קראתן את זה?

לא יודעת מה באמת הסיפור שם

אבל אני לא חושבת שילד בן 8 יכול להגיע ל-90 קילו רק כי נותנים לו לאכול המבורגרים וחטיפים בלי הגבלה. בשביל להגיע למשקל כזה צריכה להיות לילד בעיה רפואית. יכול מאוד להיות שיש כאן הזנחה הורית, אבל זו הזנחה שקשורה למניעת טיפול רפואי, בהנחה שלא הלכו לברר את סיבת התופעה ואם אפשר לטפל בו. זה לא קשור רק לחוסר אחריות בנוגע לתפריט.

ורדיפה11

New member
לצערי הרב

נתקלתי במקרים כאלה. בהחלט אפשרק להגיע למשקלי כאלה מאוכל (+גנטיקה מתאימה). לא יודעת אם יש/אין בעיה רפואית. בעיה רגשית- סביר להניח שכן. מוזנחת.

בסדר, גם הפרעת אכילה קיצונית זו בעיה רפואית

התכוונתי שזה לא אומר שבמשפחה הזו פחות מודעים לענייני תזונה מבמשפחות אחרות או שמעודדים את הילד לאכול המון ג'אנק. הרי 99.9% מהילדים, גם אם יתנו להם לאכול חופשי מה שהם רוצים וכמה שהם רוצים, לא יתקרבו למשקלים כאלה, וילד עם בעיית אכילה כזו, אם בזה מדובר, צריך יותר מאשר הגבלה הורית על כמויות האוכל. אני רואה בזה הזנחה של בעיה רפואית (בהנחה שהם באמת לא ניסו לטפל).

נושי 14

New member
לדעתי אם זו הסיבה היחידה שבגללה הוציאו

אותו מהבית אז זה יגרום יותר נזק מתועלת. בכלל להוציא ילד מהבית זו הגזמה. במקום לעשות מעשה קיצוני כזה אפשר לתת להורים הדרכה, אפשר לחייב את הילד ללכת לטיפול. נראה לי הזוי שעכיו הממשל יתחיל להתערב במשקל של האזרחים שלו. אז נכון שהשמנה במיוחד קיצונית היא מסכנת חיים ועולה למערכת הבריאות יותר כסף אבל זה עדין לא נותן לאף אחד את הזכות להחליט עבור התושבים שלו כמה הם ישקלו. הממשל צריך לספק ידע, לתת הדרכה, להכניס את נושא התזונה למערכת החינוך אבל לא להחליט עבור מישהו כמה הוא ישקל. בכלל זה אבסורדי שרק לפני חודש הם החליטו שפיצה תחשב לירק ומצד שני הם אומרים הלו אתה שמן מידי.

mirmirmir

New member
אני מניחה שיש שם דברים מעבר למה שכתוב בכתבה

ועם ובלי קשר, היתה פעם בערוץ 8 תוכנית על ילדה בת 13 ששקלה מעל 130 ק"ג ונשלחה למחנה הרזייה, לפי דעתי דווקא לא בארה"ב אלא באנגליה. שם היה סיפור על אבא שנפטר בגיל מאוד צעיר ואמא ובת שהיה להן מאוד קשה ושתיהן בחרו להתנחם באוכל זו היתה תוכנית מרתקת מיר

למעלה