קרבות אימון

accurate

New member
קרבות אימון

שלום,

אני מתאמן קרב מגע ובקרבות אימון אני זז הרבה מאוד, באופן כללי אני זז הרבה לצדדים (בד"כ במין מעגל), וכשהיריב תוקף אני הולך הרבה אחורה (הרבה מאוד אחורה, לעתים אפילו במין דילוגים קטנים). רציתי לדעת האם לדעתכם זה מדמה קרב רחוב, האם לרוב יהיה לי מרחב תנועה, או שלא כדאי להסתמך על כך ובקרבות אימון לעבוד יותר בצמצום טווח, לשמור תמיד על מרחק קטן מהיריב גם כשהוא תוקף?

העוג

New member
חלק מקרבות הרחוב זה בטח מדמה

תלוי אם בקרב תהיה בכלל ברחוב ואם המקום יהיה הומה או ריק יחסית.
אם הקרב יכפה אליך במקום צפוף או בחלל סגור- מן הסתם, לא.
"לרוב" זו מילה בעייתית בתחזיות לעתיד.
ב..חלק מהבסיס של הקרב מגע, ועל כך אתה יכול לקרוא בספר המצויין של חבר הפורום, נח גרוס, [כותב בניק שזהה לשמו במציאות], היה לשבור את הקונספט של שמירת מרחק, למשל בקרבות מקל מול הערבים שבהם הערבי נופף רחוק במקל גדול, להכנס אל הטווח שפנימי יותר מטווח הפגיעה של היריב ומשם להכות בו חזק.
עקרון נוסף הוא שכדאי לך לשלוט בכל הטווחים וכך לשמור על יכולת מסויימת להפתיע את היריב - להיות מסוגל לדלג אחורה ולשמור טווח מחוץ לטווח הפגיעה שלו, להכנס ולעבוד מולו בטווח בינוני, או להפתיע אותו ולהכנס לטווח קצר ולהשיג יתרון מולו כמו גם לשלוט באותו טווח קצר אם הוא סגר פתאום עליך ואתה צריך להתגונן בטווח זה.
באימונים אתה יכול לסמן לך קו שאתה לא נסוג ממנו - גם כסוג של חישול מנטלי, אתה גם יכול לעבוד עם הגב קרוב לקיר, זה גם ילמד אותך לחלץ ימינה ושמאלה במקום אחורה.

בקרב האימון האחרון שלי לשבוע שעבר - סוף האימון אחה"ץ ביום שישי, היריב שלי ניסה להקיף אותי בסוג של מעגל הפוך מזה שאתה מתאר - לעוג זקן וכרסתן כמוני, זה קצת מעייף אז עשיתי את הדבר החכם ביותר בקרב רחוב אמיתי - פשוט הלכתי אחורה
עוד יותר מוגזם ממה שאתה מתאר - נסיגה כשהיריב בכלל לא תוקף. - היריב או תוקף אותך לתוך הטווח שלך חזיתית כמו שאני רציתי אז, או הולך הביתה כי אתה מתרחק כל כך ואין קרב

accurate

New member
א. אז למעשה

אתה ממליץ לתרגל טווחים שונים בקרבות אימון?

האם לעבוד בטווחים שונים באותו קרב אימון עצמו, או לעבוד כל קרב בטווח שונה?

ב. שם הספר שאתה מדבר עליו הוא "קפא"פ, מהשדה אל שדה הקרב"?

קפא"פ וקמ"ג הם לא שני דברים שונים?

העוג

New member
א. ק.

= אד קאן

אם הייתי מורה כה טוב, אלכס ונח היו משלמים לי ולא ההיפך.
והלאה הייתי מציע לך לפני שאתה שואל אותי, לשאול את המורה שלך.
בעקרון, אני סובל מבעיה דידקטית בקרבות האימון שלי - אני רוצה לנצח. בקרבות אימון זה בא לא פעם על חשבון העבודה על שיפור היכולת בעתיד.
טונג'ין, הידוע גם בפורום זה כ ט. התחרותי, דווקא לא כל כך תחרותי בקרבות שלנו ואני מעריך אותו על זה שהוא חוקר את נושא הטווחים - גם הקרוב, כל פעם מחדש, גם על חשבון הנצחון קצר הטווח של אותו הקרב.
מן הסתם צריך 2 לטנגו, ולפחות 2 לקרב. כלומר, גם היריב שלך צריך לזרום עם שינויי הטווח.
במחשבה שניה, גם אם אני לא כל כך למדן כט. התחרותי, יש שינויי טווח בקרבות האימונים שאנחנו [בכלל, לא רק אני וט. שיוצא לי לפגוש פחות מדי לקרבות], גם מעצם השאיפה לנצח את היריב בקרב.
ב. - כן.
קפא"פ וקמ"ג הן היום שתי שיטות או שני בתי ספר שונים, עד כמה שאני מבין. בתקופת המחתרות, הם די ביטאו את אותו הדבר, כשהיו מי שצמצמו את המושגים לקפא"פ ללחימה במקל, וקמ"ג ל פחות או יותר כל השאר.
שוב, לגבי ההגדרות היום - אנשים המתאמנים בשיטות האלה יסבירו יותר טוב ממני, לגבי מה היה אז- נח, אם יועיל יסביר גם הוא יותר טוב.

CRAZY BOLI

New member
קשה לענות חד משמעית

בהיבט של לדמות קרב רחוב :
קרב רחוב יכול להיות גם ממצב של הפתעה מוחלטת ולאו דוקא
קרב מוסכם (דו קרב) .
בהיבט של ספארינג שאתה מתאמן ללכת לצדדים זה משהו שחשוב מאוד
בייחוד אם אתה מנצל זאת ומהפך יוצרות ממותקף לתוקף מזויות שליריב יותר קשה להגן מפניהם .
על ללכת אחורה בכדי לא לקבל מכות , זאת גם דרך להימנע מהתקפות
ואם זה עובד לך ויכול להציל אותך אף אחד לא יוכל לקחת זאת ממך .
ברחוב אין חוקים ויש סיטואציות שונות ובתרחישים אחרים להסתמך רק על התחמקות לאחור עשוי לא לתת את המענה המתבקש ולכן צריך לתרגל תנועות נוספות .

accurate

New member
א. מאילו זויות יותר קשה ליריב להגן?

ב. אני כמובן לא רק הולך אחורה, אלא גם מבצע הגנות פנימיות, אבל זאת רק כשאני מצמצם טווח כדי לתקוף. יש לי מין הרגל לנוע הרבה מאוד, כדי שהיריב לא "יתפוס" אותי ולא יצליח להכניס מכות. פשוט רציתי לדעת האם כדאי להמשיך כך, או לנסות להכחיד את ההרגל הזה ולעבוד יותר בצמצום טווח? ואם לעבוד בשניהם, אז על איזו צורה לשים דגש ולעבוד יותר? זאת שוב מבחינת דימוי קרב רחוב.

CRAZY BOLI

New member
תשובות :

הכי קשה ליריב להגן זה כשאתה נמצא מאחוריו .
אפשרויות יותר סטנדרטיות זה לתקוף מזויות אלכסוניות ליריב .
מצד שני בקרב רחוב היריב עשוי לעמוד מולך חזה אל חזה ואז
הוא בעצם פתוח להתקפות שונות מראש ...

לא יכול לומר לך מה לתרגל יותר או פחות בשביל זה יש לך מורה .
כן יכול לומר לך שברחוב יש תרחישים שונים המצריכים אופנים שונים
של התמודדויות ולכן רצוי שיהיה לך לפחות דרך התמודדות אחת לכל סיטואציה .

saya2

New member
חובה לשלוט בכל הטווחים

אדם שעובד רק בצורה מסוימת, הוא כאילו אינו מכיר את שאר הצורות וזה החיסרון שלו. אתה יכול לעבוד איך שבא לך, אבל -חובה- שתהיה מסוגל לעבוד בכל טווח, ובכל כלי.

למעלה