כיוון נכון, ואפשר יהיה לעשות עוד הר
כיוון נכון, ואפשר יהיה לעשות עוד הרבה... מצטער על התגובה המאוחרת, אני לא עומד בקצב של העבודה שבהקמת הקהילה. רוב הנושאים מתבצעים off-forum... מקווה שלא נחרוג לדיון בנושא ERP... בכל אופן מכיון שהעלת את הנושא, לטובת מי שלא מכיר אציין לדעת כמה נקודות בנושא. * ERP הוא לא נושא של כמה מודולים - אלא גם נתונים משותפים. לדוגמא, לא רק עדכון הרכש יעדכן ישר את המלאי, גם תהליך הייצור יעדכן אותו. תוכנת השכר תעדכן את הנה"ח וכ"א יעדכן את השכר. * יש מספר כלי ERP, המפורסם שבהם הוא SAP אבל בהחלט לא היחיד. יש למשל חברה ישראלית קטנה וזריזה מאוד שעובדת בעיקר לייצוא. * ל ERP יש חסרונות, לטעמי במצב הנוכחי הם בטלים בששים...: 1. ERP הוא פשרה, משהו שמתאים לרוב המקומות. התאמות לאתר ספציפי דופקות את המערכת. ההמלצה הברורה היא להתאים כמה שפחות, כי בכל עדכון נוצר תהליך פיתוח התאמות מחדש. ומכיון שישראלים תמיד מגיעים עם המצאות חדשות, אני חושש מהנקודה... 2. אם אתה צריך דרישה מיוחדת, ייתכן ש ERP לא יתאים לך. * היתרונות של ה ERP יוכלו להיות גם במערכת אינטגרטיבית למשל: שילוב מערכת רכש של משרד X עם משרד Y ומשרד Z... עד כה מערכות נפרדות וכל חשב במשרד ממשלתי קנה כסאות מאותו יצרן במחיר אחר (זו הדוגמא שאיציק כהן נוהג לתת...) והנקודה החשובה לטעמי: הישומים שנכתבים כרגע הם התחלה, הייתי שמח אם היו מפתחים מערכת אינטגרטיבית לטיפול בפניות ציבור למשל... והופכים מידע ממשלתי לשקוף לציבור... או מקשרים בין נתוני מחפשי עבודה, לביטוח לאומי, למשטרת הגירה וכד' (הנושא פורט בהודעה אחרת).