קראתם?

קראתם?

מישהו קרא עיתון "ידיעות" היום? הייתה שם כתבה על אפילפסיה, עם לדייק על זוג הורים ששניהם חולים במחלה, והם רצו להביא ילדים, אחרי בדיקות גנטיות אמרו להם שהילדים שלהם יהיו בריאים. נולדו להם תאומים עם פיגור שכלי. אחד מהם נמצא במוסד ובהשגחה מסביב לשעון, השני בבית ונעזר בהליכון כדי ללכת. שניהם בני שמונה. ההורים הגישו תביעה נגד משרד הבריאות וקופת החולים שלהם.

tropical888

New member
קשה ועצוב

אבל יחד עם כל זה כל הכבוד להורים שהם לא שנחו אותם. אני שמעתי על מקרה של אמא שפחדה ללדת ילדים כי לא רצתה שיוולד לה ילד אפילפטי (היא עצמה אפילפטית). היא החליטה לאמץ... וכעבור כמה זמן היא גילתה שבתה המאומצת אפילפטית....

ruz29

New member
איזה שטויות

אפילפסיה היא לא מחלה גנטית! כשאני הייתי בהריון שאלתי וחקרתי וגם עשיתי בדיקות גנטיות וברוך השם ביתי בריאה. לעומת זאת הסיכון הוא עם הכדורים הם אלו שגורמים בעיות.

תפתחי את העיתון

זה מה שרשום בעיתון. אם שני ההורים חולים הסיכוי שיולד ילד חולה אפילפסיה הוא 6% במקום 2%. זה מה שרשום שם.

חגי ש

New member
אפילפסיה וגנטיקה

לפי הידוע למדע, האפילפסיה מושפעת מגורם גנטי באחוזים נמוכים מכלל האנשים עם אפילפסיה. על אפילפסיה וגנטיקה ב"רשת רפואה" אפשר לקרוא כאן (פרק 28 מתוך ספר מקוון מקיף על אפילפסיה) על המחקר שנעשה בנושא אפילפסיה וגנטיקה אפשר לקרוא כאן - מתוך www.epilepsyfoundation.org ידוע ש30%-60% מהאנשים עם אפילפסיה לא יודעים מה הגורם לה, אפילפסיה שהמקור לה לא ידוע נקראת: אפילפסיה אידיופתית. אחרים יודעים להצביע על מקור חיצוני שגרם לאפילפסיה - כמו נפילה שגרמה לפגיעת ראש, הסרת גידול מהמוח וכו'. בשנים האחרונות נעשים מחקרים באזורים שונים בעולם ובודקים את השפעת הגורם הגנטי באוכלוסיות שונות. וכמו שנאמר, כאשר לשני בני הזוג יש אפילפסיה הסיכוי לאפילפסיה בקרב הילדים - גדל. לגבי נטילת הכדורים בהיריון - זה נכון שלכדורים שונים יש השפעות שונות בזמן היריון ו/או הנקה - לכן חשוב להתייעץ עם הנוירולוג ועם רופא נשים. ערב מוצלח,

tropical888

New member
זה ממש לא שטויות

כשהורה אחד חולה במחלה יש יותר סיכוי שהילד יוולד עם איזה מום קטן, כמו שפה שסועה, 2 אצבעות של הרגליים לא מופרדות לחלוטין ועוד כמה מומים שאני לא זוכרת כרגע. בנוסף, הסיכוי שיהיה ילד עם אפילפסיה או איזה מום גבוה יותר מאשר 2 ההורים בריאים. כמובן שלשני ההורים יש את המחלה אז הסיכוי הוא גבוה יותר . כשלוקחים כדורים אז זה יכול רק להשפיע לכוון הרע. לכן האם צריכה להיות מודעת כשהיא רוצה להכנס להריון כדי לפקח על הכדורים ולהוריד במינון ואולי גם בסוג המסויים שהיא נוטלת.

tropical888

New member
מפי ד"ר אלי הימן

מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והשרות הרב תחומי לאפילפסיה בילדים מרכז רפואי אסף הרופא "קיימת גנטיקה באפילפסיה , ולכן קיים סיכוי מסויים להעביר את האפילפסיה לדור הבא, אם כי הסיכוי בסך הכול הוא X2-3 ביחס לאולכלוסיה הרגילה ." לי יש שני ילדים בריאים ומקווה שלא אגלה כלום בעתיד... יום טוב

ענת71

New member
זה מאד קשה ועצוב.

אבל אין מה לעשות עם כל דבר צריך להתמודד. למרות כל הכאב.

למעלה