קראתם ב-הארץ היום על ERP ?

• פותח הנושא samc
  • פורסם בתאריך

samc

New member
קראתם ב-הארץ היום על ERP ?

היתה כתבה על למה הממשלה בחרה ב SAP ולא בתוכנה ישראלית. אז אני אומר לכם שלא ניתן לנהל עסק או גוף ציבורי ללא שימוש נכון ב ERP והיה ניתן לעשות זאת לפני 10 שנים אם SAP ו-ORACLE הן התוכנות המובילות בכל העולם הן מתאימות גם לישראל. אני מצאתי היום גוף ציבורי ידוע שלא משתמש בתוכנות הנ"ל!!!

דור לוי

New member
קישור

בבקשה צרף קישור ופרטים לגבי שם הכתבה והמחבר. גם לצורך הקרדיט וזכויות היוצרים וגם מכיון שאם מצאת את הכתבה מעניינת מן הסתם תרצה להקל עלינו לקרוא אותה, כך נוכל גם אנחנו להגיע אליה. גם נדע שאנו מדברים בוודאות גבוהה על אותה כתבה. אגב, אני מבקש להזכיר שאם אין אישור מוקדם מבעל הזכויות, אסור להעתיק כתבות לכאן. מותר להעתיק משפט או שניים בצרוף הפרטים שהזכרתי. אפשר לנסח תמצות של פרטי הכתבה.

samc

New member
תתיחס למה שכתבתי

כנראה שלך יש זמן לבירבורים -לי אין!

דור לוי

New member
כבר התייחסתי לדבריך

כבר התייחסתי לדבריך ולדברים דומים במספר מקומות. הקרוב ביותר להודעתך הוא כאן - ובכלל אני ממליץ שתקרא שוב ותיישם את זה ואת מה שמתבקש מכך. אני אחזור ואומר במלים אחרות, אני מקווה שיהיה ברור: 1. חברת תפוז, הנותנת לנו את הפלטפורמה בחינם, מחוייבת בדיוק כמוך וכמוני לשמור על החוק. אחד החוקים הוא נושא זכויות יוצרים. גם אם, אולי לדעתך, ולדעתי החוק מחמיר מדי, בזמן הקצר שהפורום קיים, כבר נאלצתי לצערי, בהוראת הנהלת תפוז, למחוק הודעות שעברו על כללים אלו
2. בכל מקרה אני מבקש מכולם לשמור על סגנון הדיבור, וחופש הדעה (במגבלות החוק ותקנות תפוז) גם כאשר הדעה אינה מקובלת עלינו.

samc

New member
הייתי בכנס משתמשי SAP היום

פרויקט "מרכבה" של הממשלה עולה לאויר בקרוב וסוף סוף הממשלה תגיע לעידן הניהול באינטרנט. ובעיקר שיפור השירות לאזרח. הענין הוא שטכנולוגית כאלה קיימות לפחות 10 שנים (בלי אינטרנט) ובלעדיהן קשה לשלוט בתקציבים, מידע וכו,

דור לוי

New member
איציק כהן הרצה בכנס?

לטובת מי שלא מכיר את הנושא, אתה מוזמן לתת מידע על כך.

samc

New member
כהן הרצה....ERP

פרויקט "מרכבה" הוא הכנסת תוכנת ERP לכל משרדי הממשלה. SAP נבחרה לפני שנים מספר. טענתי שזאת באיחור רב. ללא ERP לא ניתן לשלוט ולתקצב ארגונים גדולים, פרטיים או ציבוריים. כפי שלמדתי באוניברסיטה העברית מדיניות ללא תקציב גם אם יש יעד לא נתנת למימוש. Enterprise Resource Planning ERP היא חבילת תוכנה משולבת כוללת מודולים לטיפול בכח-אדם, ניהול מלאי, יצור, טיפול בלקוחות CRM ,ריכוז הזמנות ועוד... בעידן האינטרנט נדרש אפשרות ,למי שרשאי, לקבל את המידע בכל מקום. שמעתי הרצאה על משרד המשפטים שהמערכת עולה לאוויר בעוד חודש-חודשיים. במשרד המשפטים היו 140 מערכות מחשב שונות....

דור לוי

New member
כיוון נכון, ואפשר יהיה לעשות עוד הר

כיוון נכון, ואפשר יהיה לעשות עוד הרבה... מצטער על התגובה המאוחרת, אני לא עומד בקצב של העבודה שבהקמת הקהילה. רוב הנושאים מתבצעים off-forum... מקווה שלא נחרוג לדיון בנושא ERP... בכל אופן מכיון שהעלת את הנושא, לטובת מי שלא מכיר אציין לדעת כמה נקודות בנושא. * ERP הוא לא נושא של כמה מודולים - אלא גם נתונים משותפים. לדוגמא, לא רק עדכון הרכש יעדכן ישר את המלאי, גם תהליך הייצור יעדכן אותו. תוכנת השכר תעדכן את הנה"ח וכ"א יעדכן את השכר. * יש מספר כלי ERP, המפורסם שבהם הוא SAP אבל בהחלט לא היחיד. יש למשל חברה ישראלית קטנה וזריזה מאוד שעובדת בעיקר לייצוא. * ל ERP יש חסרונות, לטעמי במצב הנוכחי הם בטלים בששים...: 1. ERP הוא פשרה, משהו שמתאים לרוב המקומות. התאמות לאתר ספציפי דופקות את המערכת. ההמלצה הברורה היא להתאים כמה שפחות, כי בכל עדכון נוצר תהליך פיתוח התאמות מחדש. ומכיון שישראלים תמיד מגיעים עם המצאות חדשות, אני חושש מהנקודה... 2. אם אתה צריך דרישה מיוחדת, ייתכן ש ERP לא יתאים לך. * היתרונות של ה ERP יוכלו להיות גם במערכת אינטגרטיבית למשל: שילוב מערכת רכש של משרד X עם משרד Y ומשרד Z... עד כה מערכות נפרדות וכל חשב במשרד ממשלתי קנה כסאות מאותו יצרן במחיר אחר (זו הדוגמא שאיציק כהן נוהג לתת...) והנקודה החשובה לטעמי: הישומים שנכתבים כרגע הם התחלה, הייתי שמח אם היו מפתחים מערכת אינטגרטיבית לטיפול בפניות ציבור למשל... והופכים מידע ממשלתי לשקוף לציבור... או מקשרים בין נתוני מחפשי עבודה, לביטוח לאומי, למשטרת הגירה וכד' (הנושא פורט בהודעה אחרת).

samc

New member
למה אתה חושב שזה מיוחד לישראל?

חבילות תוכנה אלה עובדות בכל העולם. אני בימי עיון שמעתי גם על חברות רב-לאומיות.

דור לוי

New member
מיועד בעיקר לחברות

ההתייחסות שלי לישראל היתה קצת צינית - שאנו נוטים להמציא כל דבר מחדש. תוכנות ERP מטבען רגישות יותר להתאמות שהארגון הספציפי מבקש לעשות לצרכיו לעומת חבילת ההתקנה הבסיסית של ה ERP. לגבי נושא של התאמות: ERP, כפי שאכן כתבת משרת בעיקר חברות. לכן ארגונים כמו ממשלה, סביר להניח שיצטרכו יותר התאמות, וכאן עלולים להיכנס לנקודת התורפה של ERP. מצד שני, אולי תהליך הכנסת ERP יתרום לסטנדרטיזציה של תהליכים. אם יש משהו מיוחד למשרד ממשלתי מסוים, ייתכן שניתוח תהליכי אם יבוצע, בזמן תכנון הטמעת ERP יגלה שניתן לוותר על הייחודיות. בשורה האחרונה אני בהחלט מסכים איתך לגבי נחיצות מחשוב בכלל ו ERP בפרט. חלק מהנושאים שבהם עסקנו ועוד נעסוק בעתיד יהיו בנושא מידע ושקיפותו. וכן בהצעות לפרויקטים נוספים בתחום. ממה שהבנתי תהליך הכנסת ERP לממשלה עוסק כרגע בשלושה נושאים חשובים בלבד, שאמורים להיות משותפים לכלל המשרדים. למיטב זכרוני מדובר על לוגיסטיקה/רכש, חשבות/כספים וכ"א.

samc

New member
לא מיועד רק לחברות

ERP עובד בכל העולם במוסדות ומשרדי ממשלה. בישראל זה הגיע באיחור! יחד עם פורטל ארגוני מיועד גם ללקוחות פוטנציאלליים CRM לחברות יש לקוחות ולמוסדות משפר את השירות לציבור! ממשלה עושה רכש, עיריה מוציאה מכרזים דור לוי תתעדכן!

דור לוי

New member
בעיקר לחברות

כמה ממשלות אתה מכיר בעולם? מאתיים? תוסיף ממשלות אזוריות כמו בארה"ב נניח 400? כמה חברות יש בעולם? אלפים? עשרות אלפים? מאות אלפים? מליונים? אין שום פרופורציה בין מספר החברות ומספר הממשלות. וההתמחות בפיתוח מודולים מתרכזת במקום שבו יש יותר התקנות ויותר ביקוש. ומכאן שיש להיזהר במיוחד עם החסרונות שמניתי בנושא ERP. כבר כתבתי שאני רואה במחשוב - אם הוא מבוצע נכון דבר מאוד חשוב. יש פרויקטים נוספים שיש לבצע וכרגע לא מדברים עליהם עדיין. אל תכניס בפי דברים שלא אמרתי: * לא אמרתי שאין ERP באתרים ממשלתיים, רק טענתי שפחות מאשר בחברות. * לא אמרתי ש ERP זה לא טוב, רק טענתי שצריך להכיר גם את החסרונות והחולשות וללכת על זה בראש פתוח. * לא אמרתי ש SAP לא טוב, אלא שהוא לא היחיד בשוק. למרות שמדובר בגוף ממשלתי-ציבורי, אין לי שום מידע אחר הטוען שהבחירות ב ERP וב SAP שנעשו נעשו שלא במקצועיות וביעילות. חזקה עלי שאיציק כהן ובועז ושאר החברה באוצר כיום ובעבר, בדקו היטב לפני הבחירה. תוכל להבין מהרמזים עד כה שאני די מעודכן בתחום... כמו בכל דבר, אני פשוט שומע הרצאות בצורה ביקורתית...

דור לוי

New member
נ.ב. נושאים למחשוב

אם יש נושאים שלדעתך מיחשוב ראוי יוכל לעזור, אנא העלה אותם לדיון נפרד.

samc

New member
תגובתך ארוכה ומיותרת

טענתי היה ונשארה שהיה אפשרות להתקין מערכות ERP מזמן!

למעלה