קרבה גיאוגרפית לגן

קרבה גיאוגרפית לגן

רציתי לשאול האם יש מישהו ששולח את ילדו הקטן לגן תקשורת מרוחק כשעה של נסיעה בין-עירונית מהבית בגלל שיבוץ של משרד החינוך? ואם כן איך מתמודדים.

שירדני

New member
אני שולחת לפעוטון כשעה נסיעה

ואין לי ברירה, יש פעוטון שיקומי יחיד באזור שאני גרה ( אזור הצפון) , הוא בן שנתיים ו-9 חודשים, יש הסעה ומלווה שאני סומכת עליהם. בהתחלה היה לי קשה עם המרחק, אך פשוט אין לי ברירה, הפעוטון מעולה בשבילו, אז זה שווה את המאמץ...

ואיך נשארים חלק פעיל כשהגן רחוק

אני רוצה לעקוב מקרוב אחר שיטת העבודה בגן, להביא אותו לפחות מדי פעם בעצמי לגן ולראות איך הוא מתקבל ע"י הצוות ואיך הוא מגיב אליהם ואני לא רואה איך עושים את זה עם המרחק והיעדר תחבורה ציבורית לשם.

את צודקת. אני הייתי מסיעה אותו כל

בוקר 40 דקות עד הגן ו40 דקות חזרה בשביל זה. אין דרך אחרת.

שירדני

New member
חלק פעיל

בשבועיים הראשונים הייתי באה עם בני כל יום לגן- מצטרפת להסעה, כדי להתרשם ולהכיר את הצוות, מלבד זאת אני בקשר טלפוני איתם כל הזמן, ובמחברת הקשר כותבים לי מה עשה כל היום ומעדכנים אותי בהתקדמותו. מלבד זאת זהו פעוטון רגשי, ויום בשבוע ההורים צריכים להיות איתו בטיפולים.

דן להב

New member
כבר שלוש שנים

שנעם מטייל מביתו לגן, כל יום נסיעה של כ45 דקות -שעה הקשר עם הגן הוא צמוד מאוד ותלוי רק בהורים, אני נמצא לפחות פעם בשבוע בגן לשיחה עם הצוות ועוד שיחה עם פסיכולוגית/צוות/ מרגלים... מאוד תלוי איך בונים את הקשר עם הגן כך שהצוות ירגיש טוב עם זה שבאים אליהם המון ומצד שני אתם מרגישים מספיק מעורבים. דני

הענין הוא

שבועיים לפני תחילת שנה"ל קיבלנו הודעה שיפתח גן תקשורת ביישוב בו אנו גרים, בבוקר היום הראשון הגענו לקרוון פצפון כמעט בלי ציוד בלי שירותים צמודים וחצר ואז גם נודע לנו שהילד הרביעי שאמור היה להיות בגן מצא מקום אחר ובעצם נשארו 3 ילדים בלבד מה שאומר שאין תקן לפתיחת גן. הילדים יושבים עד עכשיו בבית ורק אחרי החג אמורים להתחיל גן במרחק של כשעה נסיעה, במשך השבועות שחלפו הפכנו את העולם פשוטו כשמשמעו בנסיון לסדר את הענין ולא ממש הצלחנו, עכשיו אני רק עייפה מאד אחרי חודש שנוסף לחודש של החופש שבו הוא היה בבית ואין לי מושג מה לעשות, מציעים לי כחלופה לשים אותו בגן שפתי בלי סייעת או בגן רגיל עם סייעת צמודה ואני בייאוש!

דן להב

New member
למה לא לנסות בגן עם סייעת?

אולי התברר לכם שזה הפיתרון הטוב ביותר לא הייתי פוסל את הפיתרון הזה על הסף. דני

במצבו הנוכחי

הילד שלנו לא יכול להיות בגן שבו 25-30 ילדים נוספים הוא פשוט ילך לאיבוד. הלוואי ויגיע היום שזה יתאפשר

למעלה