קרבורטור

vq55205

New member
קרבורטור

קוביX האם יש לך קרבורטור 1300 סמ"ק מיותר במלאי ומה מצבו

dejavu

New member
קרבורטור

לי יש אחד כזה... אבל VQ, הבנתי שיש לך מנוע 1600, למה אתה מחפש קרבורטור 1300? דרך אגב, יש לי איתך התיעצות אינטנסיבית בקשר להסבה ל 1600.... :)

vq55205

New member
קרבורטור

נכון עשיתי הסבה ל1600 אבל הקרבורטור נשאר של 1300 .מרוב שפתחתי וסגרתי אותו , חלקים ממנו מחוזקים באמצעות חוטי ברזל וחלק מההברגות שלו מקולקלות.תבוא מחר למפגש תקבל סיבוב ותראה מה משמעות ההסבה בעצמך.

dejavu

New member
אז ככה

לא מדובר בדיוק בהסבה... קניתי לאחרונה חיפושית עם מנוע 1600 מקורי והמנוע עובד יפה לא מעשן וגם הסחיבה שלו מצוינת, אבל יש לו חופש קרנק קל שאני מתכוון לתקן בקרוב, ורציתי להתייעץ איתך בקשר לזה, וגם , יותר חשוב בקשר לשיפור ביצועי מנוע, כמו 2 קרבורטורים ואיפה משיגים כזה דבר?? ועוד שאלה, למה שלא תרכיב כבר קרבורטור 1600? הסימון שלו 34 PICT 3 אם אני לא טועה...

roni marino

New member
שיפורים

DEJAVU , אם אתה רוצה להיתייעץ בקשר לשיפורים דבר עם בני . כמו שאני יודע יש כמה אופציות קיימות ( ראיתי ) . אני אישית מחפש שני קרבורטורים של פולקסוואגן וריאנט + הסעפות , זה מתלבש בול , מה שנותר זה לאלתר את חיבור כבל הגז .

לא בטוח שזה כדאי...

אצלי בבאגי יש מנוע וריאנט עם שני קרבורטורים, פעם כשהלכתי למוסך המכונאי ראה את זה ואמר שכדאי להחליף לקרבורטור בודד - צורך פחות דלק ולא משפיע על הביצועים (יכול להיות ????). בכל מקרה אני חושב שבחיפושית זה עלול ליצור בעיה בגלל המיקום של הגנרטור, אבל כמובן עדיף לשאול את הד"ר.

vq55205

New member
לא בטוח

בוא נחשוב ביחד , המערכות של הקרבורטורים הכפולים באו לענות על בעיה או יותר נכון התופעה הבאה :הואיל ולקרבורטור יחיד פתח יציאה בודד לסעפות הרי שהתערובת אויר דלק מתחלקת באופן ממוצע בין ארבעת הצילינדרים. כלומר החלוקה לא שווה באופן מוחלט. מה גם שהמרחק בין היציאה מהקרבורטור לצילינדרים הוא גדול וגם לא שווה (צילינדרים 1 ו - 3 רחוקים יותר מצילינדרים 2 ו - 4 ) הצבת שני קרבורטורים בדיוק מעל הצילינדרים מקצרת את המרחק בין הקרבורטור לצילינדרים ומצד שני משווה את המרחק של כל אחד מהצילינדרים לקרבורטור. במערכות המתקדמות של קרבורטורים כפולים יש עוד דבר והוא דיזה לכל צילינדר באופן שיש שליטה על כל צילינדר ע"י הגדלה או הקטנה של כל אחת מהדיזות כדי לקבל את התערובת האופטימלית לכל צילינדר כך שלא עובדים יותר על ממוצע אלא שליטה על כל צילינדר בנפרד. למעשה יש כאן אופטימיזציה של הנתונים הבסיסיים הקיימים וכמו שאומרים בכלכלה "חלוקה צודקת של המשאבים" אז אני מאמין שאם חילקת את המשאבים בצורה קצת יותר טובה ואם לא הגדלת את נפח המנוע לא נראה לי שעשית שיפור גדול במערכת ואם הזרמת למנוע תערובת מועשרת יותר בדלק הרי שלא תקבל ביצועים טובים יותר ולראיה כיוון קרבורטור למצב של תערובת "שמנה " יותר לא יביא לביצועים טובים יותר אלא אם הגדלת גם את כמות האויר ,וכדי לעשות את זה אפקטיבי צריך אויר קר שלא מאיזור המנוע החם ולזה יש להוסיף מערכת פליטה משופרת שתוכל לפנות מהר יותר את הגזים הנפלטים מהמערכת . (זו דעתי ואני פתוח לשמוע דעות אחרות בענין)

roni marino

New member
אולי כן ואולי לא

בקשר לשינוי הדיזה , בגדול אתה צודק , אבל עובדה שבשטח יש הבדל . עכשיו כמו שהבנתי הגרמנים לא תיכננו את החיפושית כרכב לביצועים ( HIGH PREPHORMANCE ) ויותר כרכב נוסעים פשוט . השאלה היא אם ניתן בעזרת שני קרבורטורים במקום אחד או אפילו אחד יותר גדול להגדיל את הקרבורציה , עד קרוב למצב של קרבורציית יתר ( OVER CARBORATION ) ואז אפשר להגיד שהגעתה לשפור מקסימלי בפן הזנת הדלק על בסיס אותו מנוע .

vq55205

New member
אנחנו מסכימים בטוח

שמה שקובע זה בשטח . ואין ספק שעם תוצאות לא מתווכחים ,אם אתה משוכנע שיש שיפור מוכח אז צא לדרך ובהצלחה. מה שכן כדאי לנסות לבדוק ענין של עלות ותועלת ,בנוסף להוצאה החד פעמית ובהנחה שהכל יסתדר מבחינת הטסט ,צריך לקחת בחשבון תוספת עלות חדשית למימון הגידול בצריכת הדלק ,אם אתה נוסע הרבה זה עלול להיות משמעותי.

gargamela

New member
עדכון קל... (מד"ר באג)

קודם כל, דיזה לכל ציל´ קיימת רק בקרבורטורים מסוג דבל טאואר,(משמעו כמו של רוני אנגל) אשר בהם קיים צינור וונטורי (לוע) לכל ציל´, ובדגם של הווריאנט ישנם רק 2 לועות, אחד לראש ימין ואחד לשמאל, ויותר חשוב, כיוון התערובת לעשירה יותר משפיע אך ורק על הכיוון במצב סרק, כך שאין השפעה על הסחיבה, ומאידך זוג קרבורטורים עושה מלאכת קודש בהזרמת כמויות הרבה יותר בריאות של תערובת, (רק בנסיעה כמובן, ולא בסרק), ובכך אפילו מנוע 1300 תמים הופך ליחידת כח הרבה יותר מעניינת, מה שהופך את העניין למאוד מומלץ!!!

ofir_y

New member
סיסי..

את מפחידה אותי כל פעם מחדש...

gargamela

New member
מפחידה אותך ?

לא זכור לי שהפחדתי אותך, תקן אותי אם אני טועה אבל בפעם האחרונה שדיברתי איתך בסה"כ הזמנתי אותך לשיירה בת"א, אם זה מפחיד אותך . . ומה הקשר לפתיחות של בטי ?

ofir_y

New member
../images/Emo13.gif קצת חוש הומור....

"ומה הקשר לפתיחות של בטי ?" - בדיחה פרטית... חבר שלי עשה איתי פתיחות ונכבה לו האוטו, אז לקחתי אותו (מן הסתם) ומאז אני צוחק עליו והוא מתקשר אליי כל יום שנעשה עוד פעם.. וגם נמאס מהחתימה של הקורנפלקס , אז...

vq55205

New member
חופש בקרנק

כעיקרון אני לא יודע לעשות לבד דברים שהם מעבר לטיפולים שוטפים ותיקונים קלים בכל מה שקשור לרמה של בלי להוציא מנוע. אבל אני יודע קצת תיאוריה שקשורה לתקלות שהיו לי בתקופה הארוכה בה אני מחזיק את החיפושית. לגבי חופש בקרנק לא ראיתי אף בן אדם מודאג מזה באופן מיוחד ,אלא רואים את זה כאינדיקציה למצב המנוע. לי לעומת זאת היתה בעיה במיסבים שנדפקו מחימום יתר בגלל תפקוד לקוי במשאבת השמן ,המוסכניק שלי "שמע " את הבעיה והחליף לי את המיסבים באופן מיידי כדי שלא יגרם נזק גדול יותר עקב כך. אז אני לא יודע אם זה אותו מקרה אבל כך היה . בקשר לשיפורי ביצועים . הדבר היחיד שעשיתי היה החלפת הדיזה הראשית בקרבורטור שלי לאחר ההסבה (הגדלה של כמה רמות) ששיפרה את הביצועים באופן ברור ואפילו ירדתי בצריכת הדלק. בקשר לפילטר אויר פתוח הבנתי שזה לא ישנה את המצב מאחר שהוא יונק את האויר באזור של אויר חם (תחת כיפת המנוע ) אויר שבלאו הכי "עני" בחמצן. ענין השיפורים בביצועים הוא מורכב ,עלותו גבוהה והוא עלול לפגוע במערכות אחרות שלא היו בנויות מראש לעומסים חדשים ולכן הוא דורש החלפת מכלולים ומערכות שלימות (מערכת קירור וכ´). החלפת הקרבורטור ל1600 מחייבת החלפת הסעפות ,ולא רציתי להכנס לכל הסיפור חוץ מזה שאני בסך הכל מרוצה ממצב האוטו כרגע, ולא רציתי להשקיע בו הרבה עבור מה שנראה לי תוספת שולית מזערית בביצועים. לענין הקרבורטורים ראיתי במפגשים כבר שני חברה שעשו את זה תתייעץ איתם.

dejavu

New member
רוני

כמה צריכים לעלות שני קרבורטורים כולל סעפות?

למעלה