דבר הגוף מטמיע את העקרונות, והקרב נראה יותר ויותר טוב...

שוקוקאן

New member
אני אישית מרגיש כבר תקופה ארוכה

שאני "תקוע" באותה הרמה בקרבות. האם כדאי שאתמקד בעיקרון אחד ויחיד לכמה אימונים? למשל - הליכה (אני מרגיש שזה מה שתוקע אותי כרגע - זה והשילוב של הליכה עם הידיים).

אתה מתאמן עם חברים שאיתם אתה לומד?

כי אם כן, אולי אתה והם משתפרים באותו הקצב, ולכן נדמה לך שאתה נשאר באותה הרמה? מעבר לאפשרות הזאת, אני מסכים עם מה שכתבו לפני - זה שלב בהתקדמות, שיכול להימשך הרבה או מעט זמן. המשך להתאמן וזה יעבור.

שוקוקאן

New member
אני אכן מתאמן עם חברים שלומדים אתי

אבל אני רוצה להתקדם יותר מהר מהם
ועכשיו ברצינות - לא נראה לי אפשרי שעשרה תלמידים יכולים יתקדמו באותו הקצב. חוצמזה - זו הרגשה שלי ביחס לעצמי - אני מנסה לחשוב עליי ביחס אליי לפני חודש-חודשיים, ולא ביחס למישהו אחר, כי הקבוצה שלנו מאד הטרוגנית.

שוקוקאן

New member
דוד - אני אמשיך להתאמן, אבל -

השאלה היא באיזו מתודה - 1. התמקדות בעקרונות מועטים. 2. התפרשות - א) כל פעם התמקדות בעקרון אחר. ב) כל הזמן ניסיון לחשוב על כל העקרונות.

rowshi

New member
אורי?

מה אתה עושה פה ,זה אני? נחש מי... אני נותן לך רמז... "הברכיים והאגדה"

../images/Emo32.gif אוי ואבוי....

מה אתה עושה פה??? מותר לך לכתוב בפורומים? זה לא הורס לך את הברכיים???

rowshi

New member
אורי?

מה אתה עושה פה ,זה אני? נחש מי... אני נותן לך רמז... "הברכיים והאגדה"

tessen

New member
עניין לא קל התנהגות בקרב

תמיד בתחילת הדרך, לא קל לנהל קרב שיתרח לשביעות רצונך. יותר מדי אלמנטים רצים לך בראש, כל הטכניקות התרגילים מתי ואיך ליישם. כל אחד ואחד עובר את זה, הכל עניין של זמן. אין בכך פסול סאתה חושב, דוקא זה דבר טוב ככה תמיד תוכל לנסות ולמצוא וריאציות מתאימות. אחד הדברים החשובים בקרב הוא עיתוי נכון, הכל מסתכם כמעט באותה נקודה נכונה שבה צריך לישם מהלך כלשהו. ועיתוי הוא דבר נרכש, אף אחד לא מצליח לפתח עיתוי נכון תוך לילה הכל שאלה של זמן ואימון. אתה תראה שדוקא עם הזמן תחשוב פחות ופחות על הטכניקה שאתה מבצע ותתחיל יותר לזרום, להגיב לפי מה שנזרק אליך הכל מגיע רק צריך לפתח סבלנות. השאיפה להגיע לנקודה בה הטכניקה זורמת מעצמה, משותפת לכול אלו שעוסקים באומנויות לחימה הדרך אליה ארוכה ומיגעת אבל שווה.

shlomi_e

New member
מסכים עם חבריי המלומדים ומוסיף...

לדעתי בכדי למנוע "בלאגן" בקרב וללכת "לאיבוד" בטכניקה.... תתמקד בכל פעם במשהו אחר. כלומר , בכל מספר דקות של הקרב תתמקד במשהו אחר מתוך הטכניקה שלמדת....דהיינו , בדקותיים הראשונות תתמקד בבלימות במצב סטטי , אח"כ בהתקפה במצב סטטי , ותמשיך הלאה תוך שילוב של צעדים קצרים...וכן הלאה...לאחר מספר אימונים (וקרבות) תראה איך הכל מתחבר יחדיו...ללא כל מאמץ ומחשבה תחילה...פשוט זורם. ועוד עיצה קטנה.... גם לי הטכניקה בהליכה היתה מעט מסובכת...מה עושים???..מתאמנים בבית. איך?...אתה הולך להכין קפה...
..תתקדם למטבח בטכניקת ההליכה שלמדת...ותנסה לשלב תנועות...כגון אגרופים , בלימות , בעיטות , חסימות...וכו'... מקווה שעזרתי במעט. נ.ב. אין תחליף לאימונים בבית.

מדהים

זה בדיוק מה שהרגשתי היום בשיעור איידו. בדיוק מה שאתה מתאר. הליכה לאיבוד מרוב ניסיון לשמור בעת ובעונה אחת על ים של עקרונות שונים. שמע - אני מניח, לפחות על סמך מה שמורי יוסי אמר לי, שאתה צריך לנסות בכל זאת להמשיך לשים לב לכל העקרונות. אם במקרה תשכח/תזניח עקרון מסויים זה לא נורא, כל עוד לא עשית זאת בכוונה. אני מאמין שאם הזמן קל יותר לתת תשומת לב שווה לכל ההיבטים. למשל, באיידו, אני מניח שברגע שהטכניקה תבוא לי יותר בקלות יהיה לי יותר קל להתרכז רק בנשימה. כרגע אני מנסה להתרכז בשתיהן וזה מאוד קשה. אבל למה לחכות עם הנשימה? כך לפחות לפי יוסי... זה טוב ששאלת את השאלה הזו, כי זה איפשר לי לייעץ גם לעצמי
לורנס

למעלה